fbpx

Το Ερευνητικό Κέντρο Frederick παρουσίασε το πρόγραμμα DineTours!

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων και διαδικτυακών κρατήσεων σε χώρους εστίασης 

To Ερευνητικό Κέντρο Frederick (FRC) παρουσιάζει το πρόγραμμα DineTours, μια διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία προσφέρει εικονική ξενάγηση και δυνατότητα κράτησης σε χώρους εστίασης. Η πλατφόρμα βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και θα υλοποιηθεί με επιχορήγηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Το DineTours δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις εστίασης να παρέχουν νέες εμπειρίες στους/στις επισκέπτες/τριές τους, να ανακαλύψουν την αξία της παροχής νέων προϊόντων και υπηρεσιών και να επανεξετάσουν τα εμπορικά τους μοντέλα. Συγκεκριμένα, οι διαχειριστές/τριες χώρων εστίασης θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σε πελάτες τους εξατομικευμένες υπηρεσίες και ευελιξία, αφού οι χρήστες του DineTours θα μπορούν να περιηγηθούν εικονικά στον χώρο του εστιατορίου που θα επιλέξουν να επισκεφτούν, να επιλέξουν το τραπέζι στο οποίο προτιμούν να καθίσουν, να κάνουν την κράτησή τους, ακόμη και να δώσουν εκ των προτέρων την παραγγελία τους.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, οι ερευνητές του FRC αξιοποίησαν την πρόσβαση που έχουν στο Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (Mobile Devices Laboratory – MDL) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick το οποίο σχεδιάζει και αναπτύσσει εφαρμογές χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών αιχμής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος DineTours πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Η τεχνολογία στην εστίαση – η πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

«Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα βιώσιμο προϊόν. Γι’ αυτό και μέσα από την Ημερίδα επιδιώξαμε την αλληλεπίδραση με άτομα από τον χώρο της εστίασης, με εταιρείες που μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την πλατφόρμα και βεβαίως με χρήστες, ώστε να αξιολογήσουμε το DineTours και να το ‘χτίσουμε’ με τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους», σημειώνει ο Δρ Αχιλλέας Αχιλλέως, Επικεφαλής Ερευνητής στο FRC και στο συγκεκριμένο έργο. Σύμφωνα με τον Δρα Αχιλλέως, Λέκτορα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick, η καινοτομία πίσω από το συγκεκριμένο έργο είναι «η δυνατότητα να παρέχουμε μια διαφορετική εμπειρία στον/στη χρήστη και να αξιολογήσουμε τι είδους οφέλη και προκλήσεις παρουσιάζονται μέσα από τη δυνατότητα εικονικών κρατήσεων. Επιπλέον, αποτελεί όφελος για την ίδια την κοινωνία η μετάβαση από μια χειροκίνητη μέθοδο με τις τηλεφωνικές κρατήσεις σε μια πιο τεχνολογική λύση. Μέσα από τα δεδομένα που λαμβάνονται από μια τέτοια πλατφόρμα για τις κρατήσεις, οι διαχειριστές/ριες χώρων εστίασης θα μπορούν να αξιολογήσουν ξεχωριστά κάθε πελάτη τους και να τον/την εξυπηρετήσουν καλύτερα, αποφεύγοντας προβλήματα όπως ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.»

Κατά την Ημερίδα, ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Frederick κος Αλέξης Ονουφρίου αναφέρθηκε εκτενώς στην «Εμπορευματοποίηση της Έρευνας», τη διαδικασία δηλαδή μέσω της οποίας καινοτόμες ιδέες ή ακαδημαϊκή έρευνα όπως το DineTours μπορούν να τύχουν εμπορικής εκμετάλλευσης, μεταφέροντας ουσιαστικά την ίδια την επιστημονική έρευνα και τα αποτελέσματά της στον τομέα των επιχειρήσεων και της οικονομίας. Ομιλητής στην Ημερίδα ήταν επίσης ο κος Χάρης Ηρακλέους, Εκπαιδευτής Επισιτιστικής Τέχνης, Σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι ψηφιακές τεχνολογίες να βοηθήσουν τον τομέα της εστίασης.

Ο κος Νικόλας Χρυσοστόμου, Γενικός Διευθυντής της Bolt Food Κύπρου, μίλησε για το πώς και πόσο οι διαδικτυακές πλατφόρμες και οι εφαρμογές για κινητά αναδιαμορφώνουν τις επιχειρήσεις εστίασης ενώ ο κος Μιχάλης Χατζηδημητρίου, Προγραμματιστής στο FRC, παρουσίασε την πλατφόρμα εικονικών κρατήσεων DineTours. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών. Για τους σκοπούς υλοποίησης του έργου, στη διαδικτυακή πλατφόρμα είναι καταχωρημένα στο παρόν στάδιο τα εστιατόρια Paul’s, PHC Group και Pyxida, τα οποία παρέχουν συνεχή υποστήριξη, ανατροφοδότηση και ιδέες για την περαιτέρω βελτίωση του DineTours.

Την πλατφόρμα DineTours αναπτύσσει το Ερευνητικό Κέντρο Frederick (FRC). Πρόκειται για ένα σημαντικό ερευνητικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην Κύπρο που ιδρύθηκε το 1997 για να δημιουργήσει ένα στέρεο υπόβαθρο για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων επιστημονικής έρευνας από Κύπριους και ξένους επιστήμονες. Το Κέντρο ενθαρρύνει την προσέγγιση «από κάτω προς τα πάνω» για την ανάπτυξη ιδεών και τα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιό του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών ενδιαφερόντων.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending