fbpx

Το ΤΕΠΑΚ υποδέχεται τους 8 Πρυτάνεις της Συμμαχίας του «Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου – EUt+»!

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) υποδέχεται αύριο Δευτέρα (20/9), στη Λεμεσό, τους Πρυτάνεις των οκτώ ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, που αποτελούν τη Συμμαχία του «Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου EUt+», στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Λεμεσού», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Στη Συμμαχία συμμετέχει και το ΤΕΠΑΚ, μαζί με άλλα επτά Πανεπιστήμια από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Λετονία, την Ιρλανδία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και τη Ρουμανία, με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, έχοντας ως κεντρική ιδέα το σλόγκαν «Think human first» και φιλοδοξώντας να καταστεί ένα από τα «Πανεπιστήμια του Μέλλοντος».

«Η εμπλοκή μας στο EUt+ δρομολογεί σημαντικές αλλαγές προς τα μπρος για το Πανεπιστήμιο μας και ανοίγει δρόμους για διεθνή εξωστρέφεια και πολλές συνεργασίες για το Πανεπιστήμιο μας», αναφέρει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, σε μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα ενόψει της Συνάντησης των Πρυτάνεων.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων των οκτώ Πανεπιστημιών της Συμμαχίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 – 10:30, στο κτήριο «Δράκος» του ΤΕΠΑΚ, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης Παιδείας, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Θέμιδας Χριστοφίδου.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, θα υπογραφεί η «Συμφωνία της Λεμεσού», η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Γραφείου Συντονισμού Διεθνών Ομάδων (International Teams Coordination Office – ITCO) σε κάθε Πανεπιστημιούπολη, τη δημιουργία του Γραφείου Erasmus EUt+   και την υπογραφή Συμφώνου Συναντίληψης για τη δημιουργία συστάδων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Λεμεσού» θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, με επίκεντρο τη διοργάνωση τριών δημόσιων συζητήσεων οι οποίες θα λάβουν χώρα στο θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού στις 21, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 13:00.

Η πρώτη δημόσια συζήτηση με τίτλο «EUt+: A beacon of equal opportunities for all» θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτας Δημητρίου, της Επίτροπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρίας Στυλιανού-Λοττιδη, της Συμβούλου του Υπουργού Εξωτερικών σε θέματα Φύλου κ. Τζόσι Χριστοδούλου, του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του ΤΕΠΑΚ, Δρ Δημήτρη Τσάλτα και του μεταπτυχιακού φοιτητή Γιώργου Παναγιώτου. Τη συζήτηση θα συντονίζει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ, Δρ Χριστιάνα Κούτα.

Η δεύτερη συζήτηση με τίτλο «EUt+: Boosting European Research, Innovation and Entrepreneurship» θα διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκου Κόκκινου, του Επικεφαλής Επιστήμονα για Έρευνα και Καινοτομία κ. Νικόλα Μαστρογιαννόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της PwC Cyprus κ. Ευγένιου Ευγενίου, της Διευθύνουσας Συμβούλου της Theramir, κ. Μαριάννας Προκόπη, του Διευθύνοντος Σύμβουλου της LearnWorlds κ. Πάνου Σιώζου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της SignalGeneriX κ. Τάσου Κουνούδη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Metabeta κ. Marius Ursache. Τη συζήτηση θα συντονίζουν ο Καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας Επικοινωνίας του ΤΕΠΑΚ Δρ Νικόλας Τσαπατσούλης και ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του ΤΕΠΑΚ Δρ Στέλιος Γιατρός.

Η τρίτη δημόσια συζήτηση με τίτλο «EUt+: Designing the future of higher education in Europe» θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης Παιδείας, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Θέμιδας Χριστοφίδου, του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου  Προδρόμου, του Διευθυντή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της γαλλικής πόλης Τρουά κ. Pierre Koch και του Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο  Συντονιστής του EUt κ. Timothee Toury.

Κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας Λεμεσού», στις 23 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν τα εγκαίνια του Γραφείου Συντονισμού Διεθνών Ομάδων (International Teams Coordination Office – ITCO) στο νέο κτήριο διδασκαλίας «Δράκος» από τους Πρυτάνεις των Οκτώ Πανεπιστημίων και από τη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Παιδείας, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Θέμιδας Χριστοφίδου.Θα παρουσιαστεί, επίσης, η νέα εταιρική εικόνα του EUt+ και θα γίνει σχετική εκπαίδευση στην εφαρμογή της.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρούνται όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας έναντι της νόσου Covid – 19. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν μόνο όσοι κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τη νόσο, σύμφωνα και με το υγειονομικό Πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στο ΤΕΠΑΚ, με βάση την απόφαση της Συγκλήτου για τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου κατά το τρέχον εξάμηνο, ημερομηνίας 24 Αυγούστου 2021.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending