fbpx

10 μικρά (και όχι τόσο γνωστά) ελληνικά νησιά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος!

Δεν πιστεύω να μην θυμάσαι την υπόσχεση που δώσαμε; Ότι, δηλαδή, μετά την καραντίνα θα ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο! Είσαι έτοιμος/η; «Ετοίμασε ταξίδι μονάχα για πάρτι σου, στα μεγάλα νησιά του μυαλού και του χάρτη σου…»!

Ε ναι, λοιπόν, ήρθε η ώρα για να κάνεις τα ταξίδια που στερήθηκες αυτό το διάστημα. Επιστρέφουμε λοιπόν -όσο μας το επιτρέπουν τα μέτρα φυσικά- στην καλοκαιρινή μας «καθημερινότητα», στην παραλία, στις διακοπές, στα ΤΑΞΙΔΙΑ.

Επειδή, όμως, δεν θέλεις να βρεθείς σε έναν προορισμό όπου θα επικρατεί πανικός, εμείς θα σε απαλλάξουμε, αφού σου βρήκαμε 10 μικρά, ήρεμα, αλλά πανέμορφα (και όχι τόσο γνωστά) ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείς φέτος!

Δες ποια είναι αυτά:

1
Ψέριμος

ferryhopper.com

Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το ταξίδι μας από τα Δωδεκάνησα. Κάπου ανάμεσα στην Κάλυμνο και την Κω, βρίσκεται η Ψέριμος, ένα από τα μικρότερα νησιά των Δωδεκανήσων (έχει περίπου 30 μόνιμους κατοίκους).

Η Ψέριμος ή η Κάπαρη, όπως αλλιώς ονομάζεται λόγω του άφθονου αρωματικού φυτού που υπάρχει στο νησί, είναι ο ιδανικός προορισμός για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές, μακριά από τη φασαρία της πόλης.

Αξίζει να την επισκεφτείς έστω και για μια ημέρα… να βουτήξεις στα κρυστάλλινα νερά, να κάνεις καταδύσεις, να απολαύσεις τη μαγευτική θέα, και φυσικά να φας χταποδοκεφτέδες.

2
Χάλκη

visitgreece.gr

Μένουμε στα Δωδεκάνησα… Γιατί η «Χάλκη είναι το κόσμημα του Αγαίου» που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς κάποτε στη ζωή σου! Η Χάλκη, λοιπόν, είναι ένα ακόμα μικρό νησί των Δωδεκανήσων που βρίσκεται ανάμεσα στη Ρόδο και την Τήλο.

Παρόλο που δεν είναι ένας δημοφιλής προορισμός, η Χάλκη ξεχωρίζει για τις μαγευτικές της παραλίες, το γραφικό της λιμάνι, και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της.

Βγαλμένη από καρτ ποστάλ (θυμίζει και κάτι από Ιταλία), η Χάλκη είναι άλλος ένας ιδανικός προορισμός για χαλάρωση!

3
Κάρπαθος

Instagram.com/@expression_greece/@nikolaos_panou

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Ένα πανέμορφο νησί, ιδανικό για τους αναποφάσιστους φίλους μας ή για τους λάτρεις και των δύο… μιας και συνδυάζει βουνό και θάλασσα μαζί!

4
Αγαθονήσι

Instagram.com/@saygreece

Μικρό αλλά παραδεισένιο! Το Αγαθονήσι είναι επίσης ένα μικρό νησάκι των Δωδεκανήσων.

Το κάλο φαγητό, οι φιλόξενοι κάτοικοι, και τα άσπρα σπιτάκια κάνουν το Αγαθονήσι έναν προορισμό που αξίζει να επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι!

Fun Fact: Το σχήμα του μοιάζει με γάιδαρο γι’ αυτό και παλαιότερα ονομαζόταν “Γάιδαρος” ή “Γαϊδουρονήσι”.

5
Ηρακλειά

ribandsea.com

Ταξιδέψουμε τώρα προς τις Κυκλάδες. Η Ηρακλειά είναι ένα πανέμορφο νησί, γνωστή και ως η “όαση των Μικρών Κυκλάδων”.

Ένα νησί που συνδυάζει ηρεμία και περιπέτεια ταυτόχρονα. Ξέγνοιαστες στιγμές στις παραλίες και ήσυχες βραδιές στα μπαρ του νησιού είναι αυτά που σε περιμένουν αν αποφασίσεις να κάνεις τις διακοπές σου εκεί!

6
Ανάφη

alfavita.gr

Πλακόστρωτα μονοπάτια, παραδοσιακά σπιτάκια, και κρυστάλλινα νερά είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την Ανάφη.

Ένα ούτε πολύ μικρό, ούτε πολύ μεγάλο νησί της Ελλάδας, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά των Κυκλάδων. Η Ανάφη αποτελεί τον τέλειο προορισμό για αυτούς που θέλουν ξεκούραση και ηρεμία το πρωί… αλλά ξεφάντωμα το βράδυ!

7
Σίκινος

itravelling.gr

Η Σίκινος είναι αυτό που λέμε… low-budget διακοπές! Θα σε κρατήσει μακριά από πλήθη τουριστών και τσιμπημένες τιμές και θα σου δείξει το καλύτερο πρόσωπο των Κυκλάδων.

Ένα νησί που θα σε μαγέψει όσο τίποτα άλλο. Ετοιμάσου για πολλές φωτογραφίες, γιατί το Instagram θα πάρει φωτιά!

8
Κίμωλος

greekcitytimes.com

Μένουμε Κυκλάδες… Γιατί η Κίμωλος είναι ένας «φιλόξενος – τοσοδούλικος παράδεισος»! Ένα typical κυκλαδίτικο νησί, γεμάτο με γραφικά δρομάκια, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, γαλαζοπράσινα νερά και άμμο στο χρώμα της κιμωλίας.

Ιδανικός προορισμός για ξεκούραση αλλά και περιπέτεια, μιας και η Κίμωλος προσφέρει πολλές δραστηριότητες.

P.S: Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το χειροποίητο παγωτό στο Χωριό, την πρωτεύουσα του νησιού!

9
Ψαρά

hellenicseaways.gr

Η Ψαρά είναι το μικρό νησάκι απέναντι από τη Χίο. Δεν το λες και φημισμένο, αλλά είναι σίγουρα ένα ιστορικό νησί, με 40 περίπου παραλίες, μονοπάτια για πεζοπορίες και βυζαντινές εκκλησίες που αξίζει να επιστεφθείς!

Η Ψαρά αποτελεί ένα ακόμα ήρεμο νησί μακριά… από τα άγχη της καθημερινότητας.

10
Θηρασιά

Instagram.com/@trekking_hellas

Η Θηρασιά λένε ότι είναι «η μικρή αδερφή» της Σαντορίνης, χωρίς, όμως, τη φασαρία και τους αμέτρητους τουρίστες της Σαντορίνης.

Η άγρια ομορφιά που έχει είναι αυτό που την κάνει έναν ήρεμο, αλλά ταυτόχρονα ειδυλλιακό προορισμό.

Οι επιλογές σε διαμονή και φαγητό είναι ελάχιστες, αλλά σίγουρα δεν θα μείνεις παραπονεμένος. Με άλλα λόγια, η Θηρασιά αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη ή ακόμη και τριήμερη εκδρομή.

Ανυπομονείς για τις καλοκαιρινές σου διακοπές; Αν ναι, ποιο από αυτά τα ελληνικά νησιά θα ήθελες να επισκεφθείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending