fbpx

Διαδικτυακό μάθημα Κυκλικής Οικονομίας διαθέσιμο στα Αγγλικά, Ελληνικά, Σλοβάκικα, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά!

Το έργο «CICLO – Boosting the CIrcular eConomy skills of the EU services Labor fOrce» που στοχεύει στην αναβάθμιση και τον πολλαπλασιασμό των ευκαιριών για εξειδίκευση και επανεκπαίδευση μακροχρόνια ανέργων και εργαζομένων χαμηλής ειδίκευσης, στον τομέα της εξελισσόμενης αγοράς της κυκλικής οικονομίας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας της στα Ελληνικά, Αγγλικά, Σλοβάκικα, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους χρήστες να εγγραφούν και να απολαύσουν όλο το υλικό χωρίς κόστος στον δικό τους χώρο, ρυθμό και χρόνο, κάτι που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες κυκλικής οικονομίας που σχετίζονται με την εργασία. Οι 8 ενότητες του CICLO που βρίσκονται στην πλατφόρμα είναι:

  1. Κυκλική Οικονομία: Τι σημαίνει;
  2. Διαχείριση Ανακύκλωσης
  3. Επαναχρησιμοποίηση και Ανακατασκευή υλικών
  4. Από προϊόντα στις υπηρεσίες (εξυπηρέτηση)
  5. Ήπιες δεξιότητες για την κυκλική οικονομία Ι και δεξιότητες του 21ου αιώνα
  6. Ήπιες δεξιότητες για την κυκλική οικονομία II
  7. Καλές πρακτικές στην Κυκλική Οικονομία και επαγγελματικές ευκαιρίες
  8. Πώς να προσεγγίσετε μια Μετάβαση προς ένα πιο Πράσινο Σύστημα

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, το CICLO προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να λάβουν την πιστοποίησή τους σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF).

Το CICLO θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε εκπαιδευτικές και άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από παρόχους Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ), κέντρα κατάρτισης γενικά, ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ανοιχτά σχολεία, καθώς και για ενδιαφερόμενα μέρη στο εργατικό δυναμικό της ΕΕ, ΜΚΟ, ΜΜΕ και δημόσιες υπηρεσίες καθώς μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες των μακροχρόνια ανέργων και των εργαζομένων χαμηλής ειδίκευσης και να μεγιστοποιήσει την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας. Για το σκοπό αυτό, το CICLO προετοιμάζει ένα πακέτο προσαρμογής και πολιτικής (ebook) με συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για τους ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με τον τρόπο ένταξης του εκπαιδευτικού πακέτου CICLO στις συνήθεις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες, πώς να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο ΕΕΚ και πώς οι ενότητες και οι εκπαιδευόμενοι μπορεί να διαπιστευθούν βάση συστήματος ECVET.

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Διεθνές Συνέδριο του CICLO. Περισσότερα θα ανακοινωθούν μέσω της σελίδας του έργου στο Facebook.

Παράλληλα, στις 16 Σεπτεμβρίου, το CSI – Center for Social Innovation και το CICLO σάς προσκαλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση «Μιλάμε κυκλικά» για γνωριμία με τα αποτελέσματα του έργου και συζήτηση γύρω από θέματα που άπτονται του τομέα. Την εκδήλωση στηρίζει το Δίκτυο Κυκλικής Οικονομίας Κύπρου.

Για προεγγραφή μέχρι 14/9 και το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending