fbpx

Γνώρισε τoν Κύπριο φοιτητή φυσικοθεραπείας που ανεβάζει εκπαιδευτικά posts στο Instagram!

Η ανατομία είναι ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα και -σίγουρα- αν σπουδάζεις ιατρική ή κάποιο άλλο παραϊατρικό επάγγελμα, όπως φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, νοσηλευτική, κτλ θα υπάρχουν αμέτρητα κεφάλαια ύλης, που -ίσως- σου φαίνονται «ακαταλαβίστικα»!

Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή σου αν καθώς σέρφαρες στα social media (έλα παραδέξου ότι προτιμάς να σερφάρεις, παρά να διαβάζεις) έβλεπες μικρά posts που να σου εξηγούν με απλά λόγια όσα δεν καταλαβαίνεις στο πανεπιστήμιο σχετικά με την ανατομία;

Αυτό ακριβώς, λοιπόν, αποφάσισε να κάνει ο Στέφανος Δημοσθένους, τριτοετής φοιτητής φυσικοθεραπείας, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κάνει post βοηθητικές σημειώσεις στο Instagram!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε ο ίδιος για την ιδέα του:

– Από πού και πώς προέκυψε η ιδέα να κάνεις αυτά τα posts με τις σημειώσεις ανατομίας;
Instagram.com/@__stefanosdem

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δίνεται η ευκαιρία να αναδείξω τη δουλειά μου. Αυτό το διάστημα, ήταν μια καλή ευκαιρία να καλύψω ορισμένα κενά και να κάνω επανάληψη σε ορισμένα μαθήματα.

Έτσι, πήρα την πρωτοβουλία περίπου μέσα του Απρίλη να «χτίσω» μια σελίδα από την αρχή όπου θα ανεβάζω σημειώσεις που θα δίνουν τα ανάλογα ερεθίσματα στους φοιτητές. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στα κυπριακά δεδομένα, γι αυτό άρπαξα την ευκαιρία να κάνω κάτι δικό μου, βοηθητικό και εξίσου πρωτοποριακό!

– Πώς εμπνεύστηκες το όνομα της σελίδας σου;
Instagram.com/@iamyourphysio_

Η φυσικοθεραπεία ήταν η σπουδή που επιθυμούσα να ακολουθήσω από την περίοδο του λυκείου. Σκεπτόμενος, λοιπόν, ότι σε λίγα χρόνια θα αποκαλούμαι φυσικοθεραπευτής επέλεξα κάτι σχετικό, εξού και το @iamyourphysio.

– Τι μηνύματα παίρνεις από όσους βλέπουν τις δημοσιεύσεις σου; 
Instagram.com/@iamyourphysio_

Με το που δημιούργησα αυτήν τη σελίδα, ήρθα σε επαφή με άτομα από τον χώρο της φυσικοθεραπείας και όχι μόνο (γυμναστές, διατροφολόγους, κλπ).

Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για ‘μένα, αφού η ανταπόκριση που έλαβα μέσω μηνυμάτων ήταν πραγματικά απίστευτη! Αυτό πιστεύω ήταν και η ανταμοιβή της σκληρής προσπάθειας που καταβάλλω για να γίνει σωστά η κάθε δημοσίευση.

Πόσο χρόνο ξοδεύεις καθημερινά για να ασχοληθείς με τη σελίδα σου;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cy.Physiogram (@iamyourphysio_)

Αυτό εξαρτάται από τη θεματολογία την οποία θα αναλύσω. Μέχρι στιγμής δούλευα καθημερινά τη σελίδα 2-3 ώρες τη μέρα.

Αυτές τις μέρες, όμως, λόγω εξεταστικής περιόδου ανέβαλα προσωρινά τις σημειώσεις στη σελίδα για να αφοσιωθώ στα μαθήματα μου και εφόσον τελειώσει η εξεταστική θα επανέλθω δριμύτερος

Θα παρότρυνες στους φοιτητές που έχουν εξέταση ανατομίας να διαβάσουν από τη σελίδα σου;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cy.Physiogram (@iamyourphysio_)

Ήμουν πολύ προσεκτικός στην επιλογή του υλικού και οι διαφάνειες που φτιάχνω θεωρώ ότι είναι αρκετά καλοδουλεμένες. Ωστόσο, αφού οι φοιτητές διαβάσουν σωστά και οργανωμένα την ύλη τους, μια επανάληψη στο @iamyourphysio πιστεύω μόνο καλό θα τους κάνει!

Σε βοηθάει γράφοντας να μαθαίνεις κι εσύ καλύτερα τη θεωρία της ανατομίας;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cy.Physiogram (@iamyourphysio_)

Ο στόχος μου ήταν να επαναφέρω τις γνώσεις μου στην ανατομία, αλλά σκέφτηκα ότι αφού μέσω της «δουλειάς» μου θα επωφεληθώ εγώ γιατί να μην επωφελούνται και άλλα παιδιά που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα;!

Έτσι πιστεύω ότι από τη μια -σίγουρα- μαθαίνω καλύτερα τη θεωρία, αλλά είναι και κάτι που με γεμίζει σαν άνθρωπο, αφού θεωρώ ότι είναι βοηθητικό και για άλλα άτομα που ασχολούνται με συναφείς κλάδους, είτε σε φοιτητικό επίπεδο, είτε σε επαγγελματικό!

– Με τι ακριβώς σκέφτεσαι να ασχοληθείς στο μέλλον;
Instagram.com/@__stefanosdem

Όπως είπα και πριν ήθελα από το λύκειο να σπουδάσω φυσικοθεραπεία και νιώθω περήφανος που κατάφερα να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Τώρα, πιο συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η αθλητική φυσικοθεραπεία και ευελπιστώ ότι μια μέρα θα δουλέψω σε ένα αναγνωρισμένο κέντρο αποκατάστασης που να εστιάζει σε αθλητές!

Ευχαριστούμε πολύ Στέφανε. Σου ευχόμαστε να πετύχεις τον στόχο σου και να γίνεις ένας σπουδαίος φυσικοθεραπευτής!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending