fbpx

Επίσημη τελετή έναρξης της Νέας Προγραμματικής Περιόδου Erasmus+ 2021 – 2027!

Το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, ανακοίνωσαν και επίσημα την έναρξη της Νέας Προγραμματικής Περιόδου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2021-2027.

Η τελετή τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Οι πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Εθνικών Υπηρεσιών που διαχειρίζονται το πρόγραμμα Erasmus+, Δρ Ιορδάνου και κ. Αλαμπρίτης, καλωσόρισαν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους. Την τελετή χαιρέτισαν ο κ. Θεοδόσης Τσιόλας, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου δήλωσε πως το πρόγραμμα Erasmus+ προωθεί την κοινωνική και χωρίς αποκλεισμούς ένταξη. Ταυτόχρονα, τόνισε τη σημαντικότητα του προγράμματος και τις ίσες ευκαιρίες που προσφέρει για όλους, κυρίως όσους έχουν λιγότερες ευκαιρίες ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω προσωπικής ή οικονομικής κατάστασης, κοινωνικού και πολιτισμικού υπόβαθρου, αλλά και άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή υπολείπονται βασικών δεξιοτήτων.

Η κ. Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση. Παρουσιάζοντας το νέο Πρόγραμμα, υπογράμμισε πως η Κύπρος αποτελεί πυλώνα υποστήριξης του Erasmus+.

Η κ. Χριστοφίδου πρόσθεσε πως στο νέο πρόγραμμα θα ενταχθούν καινοτόμες δράσεις όπως η βραχυπρόθεσμη και μικτή κινητικότητα, καθώς και οι εικονικές μορφές πρακτικής άσκησης. Για πρώτη φορά, θα επιτραπεί στους μαθητές σχολικής ηλικίας και στους ενήλικες μαθητές, να πραγματοποιήσουν ατομικά ή ομαδικά, μια περίοδο κινητικότητας στο εξωτερικό, σε σχολεία ή οργανισμούς.

Επιπλέον, η κ. Χριστοφίδου τόνισε ότι το πρόγραμμα γίνεται πιο προσιτό σε μικρότερους οργανισμούς, με περισσότερες ευκαιρίες χρηματοδότησης στους τομείς της νεολαίας και του αθλητισμού.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα χορευτικό δρώμενο από την ομάδα της Έλσας Σουρουλλά, καθώς και να ακούσουν 3 εμπνευστικές ομιλίες από δικαιούχους του προγράμματος.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Βίβιαν Κανάρη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο www.erasmusplus.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending