fbpx

Άκυρες αντιεμβολιαστικές απόψεις που μας «χαλάνε»!

Απόψεις για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού υπάρχουν πολλές. Άλλες υπέρ, άλλες κατά. Κάποιες λογικές και κάποιες βασισμένες σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στις πιο διαδεδομένες και πιο αβάσιμες θεωρίες, προσπαθώντας παράλληλα να τις απαντήσουμε.

Δες τις πιο κάτω:

1
«Με τα εμβόλια mRNA θέλουν να μας αλλάξουν το DNA μας».

Freepik.com

Ναι και ο Έλβις ζει και κάθε βράδυ διασκεδάζει παρέα με τον Κένεντι και τον Μπομπ Μάρλεϊ. Όχι καλέ μου άνθρωπε. Κανείς δεν θέλει να αλλάξει το DNA σου. Ούτε τον ενδιαφέρει. Οι επιστήμονες θέλουν απλά να σε προστατέψουν από τον κορωνοϊό. Τα εμβόλια mRNA παρέχουν στα κύτταρα του ανοσοποιητικού σου συστήματος οδηγίες, με στόχο την παραγωγή αντισωμάτων κατά του ιού. Τελεία και παύλα.

2
«Έβαλα το εμβόλιο και τώρα είμαι μαγνητικός».

health.com

Καταρχάς, αν έχεις αυτή την άποψη και όμως εμβολιάστηκες, μπράβο σου. Αποδεδειγμένα, τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν περιέχουν συστατικά που μπορούν να παράγουν ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στο σημείο της ένεσης ή οπουδήποτε αλλού στο σώμα. Άντε, πολύ-πολύ να μαγνητίζεις τα βλέμματα. Δεν νομίζω να σε χαλά…

3
«Με τα εμβόλια μας βάζουν microchip για να μας ελέγχουν».

Freepik.com

Φυσικά και ενδιαφέρονται οι κορυφαίοι επιστήμονες του πλανήτη για το τι κάνεις καθημερινά. Κανέναν δεν απασχολεί, εκτός από το ταίρι σου. Είναι αδύνατο να σου χορηγηθεί microchip μέσω του εμβολιασμού. Α και αν θες να μην ξέρει κανείς τι κάνεις, μην ξανακάνεις check-in στα social media, σβήσε τα location στο τηλέφωνο, μην πληρώνεις με κάρτα, σταμάτα να χρησιμοποιείς το smartphone σου και γενικότερα, μείνε σπίτι.

4
«Μας χορηγούν τον ιό μέσω των εμβολίων».

Freepik.com

Κανένα από τα εμβόλια που χορηγούνται δεν περιέχει ενεργό ιό, κάτι που σημαίνει ότι δεν σε μολύνουν. Γιατί ένας επιστήμονας να καταστρέψει την καριέρα του, δημιουργώντας ένα εμβόλιο που μολύνει αντί να προστατεύει;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις απόψεις που κυκλοφορούν ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα και οι οποίες, φυσικά, είναι βασισμένες σε δεδομένα των «ειδικών» με πτυχίο από το πανεπιστήμιο του… διαδικτύου!

Μάθε να ενημερώνεσαι σωστά. Κρίνε την αξιοπιστία των πηγών σου. Πράξε σύμφωνα με τα τεκμηριωμένα στοιχεία που έχεις ενώπιόν σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending