fbpx

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου: Δίπλα στους νέους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δεξιοτήτων των Νέων!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δεξιοτήτων των Νέων (World Youth Skills Day), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Ιουλίου μετά από σχετικό ψήφισμα που έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 11 Νοεμβρίου 2014, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου τονίζει για ακόμα μια φορά τη σημασία της ανάπτυξης δεξιοτήτων στους νέους.

Από την αρχή της ίδρυσής του, ο ΟΝΕΚ πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει στη δημιουργική δύναμη των νέων, διαμηνύοντας κατ’ επανάληψη μέσα από τις δράσεις του, ότι οι νέοι, έχουν τη δύναμη και τη θέληση για να γίνουν οι ίδιοι η αλλαγή που ζητούν για το μέλλον τους.

Γι’ αυτό άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, ο Οργανισμός στηρίζει ενεργά και έμπρακτα τους νέους, μέσα από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων και υπηρεσιών που τους εφοδιάζουν με δεξιότητες. Στόχος είναι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σήμερα και να καθορίσουν το δικό τους αύριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΝΕΚ στηρίζει τους νέους μέσα από τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες που παρέχουν τα προγράμματα «Erasmus+ Youth» και «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης», καθώς και μέσα από δεξιότητες τεχνολογίας και δημιουργικής απασχόλησης που προσφέρουν στα εργαστήρια τους το καινοτόμο πρόγραμμα «Youth Makerspace» και το πρόγραμμα «The STEAMers».

Επιπλέον, οι παρουσιάσεις και ημερίδες που διοργανώνουν παγκύπρια τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων με πολλές καινοτόμες θεματικές που ενδιαφέρουν τους νέους, το Career Academy που ενισχύει τις επαγγελματικές δεξιότητες και τις δεξιότητες αναζήτησης εργασίας, αλλά και οι καλοκαιρινές σχολές αποτελούν επίσης μέσο στήριξης για τους νέους.

Ταυτόχρονα, ο ΟΝΕΚ υλοποιεί εργαστήρια μέσα από το πρόγραμμα «Μικρή Άρκτος», τα οποία βοηθούν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξή των νέων, εργαστήρια ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) της Υπηρεσίας Καθοδήγησης Καριέρας, ενώ συγχρηματοδοτεί ομάδες νέων για να υλοποιήσουν τις δικές τους ιδέες και δράσεις.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος, στον δεύτερο χρόνο της πανδημίας, μέσα από τις προαναφερθείσες δράσεις ο ΟΝΕΚ συνεχίζει να δηλώνει παρών στη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να βοηθηθούν οι νέοι να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να ενισχύσουν υφιστάμενες, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να ανακαλύψουν νέα γνωστικά πεδία. Έτσι, θα γίνουν ενεργοί πολίτες με κριτική σκέψη, που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending