5 λόγοι για να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα «Dreams Come True Through Solidarity Projects»!

Το «Dreams come true» αποτελεί ένα μοναδικό τριήμερο πρόγραμμα αφιερωμένο στους νέους και τα όνειρά τους! Θα γίνει μεταξύ 9 και 11 Ιουλίου στο ξενοδοχείο «Ρόδον» στον όμορφο Αγρό και πρόκειται να σου προσφέρει τρόπους για να «γίνεις εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο». Πώς;

1Θα ενημερωθείς για το πώς να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα

Θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις τα όνειρά σου για προσωπική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία. Με άλλα λόγια, θα εντοπίσεις αυτά που σε γεμίζουν, αυτά που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι στο στοιχείο σου και ότι προσφέρεις ουσιαστικά στον τόπο σου.

Θα μάθεις για τον τρόπο εξασφάλισης χρηματοδότησης για πραγματοποίηση των ονείρων σου μέσα από την υλοποίηση Έργων Αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο, το σχεδιασμό ενός έργου, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και το ύψος της χρηματοδότησης που μπορείς να εξασφαλίσεις. Εκτός από αυτά, θα γνωρίσεις και άλλα Έργα Αλληλεγγύης που ήδη υλοποιούνται στην Κύπρο!

Η Δράση «Έργα Αλληλεγγύης» εμπίπτει στo Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης που είναι το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα της ΕΕ το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18 – 30 αλλά και σε οργανωμένα σύνολα που ασχολούνται με νέους, να προσφέρουν εθελοντικά στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη. Βρες όλες τις πληροφορίες ΕΔΩ.

2Θα γνωρίσεις νέες και νέους από όλη την Κύπρο που μοιράζονται ίδια όνειρα και αξίες με εσένα.

Σε ένα άκρως φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, θα έρθεις σε επαφή με συνομήλικους σου που έχουν τα δικά τους όνειρα. Πού ξέρεις, μπορεί να ενώσετε δυνάμεις και με κάποιους να δουλέψετε μαζί ως ομάδα! Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ.

3Θα έχεις τη δυνατότητα καθοδήγησης και συμβουλευτικής

Ναι, η κάθε ομάδα νέων θα λάβει καθοδήγηση από ένα έμπειρο καθοδηγητή / coach! Ο coach θα δουλέψει μαζί με την ομάδα σου με αφοσίωση για να σας βοηθήσει να υλοποιήσετε τα όνειρά της, αξιοποιώντας την χρηματοδοτική δράση των Έργων Αλληλεγγύης. Σίγουρα δεν θα νιώσετε μόνοι!

4Θα αναπτύξεις δεξιότητες επικοινωνίας και διαχείρισης έργου

Εννοείται πως όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις τις δεξιότητες επικοινωνίας σου (πχ ενεργητική ακοή, αποτελεσματική έκφραση σε προφορικό και γραπτό λόγο, επιχειρηματολογία, προβολή ιδεών σε τρίτους) και δεξιότητες διαχείρισης έργου (πχ συντονισμός ενεργειών, ηγεσία, καταμερισμός εργασίας, δημιουργία σχεδίου δράσης, διαχείριση προϋπολογισμού). Ουάου!

5Θα αντλήσεις έμπνευση για να φέρεις την αλλαγή που εσύ θες!

Αυτό σίγουρα! Ετοιμάσου να φύγεις από τον Αγρό ενδυναμωμένος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, σιγουριά και όρεξη για να προχωρήσεις στην υλοποίηση των ονείρων σου!

Για το πρόγραμμα «Dreams Come True» δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Αν ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις, μπορείς:

  • Να βρεις όλες τις πληροφορίες ΕΔΩ,
  • Να απευθυνθείς για απορίες στη Λειτουργό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Eλευθερία Χριστοφόρου, στο τηλ.: 25871470 ή στο e-mail: [email protected], και
  • Να συμπληρώσεις τη δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ.