fbpx

8 νέοι Κύπριοι εμβολιάστηκαν γιατί θέλουν πίσω τη φοιτητική ζωή – Δες όσα μας είπαν!

Η συζήτηση σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της covid-19 έχει γίνει έντονη τις τελευταίες εβδομάδες. Καθένας φυσικά έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του όταν μπορεί να την τεκμηριώνει.

Μιας όμως και από τον Σεπτέμβριο -όπως όλα δείχνουν- επιστρέφουμε κανονικά στα πανεπιστήμια ζητήσαμε από 8 νέους Κύπριους που έχουν εμβολιαστεί να μας πουν τι ήταν αυτό που τους οδήγησε τελικά να πάρουν την απόφαση και πόσο ρόλο έπαιξε η επιθυμία τους για επιστροφή στη φοιτητική ζωή!

P.S: Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να επιβάλει απόψεις! Πιο κάτω είναι οι απόψεις 8 ατόμων που επέλεξαν να εμβολιαστούν και είχαν την καλοσύνη να μοιραστούν μαζί μας τους λόγους που το έκαναν καθώς και τις σκέψεις τους.

Δες όσα μας είπαν 8 νέοι Κύπριοι που έχουν εμβολιαστεί:

1
Χριστίνα, 19 ετών

Freepik.com

«Αρχικά να σου πω ότι έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να κάμω το εμβόλιο, επειδή σπουδάζω Αγγλία τζιαι εν θα μας δεχτούν πίσω τον Σεπτέμβρη αν δεν είμαστε εμβολιασμένοι…

Ακόμα, όμως, τζιαι αν δεν ήταν έτσι τα πράματα, πάλε εν να έκαμνα το εμβόλιο γιατί έλειψε μου να φκαίνω με τους συμφοιτητές μου στην Αγγλία τζιαι να πηαίνουμε σε διάφορα events του πανεπιστημίου μας. Γενικά θέλω να έχουμε ξανά μια “κανονική” φοιτητική ζωή, όπως εσυνηθίσαμε τζιαι πιστεύω πως -δυστυχώς ή ευτυχώς- ο εμβολιασμός εν η μόνη λύση

2
Στυλιάνα, 20 ετών

Freepik.com

«Ναι έχω εμβολιαστεί κι εγώ για πολλούς και διάφορους λόγους και η αλήθεια να λέγεται έκανα το εμβόλιο με αρκετές επιφυλάξεις. Υπήρξαν και στιγμές που ο φόβος μου με είχε καταβάλει και το ένστικτο μου με παρότρυνε να μην εμβολιαστώ…

Λίγες εβδομάδες, όμως, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, πραγματικά ευχαριστώ τον εαυτό μου που έδειξε τελικά θάρρος και έκανα το εμβόλιο! Τα κίνητρα ήταν πολλά και σε καμία περίπτωση δεν μιλώ για τα κίνητρα που προσφέρει το κράτος. Η προστασία του εαυτού μου, των γύρω μου, των ευπαθών ομάδων, η πραγματική επαφή με τους ανθρώπους και η επιστροφή στην κανονικότητα ήταν μόνο κάποια από αυτά!

Θέλω επιτέλους να κάνω ξανά μαθήματα στο πανεπιστήμιο, να βγαίνω με τους φίλους μου και να διασκεδάζω χωρίς περιορισμούς, να ταξιδέψω χωρίς να σκέφτομαι ότι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσω τον ιό και να νοσήσω σοβαρά. Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσω το 3ο έτος των σπουδών μου και μέχρι στιγμής έχω κάνει μαθήματα στο πανεπιστήμιο μόνο 6 μήνες, δεν θέλω να περάσω άλλο εξάμηνο μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Το εμβόλιο είναι η μόνη λύση για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας, αλλιώς οι μεταλλάξεις θα αυξάνονται και μαζί με αυτές και τα περιοριστικά μέτρα.

Φυσικά, όμως, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει τη δική του προσωπική άποψη και να κάνει αυτό που θεωρεί ο ίδιος σωστό για τον εαυτό του, φτάνει να μην επηρεάζει ή να παραπληροφορεί τους άλλους με σκοπό να τους επηρεάσει, γιατί ας μην ξεχνάμε πως η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει του άλλου!»

3
Παναγιώτης, 24 ετών

Freepik.com

«Η φοιτητική ζωή μια φορά έρχεται στη ζωή σου τζιαι αξίζει σε ούλους να τη ζήσουν όπως πρέπει να τη ζήσουν. Γιατί να ρισκάρω την υγεία μου, την υγεία των άλλων, τις ζωές των άλλων ακόμα τζιαι τη δική μου; Νομίζω πως ειδικά τωρά τελευταία εκαταλάβαμεν ότι εν έσσιει σχέση αν είσαι νέος, αφού πάλε μπορεί να νοσήσεις σοβαρά!

Πιστέφκω πως εν καθαρά θέμα συνείδησης το αν θα αποφασίσει κάποιος να βάλει το εμβόλιο ή όι. Εγώ προσωπικά θέλω να έχω καθαρή τη συνείδηση μου, να ξέρω πως βοηθώ να λυθεί τούτη η κατάσταση τζιαι όι να είμαι μέρος του προβλήματος…

Ελείψαν μου πάρα πολλά πράματα που εστερήθηκα λόγω της πανδημίας τζιαι έπρεπε να βάλω ένα τέλος, επειδή θέλω να ζω τη ζωή μου χωρίς περιορισμούς τζιαι χωρίς να είμαι γεμάτος αβεβαιότητα για το μέλλον!» 

4
Γυναίκα, 21 ετών

foxnews.com

«Όταν άνοιξε η πύλη εμβολιασμού για την ηλικιακή μας ομάδα, αποφάσισα να κλείσω ραντεβού για να βάλω το εμβόλιο. Βάζοντας το εμβόλιο ένιωσα ότι βοηθώ την κοινότητα, γιατί έτσι προστατεύω τον εαυτό μου αλλά και τους γύρω μου, που ίσως ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Επιπλέον, έχω την ελπίδα ότι τα μαθήματα θα αρχίσουν επιτέλους δια ζώσης και θα έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι στο πανεπιστήμιο με φυσική παρουσία και να έχω αλληλεπίδραση με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές μου. Επίσης, βάζοντας το εμβόλιο νιώθω πιο ασφαλής να κάνω επιτέλους ταξίδια που τόσο πολύ μου έλειψαν το τελευταίο διάστημα.

Βάζοντας το εμβόλιο δεν σημαίνει ότι αποκλείονται οι πιθανότητες να νοσήσουμε. Πιστεύω, όμως, ότι μας προστατεύει και ότι αν τύχει και νοσήσουμε τα συμπτώματα θα είναι πιο ήπια, αφού αναπτύσσουμε αντισώματα. Βέβαια, ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία και αποφασίζει για τις επιλογές του!

Όπως κι να έχουν τα πράγματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, να τηρούμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και εύχομαι σύντομα να αλλάξει αυτή η κατάσταση, ο κορωνοϊός να γίνει μια εποχιακή ,γρίπη να μην κοστίσει άλλες ζωές και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα!» 

5
Παυλίνα, 20 ετών

Freepik.com

«Εγώ εμβολιάστηκα επειδή εβαρέθηκα να θωρώ τους 4 τοίχους του δωματίου κάθε φορά που κάμνω μάθημα. Προτιμώ να είμαι με τους συμφοιτητές μου κανονικά στο πανεπιστήμιο τζιαι να γνωρίζω νέους ανθρώπους.

Επίσης πιστέφκω πως εν χρειάζεται να κάμνουμε ούλλοι τους γιατρούς τζιαι να γράφουνται διάφορα πράματα που να μεν ισχύουν. Καλύτερα να ακούμε λοιπόν τους ειδικούς τζιαι να μεν επηρεαζούμαστε που την παραπληροφόρηση. Τζιαι εγώ, όπως τζιαι πολλοί άλλοι απηυδήσαμε με τούτην την κατάσταση. Εν πιστέφκω πως η νεολαία θέλει να περάσει τα φοιτητικά της χρόνια μέσα στο σπίτι, σε καραντίνα…

Κανεί! Θέλουμε τη ζωή μας όπως ήταν πριν, οπόταν ναι έκαμα το εμβόλιο γιατί εν αντέχεται άλλο η κατάσταση τζιαι εν τζιαιρός ο κόσμος να ξυπνήσει, να πάει να εμβολιαστεί τζιαι να πάει πάσα κακό τούτον ούλλο!» 

6
Ονησίφορος, 20 ετών

Freepik.com

«Ο κύριος λόγος που έβαλα το εμβόλιο είναι γιατί θέλω να κυκλοφορώ κανονικά τζιαι όταν λέω κανονικά εννοώ όπως εκυκλοφορούσαμε πριν που τούτην την κατάσταση. Που την άλλη εννοείται ότι βασικός λόγος που εμβολιάστηκα εν τζιαι η προστασία μου που τούτον τον καταραμένο ιό, έτσι τωρά νιώθω πιο ασφαλής να βρεθώ σε ένα τόπο που πιθανόν να έσσιει πολύ κόσμο τζιαι ένας που τούτους τους χώρους εν τζιαι το πανεπιστήμιο!

Αν τελικά τον Σεπτέμβρη πάμε πίσω κανονικά στα πανεπιστήμια θέλω να πάω χώρις να σκέφτουμαι ότι κάποιος μπορεί να έχει τον ιό, να με κολλήσει, να υπάρχει πιθανότητα να το περάσω σοβαρά τζιαι ακόμα χειρότερα να το μεταδώσω τζιαι εγώ σε παραπάνω ανθρώπους.

Δέχουμε το ότι ο καθένας μπορεί να κάμει ότι θέλει, αλλά στην τελική αν δεν βάλουμε ούλλοι το εμβόλιο τούτη η ιστορία εν θα τελειώσει ποττέ, οπόταν φανταστείτε τα υπόλοιπα χρόνια να εν όπως ήταν τούτο ούλλο το διάστημα… Εν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να αντέχει να το ζήσει!» 

7
Άντρας, 22 ετών

Freepik.com

«Εν θα σου πω πολλά, αλλά πρέπει να σου πω πως αν δεν είχα εμβολιαστεί 99% δεν θα επερνούσα τον κορωνοϊό όπως τον επέρασα. Ναι, αφότου εμβολιάστηκα εκόλλησα. Αλλά για να το πάρω που την αρχή, εν να σου πω πρώτα τους λόγους για τους οποίους έκαμα το εμβόλιο…

Θέλω να ζω σε μια πιο ασφαλή κοινωνία τζιαι να ζήσω όσα εν έζησα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τζιαι ακόμα παραπάνω θέλω να αποκτήσω νέες εμπειρίες, να γνωρίσω νέους τόπους τζιαι να έχω μια κανονική ζωή όπως είχα πριν την πανδημία! Τωρά, κάποιος μπορεί να πει καλά ρε φίλε τζιαι που εμβολιάστηκες τι εκατάλαβες αφού εκόλλησες;

Ναι εκόλλησα, λοιπόν, όμως εν επίστεφκα ποττέ ότι οι εμβολιασμένοι εν κολλούν. Εγώ όμως εν είχα το παραμικρό σύμπτωμα, το μόνο άσσιημο ήταν η καραντίνα των 14 ημερών. Πρέπει να σου πω ότι είμαστε 4 άτομα μέσα στο σπίτι, εκολλήσαμε τζιαι οι 4. Οι 3 είμαστε εμβολιασμένοι τζιαι ο ένας, ο αδερφός μου συγκεκριμένα όχι…

Είσσιεν το chance να εμβολιαστεί γιατί εν 20 χρονών τζιαι δεν το έκαμε γιατί επηρεάστηκε που τους παρέες του που είναι αντιεμβολιαστές. Θέλεις να σου πω τελικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να περάσει 3 μέρες στο νοσοκομείο τζιαι ακόμα 5-6 μέσα στο κρεβάτι χωρίς να μπόρει να ταράξει κυριολεκτικά!

So, please μεν βασίζεστε στο ότι οι νέοι εν νοσούν σοβαρά τζιαι σε καμιά περίπτωση μεν πιστέψετε ότι τα εμβόλια εν σε προστατέφκουν. Είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα τζιαι εγώ τζιαι αρκετοί άλλοι ανθρώποι που ΝΑΙ το εμβόλιο επροστάτεψε με!»

8
Χριστίνα, 20 ετών

Freepik.com

«Έβαλα το εμβόλιο, γιατί που τον Σεπτέμβρη εν να αρχίσω πρακτική, άρα εν να έρτω σε επαφή με αρκετό κόσμο τζιαι σίουρα έπρεπε να προστατευτώ! Θέλω, όμως, τζιαι οι άλλοι να νιώθουν άνετα μαζί μου.

Ξέρω ότι πάλε μπορεί να κολλήσω τζιαι να το μεταδώσω, αλλά εν θα το μεταδώσω με ψηλό φορτίο του ιού. Επίσης εκουράστηκα πάρα πολλά, εν πάει άλλο τούτη η κατάσταση, εν άντεχω με τίποτε άλλες καραντίνες, άλλα μέτρα κλπ…

Έχουμε τη λύση, η οποία εν το εμβόλιο τζιαι αλήθκεια εν άδικο να μεν το αξιοποιήσουμε τζιαι να βοηθήσουμε να τελειώσει τούτο ούλλο!»

Τι λες; Είναι καιρός να πάρεις κι εσύ την απόφαση σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending