fbpx

Το πρώτο Business School στην Κύπρο διαπρέπει και συνδέει τους φοιτητές του με το Cambridge Centre for Alternative Finance!

Η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, το ευρύ φάσμα τομέων απασχόλησης και οι πολλαπλές επιλογές εξειδίκευσης σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποτελούν τους βασικούς λόγους που πολλοί νέοι επιλέγουν σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Με παράδοση μισού και πλέον αιώνα η διεθνώς αναγνωρισμένη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών, αλλά ως ένα κέντρο καινοτομίας με πρωτοποριακές ερευνητικές συνεργασίες και ευρεία και πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα, διανοίγει νέους ορίζοντες για όσους επιλέξουν να φοιτήσουν κοντά της. Σήμερα απόφοιτοι της Σχολής εργοδοτούνται στα κέντρα αποφάσεων τοπικών και διεθνών οργανισμών, στους τομείς των χρηματοοικονομικών, πωλήσεων και εμπορίου, διοίκησης, συμβουλευτικές υπηρεσίες κ.λπ.

Μόλις πρόσφατα η Σχολή και το Cambridge Centre for Alternative Finance που εδρεύει στο Cambridge Judge Business School του Πανεπιστημίου Cambridge, υπέγραψαν συμφωνία ερευνητικής συνεργασίας για την επιτάχυνση της τεχνολογικής χρηματοοικονομικής καινοτομίας και της ανταλλαγής γνώσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο Κοσμήτορας της Σχολής Δρ. Πιερής Χουρίδης ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα συνεργαστεί με το Κέντρο του Cambridge για την ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών αγορών FinTech στην ευρύτερη περιοχή και θεωρεί ότι η σχετική έρευνα και οι διεργασίες στην ίδια τη Σχολή θα έχουν σημαντικό όφελος για τους φοιτητές των σχετικών προγραμμάτων.

Εξίσου καθοριστικό στοιχείο για τους φοιτητές που θα επιλέξουν τη Σχολή είναι και η παρουσία του Start-Up Center (Power By Microsoft) στην Πανεπιστημιούπολη που προβλέπει μια νέα προσέγγιση στην κουλτούρα νεοσύστατων επιχειρήσεων (start-ups). Το Κέντρο αποσκοπεί στη στήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών από το πανεπιστήμιο και την ευρύτερη κοινωνία, ενθαρρύνοντας έτσι την υιοθέτηση επιχειρηματικής νοοτροπίας από τους φοιτητές διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προώθηση καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι σπουδές στη Λογιστική, τα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά, τη Διοίκηση Ξενοδοχείων και Τουρισμού, αλλά και το Marketing and Digital Communications παραμένουν σταθερά υψηλά στις επιλογές των νέων φοιτητών. Η μεγάλη ζήτηση για προσοντούχους επαγγελματίες που κατέχουν τις κατάλληλες γνώσεις στη διαχείριση των επιχειρήσεων, των οικονομικών, της επικοινωνίας, αλλά και οι δεξιότητες που τους καθιστούν ηγετικά στελέχη στη σύγχρονη και εξελισσόμενη αγορά εργασίας, αποτελούν τους βασικότερους λόγους που ελκύουν τους σπουδαστές προς αυτούς του κλάδους.

Βέβαια, εκτός από την επιλογή του αντικειμένου σπουδών, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και η επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού ιδρύματος, που δίνει βάση τόσο στη θεωρητική κατάρτιση, όσο και στην πρακτική εξάσκηση, συνδέοντας τα ακαδημαϊκά προσόντα με πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, η οποία επιταχύνει την εξέλιξη της σταδιοδρομίας. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου η απασχολησιμότητα των φοιτητών και αποφοίτων του αποτελεί προτεραιότητα, μιας και διαθέτει μια σειρά εργαλείων για τη διευκόλυνση της αναζήτησης εργασίας πριν και μετά την αποφοίτηση. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του Πανεπιστημίου, 87% των αποφοίτων του έχει εργοδοτηθεί μέσα στους πρώτους έξι μήνες μετά την αποφοίτηση στον τομέα των σπουδών τους. Οι συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Καριέρας, τα προγράμματα πρακτικής άσκησης, η πλατφόρμα εργoδότησης που συνδέει τους φοιτητές και αποφοίτους, είναι μερικοί από τους λόγους που ο διεθνής οργανισμός πανεπιστημιακών αξιολογήσεων QS Top Universities (QS Stars) αξιολόγησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στον τομέα της απασχολησιμότητας.

1
Τα Προγράμματα Σπουδών

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί την παλαιότερη σχολή στην Κύπρο και χωρίζεται σε δύο τμήματα: Το Τμήμα Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών  και το Τμήμα Διοίκησης και Μάρκετινγκ. Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως όλοι οι απόφοιτοι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου γίνονται δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Σε μια περίοδο που οι συνθήκες στα επιχειρηματικά περιβάλλοντα υφίστανται συνεχείς διακυμάνσεις, οι σπουδές Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών προσφέρουν στους φοιτητές τις κατάλληλες ικανότητες ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν την οικονομική και χρηματοοικονομική θεωρία για τη λήψη πολύτιμων αποφάσεων σε όλους τους τομείς. Το πτυχίο απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα ή και να συνεχίσουν σε ένα εξειδικευμένο μεταπτυχιακό σε συναφείς τομείς.

Το Πτυχίο Λογιστικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προετοιμάζει τους φοιτητές για μια καριέρα στον οικονομικό, ελεγκτικό και λογιστικό τομέα, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στις δεξιότητες που απαιτούνται για εργοδότηση τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το πρόγραμμα Λογιστικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι το μόνο που προσφέρει τον μέγιστο αριθμό απαλλαγών από τον επαγγελματικό τίτλο του Institute of Chartered Accountants in England and Wales ICAEW/ACA (12 από τα 15 μαθήματα), καθώς και από τον επαγγελματικό τίτλο του Association of Chartered Certified Accountants ACCA του Ηνωμένου Βασιλείου  (9 από τα 13 μαθήματα). Περαιτέρω, μέσω πρακτικής άσκησης, οι φοιτητές συνδέονται με τα τέσσερα μεγαλύτερα διεθνή Ελεγκτικά/Λογιστικά Γραφεία (Big Four) που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, όπως PWC, KPMG, Deloitte, EY, καθώς και με άλλους τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, οι απόφοιτοι απολαμβάνουν το πλεονέκτημα ότι όσο υπάρχουν επιχειρήσεις θα υπάρχει και ανάγκη για διοίκηση, καθώς οι θέσεις διαχείρισης είναι αναγκαίες σε κάθε τομέα του εμπορίου, από μικρές τοπικές επιχειρήσεις έως μεγάλες διεθνείς εταιρείες. Οι δεξιότητες που θα αποκτήσει ένας φοιτητής στο πτυχίο Διοίκησης μπορούν να εφαρμοστούν σε σχεδόν οποιοδήποτε είδος επιχείρησης, από τη διαχείριση μιας μικρής ομάδας στο λιανικό εμπόριο, έως τη λειτουργία μιας ολόκληρης εταιρείας. Τα πτυχία Διοίκησης είναι αρκετά ευέλικτα και με ευρύ κύκλο θεμάτων που επεκτείνονται πέραν από τη διοίκηση, σε χρηματοοικονομικά, μάρκετινγκ, επιχειρηματικότητα, διοίκηση προσωπικού και διεθνείς επιχειρήσεις. Έτσι, οι απόφοιτοι αποκτούν ένα ολοκληρωμένο φάσμα γνώσεων του επιχειρηματικού κόσμου και είναι έτοιμοι για την εφαρμογή τους σε πραγματικές καταστάσεις.

Το πτυχίο Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου καλύπτει τις επιχειρηματικές αρχές που αφορούν σε θέματα του ξενοδοχειακού και τουριστικού τομέα, διαχείρισης τροφίμων και ποτών, διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, τουριστικό σχεδιασμό και αειφόρο ανάπτυξη, στρατηγικό σχεδιασμό μάρκετινγκ, ενώ συμπεριλαμβάνει διαχείριση Casino resorts και Spa and Wellness services και είναι ενσωματωμένο με 3 πρακτικές ασκήσεις για τους φοιτητές.

Το πτυχίο Marketing and Digital Communications είναι το πρώτο πρόγραμμα του είδους του που απευθύνεται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο επιχειρηματικής επικοινωνίας και στρατηγικής των ψηφιακών και κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Το Πτυχίο Aviation Management είναι το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα που προσφέρεται στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο, προσφέροντας ευκαιρίες εργοδότησης στην αεροπορική βιομηχανία ως στελέχη διαχείρισης και διοίκησης του αεροδρομίου.

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων προσφέρει επίσης το διακεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MBA (Master in Business Administration), το πρώτο στην Κύπρο από το 1987, απόφοιτοι του οποίου σήμερα κατέχουν εξέχουσες θέσεις εργασίας σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το Μεταπτυχιακό προσφέρεται και με τη μέθοδο της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Το MBA διδάσκεται στα αγγλικά και τα ελληνικά και έτσι οι υποψήφιοι έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν την γλώσσα που προτιμούν να διδαχθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών των δύο τμημάτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο email info@euc.ac.cy

Έναρξη Φθινοπωρινού τετραμήνου 4 Οκτωβρίου 2021

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending