fbpx

Σπούδασε Αρχιτέκτονας Μηχανικός και αποφοίτησε με πτυχίο και μάστερ μαζί!

Η Αρχιτεκτονική είναι παντού: στο σπίτι σου, στους δρόμους, στις πλατείες, στα παγκάκια της γειτονιάς σου. Ορίζει το δομημένο περιβάλλον στο οποίο ζεις.

Στο Πανεπιστήμιο Frederick, επιδίωξη είναι με το πέρας των σπουδών σου να παράγεις έργο που θα προστατεύει το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική κληρονομιά, θα αντιμετωπίζει τους σεισμικούς κινδύνους και θα εξασφαλίζει στα κτήρια υψηλό βιοκλιματικό επίπεδο. Θα αποκτήσεις όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείς για να σχεδιάσεις τον χώρο που μας περιβάλλει και να δομήσεις το κοινό μας μέλλον, με γνώση και ευαισθησία.

Πιο κάτω 6+1 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις να σπουδάσεις Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Frederick:

1
Για να έχεις πτυχίο και μάστερ μαζί

Το πενταετές Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού αναγνωρίστηκε και επίσημα ως Integrated Master και από την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 θα προσφέρεται ως ενοποιημένος τίτλος σπουδών Πτυχίου και Μάστερ.

2
Για να είσαι στους εκλεκτούς της Ευρώπης

Το Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού προσφέρεται σε πολύ λίγα Πανεπιστήμια της Ευρώπης τα οποία έχουν αποδείξει την καλλιτεχνική εκπαίδευση και την επιστημονική κατάρτιση στους τομείς της μηχανικής και της τεχνολογίας. Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick ανήκει σε αυτή την επίλεκτη ομάδα. Το πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση το άρθρο 21(7) της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2005/36/EC για τις απαιτούμενες δεξιότητες των αρχιτεκτόνων.

3
Για να έχεις μεγάλες προοπτικές απασχόλησης

Το 80% των αποφοίτων του Τμήματος απασχολείται σε αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ ποσοστό 15% έχουν διευθυντικές ή συνεταιρικές θέσεις σε γραφεία μελετών, ή εργοδοτούνται σε δημόσιους οργανισμούς και σε συναφείς με την αρχιτεκτονική κλάδους. Εννοείται ότι οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ).

4
Για τη δικτύωση σου σε Κύπρο και ΕΕ

Η συνεργασία με φορείς της έρευνας και του πολιτισμού και με δημόσιους οργανισμούς σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα που θα αποκτήσεις. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, μπορείς να εργαστείς σε έργα τα οποία θα δεις να υλοποιούνται στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

5
Για να είσαι ασπίδα προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς

Θα μπορείς να ταξιδέψεις σε ολόκληρη την Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα και να συμμετάσχεις στην αποτύπωση και τεκμηρίωση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς και στη μελέτη για την αποκατάσταση κτηρίων και μνημείων με ιστορία εκατοντάδων χρόνων.

6
Για να δημιουργήσεις έργα που θα μείνουν!

Από τη φοίτησή σου ακόμη, θα έχεις την ευκαιρία να εργαστείς σε πραγματικά έργα. Οι φοιτητές αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει αστική επίπλωση σε δημόσιους χώρους αλλά και σκηνικά και κατασκευές για πολιτιστικές διοργανώσεις.

7
Για να διαμορφώσεις μια ολιστική προσέγγιση στην αρχιτεκτονική

Η «εντοπιότητα» στην Αρχιτεκτονική σημαίνει τη σύνδεσή της με τον τόπο, τα υλικά του, το κλίμα του και την τοπική οικονομική πραγματικότητα. Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick διαμορφώνει αρχιτέκτονες μηχανικούς με ευαισθησία και προσήλωση στην αειφορία και την αστική ανάπτυξη, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό της χώρας.

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick έχει καθιερωθεί στην Κύπρο, την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή για την υψηλού επιπέδου διδασκαλία που προσφέρει και το διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο που διεξάγεται από τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού. Με ένα επιτελείο διακεκριμένων και έμπειρων αρχιτεκτόνων – ακαδημαϊκών, με μεγάλη εμπειρία και διεθνή αναγνώριση, ερευνητικές συνεργασίες με διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, και πολυβραβευμένους/ες απόφοιτους/ες και φοιτητές/τριες, εγγυάται ποιοτική εκπαίδευση και παραγωγική επαγγελματική σταδιοδρομία στους/στις φοιτητές/τριές του. Το Τμήμα διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία, με σύγχρονα εργαστήρια και πλήρως εξοπλισμένες ερευνητικές υποδομές.

Το χειμερινό εξάμηνο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 στο Πανεπιστήμιο Frederick ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου. Για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορείς να απευθυνθείς στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 ή μέσω email στο info@frederick.ac.cy.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending