fbpx

Γνωρίσαμε την Παναγιώτα, την πρωτεύσασα των Παγκύπριων που εξασφάλισε θέση στο ΤΕΠΑΚ!

Γνωρίστε την πρωτεύσασα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2021, Παναγιώτα Ευσταθίου, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ!

Η Παναγιώτα Ευσταθίου έχει κάθε λόγο να αισθάνεται χαρά και υπερηφάνεια για το επίτευγμά της να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτεύσαντες και πρωτεύσασες των Παγκύπριων Εξετάσεων 2021, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Η Υπηρεσία Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ επικοινώνησε με την Παναγιώτα για να τη συγχαρεί για την επιτυχία της και να την καλωσορίσει στο Πανεπιστήμιο, ζητώντας της, ταυτόχρονα, να μας πει λίγα λόγια για την ίδια για να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Η Παναγιώτα μας «αποκαλύπτει» το «μυστικό» της πρωτιάς της στις εξετάσεις και πώς κατάφερε να παραμείνει προσηλωμένη στον στόχο της, κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης μαθητικής  -και όχι μόνο- χρονιάς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Παναγιώτα μας λέει, επίσης, τον λόγο που επέλεξε να σπουδάσει στο ΤΕΠΑΚ, αν σκοπεύει να συνεχίσει τις σπουδές της μετά το πτυχίο και πού θα ήθελε να εργοδοτηθεί όταν με το καλό ολοκληρώσει τις σπουδές της!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε η πρωτεύσασα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2021:

«Λίγα λόγια για μένα…»

«Κατάγομαι από τη Λεμεσό, όπου και διαμένω. Έχω έναν μικρότερο αδερφό. Έχω αποφοιτήσει από το Λανίτειο Λύκειο. Από μικρή ηλικία μου άρεσε να ασχολούμαι με την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, τη συγγραφή διηγημάτων και ποιημάτων, τη μουσική (παίζω πιάνο). Επίσης, μου αρέσει να παρακολουθώ ταινίες στον κινηματογράφο, να πηγαίνω εκδρομές για εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και ταξίδια για αναζήτηση νέων εμπειριών και δραστηριοτήτων».

«Το μυστικό της πρωτιάς μου…»

«Το μυστικό της επιτυχίας και της ‘πρωτιάς’ μου στις Παγκύπριες εξετάσεις θεωρώ ότι είναι το μεθοδικό διάβασμα σε όλες τις τάξεις του σχολείου, η επιμονή, η στοχοπροσήλωση, η σκληρή δουλειά, η οργάνωση του χρόνου, η καλή ψυχολογία, η θετικότητα και αισιοδοξία, η οποία προέρχεται και από την αμέριστη συμπαράσταση που είχα από το οικογενειακό μου περιβάλλον. Παράλληλα, η βοήθεια και η υποστηρικτική στάση αρκετών καθηγητών/τριών.»

«Πώς κατάφερα να μείνω προσηλωμένη στον στόχο μου εν μέσω πανδημίας…»

«Το να παραμείνω προσηλωμένη στον στόχο μου τη φετινή χρονιά απαιτούσε επιπρόσθετες ψυχικές αντοχές, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που όλοι έχουμε βιώσει λόγω της πανδημίας. Ο εγκλεισμός, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία, η χρήση μάσκας και η σχολαστική τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, σίγουρα μου έχουν προκαλέσει πρωτόγνωρα και ανάμεικτα συναισθήματα, δημιουργώντας μια ψυχολογική επιβάρυνση στην καθημερινότητά μου. Αναγκαστικά, είχα ενεργοποιήσει προσωπικούς μηχανισμούς προσαρμογής και σε αυτό είχε συμβάλει το υποστηρικτικό οικογενειακό μου περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό όμως, πέραν των δυσκολιών, θεωρώ ότι οι αντίξοες αυτές συνθήκες μάς έδωσαν την ευκαιρία να αναπτύξουμε δεξιότητες, να αναζητήσουμε τα θετικά στοιχεία και να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας δημιουργικά και ευχάριστα, πάντοτε με σωστή ιεράρχηση των στόχων μας. Η ψηφιακή εποχή, η οποία πήρε ‘σάρκα και οστά’ με την πανδημία, ανοίγει προοπτικές αξιοποίησης νέων εκπαιδευτικών µέσων και µας προσκαλεί να καταστήσουµε µέρος της ζωής µας, τη συνεχή, ανοιχτή, χωρίς φραγµούς µάθηση».

«Γιατί επέλεξα να σπουδάσω στο ΤΕΠΑΚ…»

«Επέλεξα να σπουδάσω στο ΤΕΠΑΚ γιατί είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο, με μεγάλο κύρος, ένα από τα πιο αξιόλογα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου, το οποίο βρίσκεται στην πόλη μου, κάτι που το καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό. Φυσικά, το πιο σημαντικό είναι ότι προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών που με ενδιαφέρει και αυτό είναι το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, εστιάζοντας στη Διαχείριση πληροφορίας και στη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών».

«Όταν με το καλό ολοκληρώσω τις σπουδές μου…»

«Όταν με το καλό ολοκληρώσω τις σπουδές μου θα ήθελα να κάνω ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα και στη συνέχεια ή/και παράλληλα να εργοδοτηθώ κάπου που θα ασχολούμαι με θέματα που άπτονται στον ευρύτερο τομέα των Διαδικτυακών Πληροφοριακών Συστημάτων. Δεν έχω ακόμη σκεφτεί ακριβώς πού θα ήθελα να εργοδοτηθώ και ελπίζω, με το πέρας των σπουδών μου, ότι θα μου δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες για εργοδότηση».

Εν κατακλείδι…

«Εν κατακλείδι, αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι οι Παγκύπριες εξετάσεις σίγουρα ενέχουν ένα μεγάλο ψυχολογικό φορτίο για τον/την κάθε υποψήφιο/φια. Η καλή προετοιμασία, η οργάνωση της ημερήσιας ύλης, η διατήρηση καθημερινής ρουτίνας, η ισορροπημένη διατροφή και η σωματική άσκηση, τα μικρά διαλείμματα, η πίστη και η θετική σκέψη περιορίζουν το άγχος και σου δίνουν ώθηση για να συνεχίσεις την προσπάθεια»!

Ευχόμαστε στην Παναγιώτα αλλά και σε κάθε νεοεισερχόμενο φοιτητή και φοιτήτρια που εξασφάλισε θέση στο ΤΕΠΑΚ καλή και παραγωγική φοιτητική περίοδο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending