fbpx

Γνωρίσαμε την TikToker που βάζει κυπριακούς στίχους σε γνωστά τραγούδια & γίνεται viral!

Η Παναγιώτα Χαραλάμπους -ή αλλιώς γνωστή- Pan Dragomir είναι 28 χρονών, μένει στη Λευκωσία και σίγουρα την έχεις δει (και ακούσει) κι εσύ στα social media.

Πριν την πρώτη καραντίνα, τον Μάρτιο του 2020, δεν είχε ιδέα τι είναι το TikTok. Σήμερα, όμως, όχι μόνο ξέρει τι είναι, αλλά είναι πλέον μια από τις πιο επιτυχημένες Κύπριες TikTokers!

Γράφει μόνη της κυπριακούς στίχους και τους προσθέτει σε τραγούδια που είναι ήδη μεγάλες επιτυχίες! Αυτό είναι που κάνει τα TikTok videos της ξεχωριστά και το κάθε ένα από αυτά γίνεται αμέσως viral!

Εμείς, μιλήσαμε μαζί της και μεταξύ άλλων μας είπε πώς βιώνει την επιτυχία της στο TikTok, ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής της, αλλά και την αντίδρασή της όταν ο Μαζώ (και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες) κοινοποίησε το βίντεο της στο Instagram.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε η Pan:

– Σε γνωρίσαμε στην πρώτη καραντίνα! Ήταν αυτή η αφορμή για να ξεκινήσεις να κάνεις βιντεάκια στο TikTok ή είχες ασχοληθεί και πιο πριν;
@pan.dragomirSin Boy’s “Gigi” to Cypriot Coronavirus version “Ji-Ji ??‍♀️” ? #coronavirus #covid19 #cyprus #cyprusgirl #comedy #tiktokcyprus #PanDragomir♬ original sound – Pan Dragomir

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ασχοληθεί πιο πριν και δεν είχα ιδέα τι είναι το TikTok! Το είχα κατεβασμένο στο κινητό μου, όμως δεν το χρησιμοποιούσα, ούτε έβλεπα videos άλλων χρηστών.

Ασχολούμουν αρχικά με το Instagram και ο λόγος που σιγά-σιγά «μεταφέρθηκα» στο TikTok ήταν διότι πολλοί με ρωτούσαν γιατί δεν ανεβάζω τα videos μου και εκεί. Έτσι είπα κι εγώ why not?!

– Πώς σου ήρθε η ιδέα να κάνεις videos με μουσική από διάσημα τραγούδια γράφοντας δικούς σου κυπριακούς στίχους;

Πάντα μου άρεσε να κάνω videos με εκείνο το συγκεκριμένο φίλτρο του Snapchat, το οποίο χρησιμοποιούσα στην αρχή. Τύχαινε καμιά φορά να κάνω και με τραγούδια, αλλά τα έστελνα μόνο σε φίλους, συγγενείς και μερικούς συναδέλφους που κάναμε παρέα!

Το βρίσκω πιο χιουμοριστικό να «παίρνω» ήδη γνωστά τραγούδια και λίγο πιο παλιά, όπως για παράδειγμα ‘Το Gucci Φόρεμα”, που ήταν το πρώτο που ανέβασα!

– Για ποιον λόγο είχες επιλέξει το συγκεκριμένο φίλτρο και γιατί δεν το χρησιμοποιείς πλέον;
@pan.dragomirGucci forema – Cyprus Coronavirus Edition! ? ##cyprus ##tiktok_cy ##tiktokgreece ##comedy ##mazonakis ##gucci ##covid19 ##karantina ##quarantine♬ original sound – Pan Dragomir

Όπως σου είπα ήταν από τα αγαπημένα μου φίλτρα και το έβρισκα και πιο αστείο. Όταν είχα βάλει στο πρώτο βίντεο μου άρεσε στον κόσμο και έτσι συνέχισα να το χρησιμοποιώ για να υπάρχει μια συνοχή και να είναι κάτι σαν «χαρακτήρας» πλέον!

Μετά από μερικά videos, ο κόσμος είχε αρχίσει να ρωτά «πότε θα μας δείξεις το πρόσωπο σου;» και είπα να  δοκιμάσω να κάνω ένα βίντεο χωρίς το φίλτρο. Είχα και λίγο άγχος, διότι δεν ήθελα να καταντήσει κουραστικό ή να μείνει μόνο εκείνη η φατσούλα του snapchat…

Επειδή, λοιπόν, και με τον καιρό σοβάρευε κάπως η θεματολογία των videos μου ήθελα να φύγω από εκείνο το φίλτρο. Μιας και το ζητούσε και ο κόσμος «με είχε βολέψει» κατά κάποιον τρόπο και ξεκίνησα να κάνω τα videos μου χωρίς το συγκεκριμένο φίλτρο!

– Από πού εμπνέεσαι για να γράψεις τους στίχους σου που είναι πάντα επίκαιροι;

Από καθημερινές καταστάσεις, γι’ αυτόν τον λόγο ξεκίνησε και μέσα στην καραντίνα όλο αυτό. Για να καταλάβεις στο πρώτο βίντεο που είχα ανεβάσει ήμουν στην τρίτη μέρα της καραντίνας και ήδη «ήμουν αλλού», δεν ήμουν καλά! (Χαχαχα)

Άρα, αρχικά εμπνεύστηκα από την καραντίνα και γενικά το τι συνέβαινε τότε. Στην πορεία, όμως, είχα το inspiration να σατιρίσω κι άλλα πράγματα. Πάλι είχαν να κάνουν με την καραντίνα βέβαια, όπως το ότι εβάλαμεν ούλοι κιλά τζιαι εν μας μπαίνει τίποτε κ.α. 

– Ποια είναι η σχέση σου με τη μουσική ή το τραγούδι γενικότερα;
@pan.dragomirBilly Bam Bam/Cyprus Coronavirus Edition! ?? #cyprus #tiktokcyprus #comedy #quarantinelife #quarantine #karantina #kypros #fyp #funny #funnyvideos♬ original sound – Pan Dragomir

Δεν έχω καμία σχέση ούτε με τη μουσική, ούτε με το τραγούδι! Τραγουδώ απλά για ‘μένα, τους φίλους μου και στο μπάνιο, όπως οι περισσότεροι. Από πάντα, όμως, μου άρεσε να γράφω στίχους και ασχολούμουν με αυτό στον ελεύθερο μου χρόνο!

– Ποια ήταν η αντίδραση σου μόλις συνειδητοποίησες ότι τα βιντεάκια σου γίνονται viral; Περίμενες τόση απήχηση;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pan Dragomir (@pan_dragomir)

Δεν το περίμενα καθόλου! Επειδή όλο αυτό ξεκίνησε μέσα στην καραντίνα και υπήρχαν πάρα πολλοί τότε που έκαναν videos για οποιοδήποτε λόγο. Δεν περίμενα να ξεχωρίσει το δικό μου!

Όταν ξεκίνησαν να έχουν τόση απήχηση ήταν πολύ σοκαριστικό! Στην αρχή ένιωθα κάπως ”safe”, γιατί ήμουν σπίτι και δεν με έβλεπε κανένας και είχα και το φίλτρο που ήταν σαν τη μάσκα μου.

Όταν έφυγα το φίλτρο και εξακολουθούσε να υπάρχει αυτή η απήχηση ήταν λίγο δύσκολο να το διαχειριστώ και ήταν και κάπως άβολο, αλλά «θετικά άβολο»!

– Κάποια videos σου τα κοινοποίησαν καλλιτέχνες, όπως ο NIVO, ο Μαζωνάκης και ο FY. Πώς ένιωσες γι’ αυτό;
@pan.dragomir✨Thank yew✨ ? #tiktokcyprus #tiktokgreece #fyp♬ original sound – Pan Dragomir

Το πρώτο σοκ ήταν με τον Μαζωνάκη! Η πρώτη μου σκέψη εκείνη την ώρα ήταν αν είχε καταλάβει τι έλεγαν οι στίχοι, αφού ήταν στα κυπριακά. Μιλήσαμε πολύ λίγο στο Instagram και εννοείται ενθουσιάστηκα, το ίδιο και με τον FY.

Ο τελευταίος, λοιπόν, ήταν ο NIVO και εκεί έπαθα το μεγαλύτερο σοκ, γιατί το συγκεκριμένο βίντεο ήταν και χωρίς το φίλτρο, αλλά και σε ραπ στίχο που είναι το στοιχείο του! Μιλήσαμε στο Instagram και μου είπε πάρα πολύ καλά λόγια και ήμουν κάπως ”wow”!

Είναι πάρα πολύ σημαντικό, έστω και μέσα από αυτά βιντεάκια να σε αναγνωρίζουν τέτοιοι άνθρωποι που είναι τόσο καταξιωμένοι στον χώρο τους.

– Φαντάζομαι ότι ακούς και αρνητικά σχόλια πέραν από τα θετικά. Πώς αντιδράς σε αυτά και πόσο σε επηρεάζουν;
Τα κακά τα σχόλια ήταν ελάχιστα συγκριτικά με τα καλά! Σίγουρα σε κάποιους θα αρέσει αυτό που κάνεις και σε κάποιους άλλους όχι. Επειδή, όμως, ήταν τόσα πολλά τα καλά σχόλια, όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούσαν να με επηρεάσουν!

Υπήρχαν και σχόλια που ήταν πολύ σκληρά, αλλά και πάλι δεν με επηρέασαν στον βαθμό που θα μπορούσαν! Από τη στιγμή που εγώ η ίδια είμαι εντάξει και χαρούμενη με τον εαυτό μου και αυτό που κάνω από την πρώτη στιγμή δεν επέτρεψα να με επηρεάσουν αυτά τα σχόλια.

– Ποια ήταν η άποψη της οικογένειάς σου και γενικότερα των δικών σου άνθρωπων για τα TikTok videos;
@pan.dragomirQuarantine season 2 ✌️? ##fyp♬ original sound – Pan Dragomir

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο λόγος που άρχισα να ανεβάζω τα βιντεάκια μου στο TikTok! Εγώ ντρεπόμουν πάρα πολύ να τα κοινοποιήσω, αλλά ήταν όλοι τόσο υποστηρικτικοί που ήταν για εμένα μια ώθηση!

– Θα θέλαμε να γνωρίσουμε την Pan και πέρα από το Tik-Tok. Τι έχεις σπουδάσει και με τι ασχολείσαι επαγγελματικά;
Οι σπουδές μου είναι Media & Communication και όταν αποφοίτησα ασχολήθηκα με τη διαφήμιση.

Στην πορεία ακολούθησα τη δημοσιογραφία, που ήταν ένα κομμάτι του πτυχίου μου και τελευταία δύο χρόνια είμαι Content Writer για μια χρηματοοικονομική εταιρεία!

– Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό η ενασχόληση σου με τα βίντεο-τραγούδια να γίνει επάγγελμα;
@pan.dragomirΣ’όποιον αρέσουμεγια τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!? ##cyprus ##tiktokcyprus ##fyp♬ original sound – Pan Dragomir

Το ιδανικό επάγγελμα για ‘μένα, όσον αφορά την ενασχόληση μου με τους στίχους είναι να γράφω για άλλους καλλιτέχνες. Θα μου άρεσε πάρα πολύ, δηλαδή να γράφω για ταλαντούχους ανθρώπους, τους οποίους θαυμάζω!

– Ποια είναι τα όνειρα και οι στόχοι σου για το μέλλον και τι συμβουλή θα έδινες στους νέους της Κύπρου;
@pan.dragomirSavage/Cyprus Coronavirus Edition! ?? #comedy #cyprus #tiktokcyprus #tiktokgreece #coronavirus #summer #quarantine #beach #funny #parody #savage♬ original sound – Pan Dragomir

Ένα πράγμα που μου έμαθε η καραντίνα είναι να μην κάνω σχέδια, γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί…

Ελπίζω αυτό το κομμάτι με το Tik-Tok να συνεχιστεί γιατί είναι κάτι δημιουργικό, με το οποίο περνώ κι εγώ ευχάριστα όταν έχω ελεύθερο χρόνο και μου αρέσει!

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να πω προς όλο τον κόσμο είναι “once you ‘ll love yourself, amazing things will happen and will follow!”

Ευχαριστούμε Pan για τον χρόνο σου. Ευχόμαστε να συνεχίσεις να κάνεις με επιτυχία αυτό που αγαπάς! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending