Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2021 – #BeActive: «Ας δώσουμε στην Ειρήνη μια ευκαιρία»!

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Σπίτι της Συνεργασίας/Home for Cooperation και τους PeacePlayers International – Cyprus και με την υποστήριξη της Θρησκευτικής Ομάδας Λατίνων Κύπρου, την Αρμενική Νεολαία Κύπρου και την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου, διοργανώνουν αθλητική ημερίδα με τίτλο “Give Peace a Chance!” στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2021 (#BeActive – Cyprus), την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 17:00- 20:00.

Οι αθλητικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

  • Αγώνα καλαθοσφαίρισης (17:00-18:00) – Γήπεδο καλαθοσφαίρισης Λήδρα Πάλας
  • Ποδηλασία (18:00 – 19:30) Σημείο έναρξης: Σπίτι της Συνεργασίας/Home for Cooperation
  • Υπαίθριο γιόγκα (19:15-20:00) – Σπίτι της Συνεργασίας/Home for Cooperation

Σκοπός των δράσεων είναι η προώθηση της συνύπαρξης των νέων όλων των κοινοτήτων της Κύπρου με σκοπό την προώθηση της Ειρήνης στη χώρα μας. Με τις δράσεις αυτές το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και οι συνεργάτες του θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός έχει τη δύναμη να εμπνέει, να ενώνει, να μιλάει στη νεολαία σε μια γλώσσα που κατανοεί, να δημιουργεί ελπίδα εκεί όπου κάποτε υπήρχε μόνο απελπισία και ταυτόχρονα ότι μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, ξεπερνώντας τα εμπόδια που δημιουργούν όλες οι μορφές διακρίσεων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του Covid-19 και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Safe Pass ή AdaPass είναι απαραίτητα για όλες τις δράσεις. Για τον αγώνα μπάσκετ στο γήπεδο του Λήδρα Πάλας, για όσους είναι ανεμβολίαστοι, αρνητικό τεστ της ίδιας μέρας είναι αναγκαίο.

Αίτηση συμμετοχής για την κάθε δράση ξεχωριστά:

Ας διαδώσουμε το μήνυμα, ας δώσουμε στην Ειρήνη μια ευκαιρία!