fbpx

5+1 λόγοι για να σπουδάσεις Μηχανολόγος Μηχανικός Οχημάτων!

Η Μηχανική Αυτοκινήτων είναι μια από τις πιο ραγδαία ανελισσόμενες κατευθύνσεις της επιστήμης της Μηχανολογίας Μηχανικής (Mechanical Engineering).

Μια τέτοια επιλογή για σπουδές θα σου προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορείς όχι μόνο να επιδιορθώνεις οχήματα, αλλά και να σχεδιάζεις μηχανές εσωτερικής καύσης, να αναλύεις τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα για οχήματα και να σχεδιάζεις και να κατασκευάζεις οχήματα υποστηριζόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Δες πιο κάτω μερικούς από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις να σπουδάσεις στο τετραετές πρόγραμμα σπουδών Μηχανολόγος Μηχανικός Οχημάτων στο Πανεπιστήμιο Frederick.

1
Για να διεκδικήσεις σύγχρονες θέσεις εργασίας στο αντικείμενο που σε συναρπάζει

Θα αποκτήσεις όχι μόνο την απαραίτητη πρακτική πείρα, αλλά και πλούσιο θεωρητικό υπόβαθρο που θα σε βοηθήσει στη διεκδίκηση σύγχρονων θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου στον τομέα της μηχανικής οχημάτων και σε επιχειρήσεις σχετικές με οχήματα. Θα μπορείς, για παράδειγμα, να εργαστείς στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος μηχανικός συνεργείου οχημάτων ή ως εκτιμητής ατυχημάτων σε ασφαλιστικές εταιρείες, στη βιομηχανία κατασκευής εξαρτημάτων για οχήματα, ή σε εταιρείες εισαγωγής οχημάτων και εξαρτημάτων.

Ακόμα θα μπορείς να διεκδικήσεις θέσεις στον δημόσιο τομέα ως μηχανολόγος μηχανικός οχημάτων σε τεχνικά τμήματα κρατικών υπηρεσιών όπου υπάρχουν στόλοι οχημάτων και σε Τμήματα Υπουργείων, ή στη δημόσια τεχνική εκπαίδευση ως καθηγητής Μηχανικής Οχημάτων σε τεχνικές σχολές.

2
Για να αποκτήσεις επαγγελματικές πιστοποιήσεις και αδειοδοτήσεις

Με την αποφοίτησή σου θα μπορείς να εγγραφείς στο μητρώο του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.). Επίσης, θα μπορείς να αποκτήσεις πιστοποίηση στον τομέα Επιδιόρθωσης Οχημάτων του Συστήματος Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΕΠ) της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ) ως τεχνίτης οχημάτων σε όποιες από τις δέκα κατηγορίες επιθυμείς (π.χ. μηχανικής οχημάτων, κλιματισμού οχημάτων και ηλεκτρολογίας οχημάτων).

Με ένα χρόνο επαγγελματική εμπειρία μετά την απόκτηση του διπλώματος θα μπορείς, ακόμα, να αδειοδοτηθείς ως τεχνίτης οχημάτων στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας Κύπρου (ΤΗΥ) σε μία από τις 12 ειδικότητες (π.χ. ηλεκτρολόγου αυτοκινήτων, μηχανικού αυτοκινήτων, τεχνίτη κλιματισμού). Επιπρόσθετα, θα μπορείς να αποκτήσεις άδεια για την άσκηση του επαγγέλματος του τεχνίτη συστημάτων υγραεριοκίνησης, αλλά και να πιστοποιηθείς ως ενεργειακός ελεγκτής στις μεταφορές, για διενέργεια ενεργειακών ελέγχων σε επιχειρήσεις με στόλο οχημάτων.

3
Για να αναπτύξεις επαγγελματικές δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν να εργοδοτηθείς άμεσα

Μέσα από τα μαθήματα του προγράμματος, θα αναπτύξεις επαγγελματικές δεξιότητες όπως γνώσεις για τη λειτουργία και τον σχεδιασμό μηχανών εσωτερικής καύσης, τη λειτουργία και την ανάλυση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων για οχήματα, τον σχεδιασμό οχημάτων υποστηριζόμενο από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την κατασκευαστική οχημάτων υποστηριζόμενη από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και τη χρήση και επεξεργασία υλικών για οχήματα.

4
Για να ζήσεις τη συναρπαστική εμπειρία της FORMULA

Θα έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις μαζί με άλλους συμφοιτητές σου στους συναρπαστικούς διεθνείς διαγωνισμούς FORMULA STUDENT. Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν επίλεκτες ομάδες από διάφορα Πανεπιστήμια και στο πλαίσιό τους αναπτύσσουν το δικό τους αγωνιστικό όχημα τύπου Formula. Μέχρι σήμερα φοιτητές του Πανεπιστημίου μας έχουν αναπτύξει τρία αυτοκινήτων τύπου Formula.

5
Για να κάνεις πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου θα αποκτήσεις πλούσια πρακτική εμπειρία, μέσα από πρακτική άσκηση σε αντιπροσωπίες οχημάτων με τις οποίες έχει συνεργασία το πρόγραμμα. Θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με πραγματικά project και να γνωρίσεις από κοντά την αγορά εργασίας αλλά και τις διαφορετικές θέσεις τις οποίες μπορείς να διεκδικήσεις με την αποφοίτησή σου.

6
Για να μπορείς να ακολουθήσεις μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς αιχμής

Θα αποκτήσεις όλες τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από τις βασικές αρχές της μηχανικής, και με την αποφοίτησή σου θα μπορείς να επιλέξεις μεταπτυχιακές σπουδές σε περαιτέρω τομείς αιχμής, όπως για παράδειγμα στις τεχνολογίες κατασκευής και τα αειφόρα ενεργειακά συστήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Μηχανολόγος Μηχανικός Οχημάτων μπορείς να βρεις ΕΔΩ.

Το χειμερινό εξάμηνο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 στο Πανεπιστήμιο Frederick ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου. Για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορείς να απευθυνθείς στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 ή μέσω email στο info@frederick.ac.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending