fbpx

5 water sports που αξίζει να τολμήσεις να κάνεις έστω και μια φορά στη ζωή σου!

Αν νομίζεις πως τα water sports που έχουμε να σου προτείνουμε είναι τα κλασσικά, που μπορείς να βρεις σε κάθε παραλία, τότε κάνεις λάθος!

Τα ωραιότερα και πιο διασκεδαστικά θαλάσσια sports είναι αυτά που γίνεσαι κυριολεκτικά ένα με τη θάλασσα και πέρα από τη διασκέδαση, σου δίνουν την ευκαιρία να αθληθείς ταυτόχρονα.

P.S: Και επειδή μπορεί να αναρωτιέσαι πού μπορείς να κάνεις αυτά τα water sports στην Κύπρο, σου έχουμε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις για να τα δοκιμάσεις και να τα χαρείς με την ψυχή σου!

Δες 5 water sports που σίγουρα πρέπει να τολμήσεις να κάνεις αυτό το καλοκαίρι!

1
Wind Surfing

windsurfcitycyprus.com

Το wind surfing είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά θαλάσσια αθλήματα, καθώς επίσης και μια πρόκληση για μια δυναμική αναμέτρηση με τη θάλασσα και τον αέρα! Στόχος του είναι να καταφέρεις να ισορροπήσεις στα κύματα της θάλασσας, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι το ιδανικό σπορ για ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή!

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο καθένας, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας μπορεί να δοκιμάσει το wind-surfing, ειδικά από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. Και πόσο μάλλον στην Κύπρο, που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν πολύ το συγκεκριμένο άθλημα.

  • Πού μπορείς να κάνεις wind surfing στην Κύπρο: Windsurf City Cyprus Mackenzie Beach Water Sports, All You Can Surf: Windsurf, SUP & Kayak Lessons (Ορόκλινη), Limassol Surf House.

2
Sailing (Ιστιοπλοΐα)

thetrendspotter.net

Το άθλημα της ιστιοπλοΐας είναι συναρπαστικό και ένα από τα ωραιότερα που υπάρχουν, γιατί συνδυάζει τη γοητεία της θάλασσας και την πρόκληση του ανέμου με τις ικανότητες των αθλητών.

Με την ιστιοπλοΐα μπορεί να ασχοληθεί οποιοσδήποτε. Είναι από τα λίγα αθλήματα που όλοι ανεξαιρέτως φύλου, ηλικίας ή σωματικής διάπλασης μπορούν να δοκιμάσουν. Η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση είναι… η θέληση!

  • Πού μπορείς να κάνεις ιστιοπλοΐα στην Κύπρο: Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρωταρά “Begafigo”, CrystalMarine.

3
Flyboarding

thetrendspotter.net

Μπορεί να σου φανεί λίγο χαζό, αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς νιώθουν τα δελφίνια την ώρα που αναπηδούν από το νερό και αμέσως μετά κάνουν τις θεαματικές βουτιές τους; Ή πώς θα ήταν αν είχαμε τις δυνάμεις να πετάμε πάνω από τα κύματα, κάνοντας τούμπες; Όσοι έχουν δοκιμάσει το θαλάσσιο άθλημα Flyboarding το γνωρίζουν!

Μπορεί να είναι λίγο ριψοκίνδυνο, αλλά αν νιώθεις αρκετά τολμηρός/ή, ώστε να το δοκιμάσεις έστω και μια φορά και εμπιστεύεσαι τις δυνάμεις σου, τότε η αδρεναλίνη σου θα χτυπήσει κόκκινο!

  • Πού μπορείς να κάνεις Flyboarding στην Κύπρο: Flyboarding Cyprus (Πρωταράς).

4
Kayak

thetrendspotter.net

Το άθλημα του καγιάκ έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως.

Το καγιάκ σου χαρίζει μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας, αφού μέσα σε ένα κανό καγιάκ, μερικά μόλις εκατοστά πάνω από το νερό, βρίσκεσαι στο ιδανικό σημείο για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητας, απολαμβάνοντας το απέραντο γαλάζιο, κάνοντας τη βόλτα σου στη θάλασσα!

  • Πού μπορείς να κάνεις καγιάκ στην Κύπρο: Sea Kayak Cyprus (Λεμεσός), Enaerios Watersports (Λεμεσός), Cool Divers (Λατσί).

5
Kitesurfing

Popular Mechanics

Το kite surf είναι ένα extreme sport, δεν είναι επικίνδυνο, αρκεί να γνωρίζεις τους κανόνες ασφαλείας και να σέβεσαι τη θάλασσα και τον αέρα. Φυσικά, βασική προϋπόθεση είναι να είσαι εξοικειωμένος με τη θάλασσα και να ξέρεις καλό κολύμπι!

Αν και είναι ένα άθλημα που θα το απολαύσεις καλύτερα τον χειμώνα, λόγω του ότι οι άνεμοι έχουν περισσότερη ένταση, μπορείς να το δοκιμάσεις όλες τις εποχές. Αν είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρήσεις να κάνεις kite surf, τότε οι καιρικές συνθήκες της άνοιξης και του καλοκαιριού θα σε ευνοήσουν περισσότερο!

  • Πού μπορείς να κάνεις kitesurfing στην Κύπρο: Kahuna Surfhouse Kitesurfing School (Κίτι), Kite Surfing Cyprus (Αυδήμου), Eightsmileys – Kitesurfing School (Λεμεσός).

Εσύ ποιο water sport θα δοκιμάσεις να κάνεις αυτό το καλοκαίρι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending