fbpx

Εκδηλώσεις για την Ενδυνάμωση Γυναικών στον τομέα του Βιώσιμου Τουρισμού, από το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας!

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας – Center for Social Innovation – CSI Cyprus, διοργανώνει το Τελικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού έργου ProWomenUpskilling Itineraries for Women as New Cultural Promoters to Enhance Territorial Heritage την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου στο Moondog’s Bar and Grill στη Λευκωσία (16:00 – 19:30) και το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου στο Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ (18:00 – 21:30). Το Τελικό Συνέδριο εντάσσεται κάτω από τις εκδηλώσεις για τα Erasmus Days 2021 (14-15-16 Οκτωβρίου), ένα τριήμερο εορτασμού του Προγράμματος Erasmus+ στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Σχετικά με το έργο

Το έργο Pro-Women εγκρίθηκε κάτω από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Βασική Δράση 2 και υλοποιείται από το Σεπτέμβριο 2019 μέχρι τον Οκτώβριο 2021. Προωθεί τις ίσες ευκαιρίες και την κοινωνική ένταξη των γυναικών χαμηλής ειδίκευσης και των ανέργων γυναικών, παρέχοντας εργαλεία παρέμβασης για κατάρτιση και ενδυνάμωση. Οι γυναίκες που εκπαιδεύτηκαν έχουν αναλάβει μια συμμετοχική πορεία μάθησης για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες ικανότητές τους και να αποκτήσουν νέες, με απώτερο στόχο την υποστήριξη της απασχολησιμότητάς τους στον τομέα του τουρισμού. Το έργο Pro-Women είναι καταχωρημένο και στην πλατφόρμα Tourism4SDGs (του UN World Tourism Organisation) ως πρωτοβουλία, και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Σχετικά με το Τελικό Συνέδριο

Ο σκοπός του Τελικού Συνεδρίου στην Κύπρο είναι να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου, καθώς επίσης και μαρτυρίες από τις γυναίκες που συμμετείχαν. Για σκοπούς ασφάλειας, και για αποφυγή μεγάλου αριθμού ατόμων, το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί δυο φορές.

Το Συνέδριο απευθύνεται ιδιαίτερα σε τοπικούς φορείς στον τομέα του (αειφόρου) τουρισμού, του πολιτισμού, καθώς επίσης και σε άτομα που εργάζονται με γυναίκες σε ευάλωτη κατάσταση, σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που εργάζονται στον τομέα της απασχολησιμότητας, εκπροσώπους ενώσεων και δικτύων κατά των διακρίσεων λόγω φύλου, κέντρα κατάρτισης και εκπαιδευτές ενηλίκων και το ευρύ κοινό. Καλεσμένη στις εκδηλώσεις θα είναι η κα. Άννα Κοσμά, Στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου & Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, όπου θα μιλήσει για το ρόλο των γυναικών στην ενίσχυση της τοπικής κοινότητας μέσα από τον τουρισμό. Με το τέλος των εκδηλώσεων, θα ακολουθήσει δεξίωση και ευκαιρίες δικτύωσης. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλες/ους τις/τους συμμετέχουσες/οντες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εκδηλώσεις αυτές θα ακολουθήσουν όλα τα επίσημα μέτρα και τις σχετικές προφυλάξεις για το COVID-19, όπως εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας. Είσοδος σε οποιαδήποτε από τις 2 εκδηλώσεις θα επιτραπεί μόνο στα άτομα που φέρουν έγκυρο SafePass. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, με εξαίρεση τη δεξίωση. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή είναι η εγγραφή σε μία από τις δύο εκδηλώσεις.

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.gle/7Mn1f8dzm4Tx6jsw6

Εξαιτίας περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε όπως εγγραφείτε το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων. Για οποιεσδήποτε απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Ανώτερη Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών Έργων, Αναστασία Λιοπετρίτη, στο email: anastasia.liopetriti@csicy.com.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.prowomen-project.eu ή τη σελίδα του έργου στο Facebook www.facebook.com/prowomeneu.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending