fbpx

ΟΝΕΚ: Απόλυτα επιτυχημένη η 5η Καλοκαιρινή Σχολή Ηγεσίας και Δημιουργικότητας!

Με στόχο να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο ενός Ηγέτη στη σύγχρονη εποχή, αλλά και να προσεγγίσει το πολυδιάστατο θέμα της Ηγεσίας υπό τον φακό των τεχνολογικών εξελίξεων και των κοινωνικοπολιτικών αλλαγών, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το διήμερο 23-24 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Landmark στη Λευκωσία, η 5η Καλοκαιρινή Σχολή Ηγεσίας και Δημιουργικότητας του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Περισσότεροι από 50 νέοι και νέες από όλη την Κύπρο, αντάλλαξαν απόψεις, ιδέες και προτάσεις για το θέμα της Ηγεσίας. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους πλέον αρμόδιους, καθώς μια πλειάδα καταξιωμένων ομιλητών και ομιλητριών από τον χώρο των επιστημών, της τεχνολογίας, των media, των τεχνών, της επιχειρηματικότητας και των start ups, μοιράστηκαν γνώσεις, εμπειρίες και ενέπνευσαν τους νεαρούς συμμετέχοντες.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου Ηγέτη της ψηφιακής εποχής. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο σύγχρονος Ηγέτης θα πρέπει να είναι ο πρώτος που υιοθετεί τις νέες ψηφιακές τάσεις και τη συνεχή μάθηση, να μην ξεχνά ποτέ τις αξίες του, να μπορεί να εμπνέει τους άλλους και να προωθεί τη δημιουργικότητα. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΟΝΕΚ, κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης, αναφέρθηκε στις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι ψηφιακοί Ηγέτες του σήμερα και τον ρόλο του ΟΝΕΚ στην καλλιέργεια αυτών των δεξιοτήτων. Κατά την 5η Καλοκαιρινή Σχολή Ηγεσίας και Δημιουργικότητας, έγινε επίσης εκτενής συζήτηση για τα χαρακτηριστικά ενός Ηγέτη, αλλά και για τις ηγετικές ικανότητες που πρέπει να κατευθύνουν τον καθένα μας.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τους διοργανωτές να επιφυλάσσουν μία μεγάλη έκπληξη στους συμμετέχοντες, καθώς πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύνδεση με τη νεαρή Κύπρια Αναλογική Αστροναύτη Ελένη Χαρίτωνος, από τη βάση εκπαίδευσής της στην Πολωνία.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending