fbpx

10 πράξεις που κάνει το ταίρι σου «από αγάπη» όμως στην πραγματικότητα σε χειραγωγεί!

Το να ξεχωρίσεις εάν το ταίρι σου έχει «ξεπεράσει» τη λεπτή γραμμή που χωρίζει μια υγιή από μια τοξική σχέση, αποτελεί μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις σε μια σχέση!

Πολλές φορές το «άλλο μας μισό» μας χειραγωγεί χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, μέσα από -φαινομικά- γλυκιές και ρομαντικές πράξεις.

Το έχεις σκεφτεί ποτέ αυτό; Ή μάλλον, έχεις αναλύσει ποτέ τις πράξεις του/της συντρόφου σου; Πολλές φορές τα άτομα που βρίσκονται δίπλα μας δεν καταλαβαίνουν ότι γίνονται χειριστικά, αφού τα πάντα γίνονται «επειδή σ’ αγαπάει»!

Δες 10 πιθανές πράξεις που μπορεί να κάνει και ‘σένα το ταίρι σου… για να σε χειραγωγήσει!

1
Πλήρης αναφορά κάθε ώρα και λεπτό

Freepik.com

Υπάρχει μια «μικρή» διαφορά μεταξύ του «πού θα πας;» και του «πού, γιατί, με ποιους, πότε;». Άλλο το να ενδιαφέρεσαι για το ταίρι σου (που εννοείται είναι πολύ γλυκό) και άλλο το να θέλεις να ξέρεις τα πάντα, αλλιώς μετά «κάτι κρύβει»… Προσπάθησε να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ των δύο!

2
Για όλα «φταίει» η αγάπη

Παρόλο που πολλές φορές μπορεί κάποιες πράξεις του/της συντρόφου σου να δικαιολογούνται επειδή «σε αγαπάει», εντούτοις αυτό δεν ισχύει πάντα. Η αγάπη μπορεί ναι μεν να «εξηγήσει» μερικές μικρές και αθώες συμπεριφορές, όμως, δεν δικαιολογεί την πίεση, την επιβολή και τον έλεγχο!

3
Συμβουλές τύπου «αυτό είναι το σωστό»

freepik.com

Πάντα οι απόψεις του/της είναι οι σωστές. Αυτό πρέπει να διαλέξεις, αυτό δεν πρέπει να γίνει έτσι, αυτό είναι καλύτερο από εκείνο ή αυτό σίγουρα πρέπει να το κάνεις, αυτό είναι το σωστό! Σχεδόν ποτέ δεν δέχεται τις δικές σου απόψεις, μιας και «δεν πρέπει να γίνει έτσι». Και εννοείται η συζήτηση τελειώνει -πάντα- με το «για το καλό σου το κάνω».

4
Ζήλεια μου, ζήλεια μου…

Εννοείται πως ο παράγοντας «ζήλεια» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα αυτή. Ζήλεια επειδή μίλησες με άλλον/η, ζήλεια επειδή σε κοίταξε κάποιος/α, ζήλεια επειδή του/της έκανες like… αλλά κατά τ’ άλλα «δεν θέλει να σε πιέζει»!

5
«Γιατί δεν απάντησες όταν σε έπερνα;»

freepik.com

Ναι, ναι, ναι. Κατάλαβες φαντάζομαι σε ποιες περιπτώσεις αναφερόμαστε. Μην τυχών και δεν ελέγχεις το τηλέφωνο σου κάθε ώρα και λεπτό! Είσαι ανεύθυνος/η και δεν ενδιαφέρεσαι για αυτόν/αυτήν! Μόνο εκείνος/η ανησυχεί για τη σχέση σας, κλπ, κλπ. Pardon; Ξέρεις τη συνέχεια…

6
«Εγώ δεν θα έκανα ποτέ έτσι»

Τυπικότατη φράση που δείχνει πώς ο/η άλλος/η προσπαθεί να σε χειραγωγήσει. Λέγοντάς το αυτό, το ταίρι σου προσπαθεί να σε τραβήσει πίσω από τα δικά σου θέλω, κάνοντάς σε να νιώθεις τύψεις για τη συμπεριφορά σου. Επειδή ως γνωστόν αν κάνεις κάτι που δεν αρέσει στον άλλο, είσαι «εγωιστής».

7
Οι τσακωμοί πάντα λήγουν με «εντάξει, έχεις δίκαιο»

Freepik.com

Φωνές, διαφωνίες και ατελείωτες συζητήσεις… που πάντα τελειώνουν με το -γελοίο- «ναι συγγνώμη, έχεις δίκαιο». Εννοείται ότι δίκαιο δεν έχεις εσύ, αλλά το ταίρι σου. Πάντα! Αν δεν το ακούσει άλλωστε, η κουβέντα δεν «λήγει» και ακολουθούν τα γνωστά «μουτρώματα».

8
Μοιράζεστε τα πάντα (ακόμη και κωδικούς)

Κοίτα πως έχουν τα πράγματα. Ναι, να μοιράζεστε πράγματα, αλλά μέχρι ένα σημείο. Δεν είσαι κτήμα του/της, έχεις δική σου προσωπικότητα και εννοείται πως έχεις τα δικά σου όρια. Μην το ξεχνάς αυτό και μην αφήνεις κανένα/καμία να τα καταπατά!

9
Παντοτινή δικαιολογία το «δεν είναι αυτό που εννοούσα»

freepik.com

Μπορεί ο/η άλλος/η να κάνει ή να πει πράγματα που σε ενοχλούν, που δεν τα ανέχεσαι. Και αυτό είναι λογικό! Μην δεχτείς όμως τη δικαιολογιά «δεν είναι αυτό που εννοούσα». Άσε τον/την άλλο/η να σου εξηγήσει, αλλά μην αρκεστείς σε φτηνές δικαιολογίες. Έχεις αξιοπρέπεια και μην δεχτείς ποτέ να σου την στραπατσάρουν!

10
Θυμάται όλα τα «καλά» που (σου) έκανε

Για σκέψου το λίγο. Ποιος λογικός άνθρωπος θα έκανε κάτι καλό μόνο και μόνο για να το παινευτεί ή για να νιώσει ανώτερος/η; Κι όμως! Αν το ταίρι σου το κάνει, τότε ίσως να μην σε αγαπά ειλικρινά. Κάνεις κάτι καλό επειδή το νιώθεις, επειδή το θέλεις, επειδή έτσι είσαι εσύ… Και μετά το ξεχνάς!

Κάνει κι εσένα τα πιο πάνω το ταίρι σου ή μήπως τα κάνεις εσύ; Πρόσεξε πριν είναι πολύ αργά για τη σχέση σας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending