fbpx

Απέκτησες τον δικό σου φοιτητικό χώρο; 5 τρόποι να τον κάνεις να μοιάζει μεγαλύτερος!

Κάθε φοιτητής που αρχίζει τη φοιτητική του ζωή και σπουδάζει σε μια νέα χώρα ή πόλη, ενοικιάζει κάποιον φοιτητικό χώρο διαμονής, είτε αυτός είναι εστία, ένα δωμάτιο, διαμέρισμα, είτε στούντιο.

Η οργάνωση για τη διαμόρφωση του χώρου είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα, αφού τα φοιτητικά “σπίτια” είναι συνήθως πολύ μικρά.

Έτσι, ως φοιτητές θέλουμε -και χρειάζεται- να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τον χώρο μας όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά και να κάνουμε το φοιτητικό μας σπίτι όπως το ονειρευόμαστε, για να περνάμε ευχάριστα τις ώρες μας εκεί!

Γι’ αυτό σου μαζέψαμε μερικές συμβουλές για να κάνεις τον χώρο σου να δείχνει μεγαλύτερος & πιο άνετος!

1
Επίλεξε έπιπλα… με πολλές χρήσεις

Pexels.com/Max Vakhtbovych

Μια λύση που θα λατρέψει κάθε φοιτητής, και έτσι δεν θα χάσει ή θα αποχωριστεί ούτε ένα έπιπλο που θέλει να έχει στο φοιτητικό του διαμέρισμα, είναι η αγορά έξυπνων  επιπλών. Δηλαδή που έχουν περισσότερες από μια χρήσεις!

Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας καναπές – κρεβάτι, για να φιλοξενείς τους συμφοιτητές σου ή να βλέπεις τηλεόραση. Μπορεί επίσης να πάρεις ένα μικρό τραπέζι κουζίνας που να επεκτείνετε όταν έρχονται οι φίλοι σου για ομαδικό διάβασμα!

2
Έπιπλα με “κρυφό” χώρο αποθήκευσης

Freepik.com

Σχεδόν πάντα -όλοι- οι φοιτητές έχουν πρόβλημα με τον αποθηκευτικό χώρο, διότι τα φοιτητικά διαμερίσματα είναι πολύ μικρά, με αποτέλεσμα να μην έχεις πού να βάλεις τα προσωπικά σου αντικείμενα.

Γι’ αυτό, μια έξυπνη λύση είναι τα έπιπλα με “κρυφό” αποθηκευτικό χώρο. Όπως για παράδειγμα αντί να πάρεις μπαούλο ή βιβλιοθήκη, καλύτερα να πάρεις ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ που να έχει από κάτω συρτάρια για να βάζεις π.χ τα ρούχα ή τα βιβλία σου!

3
Χρησιμοποιήσε και τον τοίχο σου

Freepik.com

Για πολλούς ο τοίχος μοιάζει με το μόνο μέρος ενός σπιτιού που δεν έχει χρησιμότητα και είναι εντελώς αναξιοποίητος!

Στην πραγματικότητα, όμως, είναι μια από τις καλύτερες λύσεις σε αποθηκευτικό χώρο ή ακόμα και για διακόσμηση! Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση ραφιών ή κρεμμάστων.

4
Ο “μαγικός” καθρέφτης

Freepik.com

Εκτός από τη -γνωστή σε όλους μας- χρήση του, ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει “θαύματα” στον χώρο σου!

Αποτελεί μια σχετικά φθηνή λύση που ταυτόχρονα, όμως, σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους, κάνοντας τον χώρο σου να μοιάζει μεγαλύτερος! Επίσης, ένας καθρέφτης αντανακλά το φως του ήλιου, με αποτέλεσμα να κάνει το σπίτι σου πιο φωτεινό, αλλά και ζεστό -με φυσικό τρόπο- ειδικότερα τις κρύες μέρες του χειμώνα.

5
Πες “αντίο” στις κουρτίνες

Freepik.com

Ένα θέμα που μπορεί να μην έδωσες και τόση έμφαση ως φοιτητής στον χώρο σου, είναι και η αισθητική. Στην πραγματικότητα διαδραματίζει μεγάλο ρολό στην ψυχολογία το πώς φαίνεται το σπίτι μας!

Ένα πράγμα, λοιπόν, που πρέπει να αποχαιρετήσεις από το διαμέρισμά σου είναι οι παλιές κουρτίνες (ειδικότερα σε σκούρα χρώματα). Προτίμησε τα roller blinds με επένδυση κάποιου λεπτού υφάσματος, ώστε να μπορεί να μπαίνει μειωμένο -αλλά απαραίτητο- φως.

Γράψε μας στα σχόλια αν ήταν βοηθητικές οι συμβουλές μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending