fbpx

Γιατί η βιωματική μάθηση είναι ένας ακόμη λόγος για να επιλέξεις το Πανεπιστήμιο Frederick!

Στον σύγχρονο κόσμο μας, αν θέλουμε να επενδύσουμε σε ανθρώπους με κριτική σκέψη και δημιουργικό πνεύμα, που να μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αναδείξουν τα ταλέντα τους, οι καινοτόμες διδακτικές είναι ο τρόπος για να το πετύχουμε.

Το Πανεπιστήμιο Frederick επενδύει στη συνεχή βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας εντάσσοντας τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, μακριά από τις αίθουσες διδασκαλίας και πιο κοντά στη βιωματική μάθηση. Ανιχνεύει τις δυνατότητες των φοιτητών/τριών του και τους δίνει την ευκαιρία να δράσουν σε ένα περιβάλλον όπου βιώνουν οι ίδιοι, είτε φυσικά είτε εικονικά, την εμπειρία της ανακάλυψης και της διερεύνησης, των διαδικασιών εκείνων που θα εφαρμόζουν στον επαγγελματικό τους χώρο.

Ενεργοί φοιτητές

Μέσω της καινοτομίας «Ενεργοί Φοιτητές», το Πανεπιστήμιο Frederick έχει προχωρήσει στη δημιουργία ειδικών μονάδων (Units) που προσφέρουν μη-τυπική εκπαίδευση και προωθούν την εμπλοκή των φοιτητών/τριών του σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, προγράμματα και μαθησιακές εμπειρίες.

Έχουν, έτσι, τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και οργανισμούς, αναπτύσσοντας δεξιότητες όπως κριτική σκέψη, αναλυτικές ικανότητες, δημιουργικότητα, ηγετικές ικανότητες και συναισθηματική νοημοσύνη. Η πρωτοβουλία «Ενεργοί Φοιτητές» έχει βραβευθεί στα πρώτα Education Leaders Awards στην Κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία».

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα των ειδικών μονάδων (Units) του Πανεπιστημίου Frederick είναι:

1
Εργαστήριο Κινητών Συσκευών Mobile Devices LaboratoryMDL

Το Mobile Devices Laboratory (MDL) έχει δημιουργηθεί από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick και ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών και εφαρμογών που σχετίζονται με το διαδίκτυο, τις έξυπνες (κινητές) συσκευές, τα κοινωνικά δίκτυα, τεχνολογίες διεπαφής του ανθρώπου με το περιβάλλον και συσκευές φυσικής αλληλεπίδρασης.

Οι συνεργασίες/επιχορηγήσεις που έχει εξασφαλίσει το Εργαστήριο δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές/τριες να έρθουν σε επαφή με projects σε συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυξάνοντας κατά πολύ τις ευκαιρίες εργοδότησής τους αφού αποφοιτήσουν από το Πανεπιστήμιο.

2
Creative Lab

Στο εργαστήριο Creative Lab προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας έχουν την ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση της Υπηρεσίας Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου, να αποκτήσουν εμπειρίες σε πραγματικές συνθήκες εργασίας διευρύνοντας έτσι τις γνώσεις και δεξιότητές τους.

Στο πλαίσιο του Creative Lab, οι φοιτητές εμπλέκονται σε εφαρμοσμένα σχεδιαστικά projects σε ένα ευρύ φάσμα της οπτικής επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια του 2019 ολοκληρώθηκαν έργα στους τομείς του graphic design, του exhibition design, του event design, του app design και του animation. Το Creative Lab συνεργάζεται επίσης με ερευνητές, ακαδημαϊκούς, εταιρείες και οργανισμούς στους οποίους προσφέρει υπηρεσίες και συμβουλευτική.

3
Frederick University Formula Racing Team

Η ομάδα “FUF Racing Team” του Πανεπιστημίου Frederick είναι η πρώτη κυπριακή ομάδα σε πανεπιστημιακό επίπεδο, που κατασκεύασε αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, τύπου Formula. Το αγωνιστικό αυτό αυτοκίνητο έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student στην Ιταλία τον Ιούλιο 2017. Ο διαγωνισμός Formula Student καλεί τα πανεπιστήμια να δημιουργήσουν έναν οργανισμό στον οποίο να περιλαμβάνονται όλα τα τμήματα μιας ομάδας αγωνιστικής Φόρμουλας, από τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αυτοκινήτου μέχρι την εξεύρεση χορηγών και την προβολή της ομάδας.

Το πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο αξιολογείται για τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την αποδοτικότητά του, για το κατά πόσον μπορεί να περάσει στην παραγωγή και για το αν υπάρχουν έξυπνες ή και πρωτοποριακές λύσεις στα διάφορα προβλήματα. Η ομάδα συνεχίζει να συμμετέχει στον ετήσιο διαγωνισμό μέχρι σήμερα, έχοντας δημιουργήσει συνολικά τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα.

4
FREDMUNFrederick Model United Nations

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που διοργάνωσε σε πανεπιστημιακό επίπεδο «Μοντέλο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών». Το FREDMUN διοργανώθηκε με την υποστήριξη και αναγνώριση του ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και στα πρότυπα των αντίστοιχων μοντέλων που διοργανώνονται από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το «Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών» αποτελεί τον πιο πετυχημένο θεσμό πρόσκλησης μαθητών/τριών και φοιτητών/τριών σε ειδικά εργαστήρια προσομοίωσης των τρόπων εργασίας στα θεσμικά όργανα του κορυφαίου υπερεθνικού φορέα.

Οι συμμετέχοντες/ουσες ερευνούν μια χώρα, αναλαμβάνουν ρόλο διπλωμάτη, διερευνούν διεθνή θέματα, συνεξετάζουν, μελετούν, συμβουλεύονται και κατόπιν αναπτύσσουν ιδέες για λύσεις σε παγκόσμια ζητήματα. Οι φοιτητές/τριες που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με πραγματικά σύγχρονα προβλήματα, να βρουν λύσεις σε μείζονα ζητήματα και να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα μαθαίνουν στη θεωρία.

5
Σχολείο του Δάσους

Το Σχολείο του Δάσους αποτελεί μετεξέλιξη του Σχολείου της Φύσης, που από το 2018 λειτουργούσε κατά τις καλοκαιρινές και πασχαλινές διακοπές για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Από τη σχολική χρονιά 2021-22, το Σχολείο του Δάσους θα είναι το πρώτο σχολείο στην Κύπρο για παιδιά 3-5 ετών που λειτουργεί εξ ολοκλήρου στο ύπαιθρο, αγκαλιάζοντας τη μάθηση έξω από την τάξη.

Σε αυτό το καινοτόμο Σχολείο θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Frederick όχι μόνο από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής αλλά και από άλλα Τμήματα και Προγράμματα, υπό την επίβλεψη των καθηγητών/τριών τους. Για τα παιδιά θα είναι το καθημερινό σχολείο τους, για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ένας τρόπος να βιώσουν τη μάθηση διαφορετικά.

6
Ακαδημία Ρομποτικής

Το Πανεπιστήμιο Frederick πρωτοπορεί στον τομέα της ρομποτικής. Η Ακαδημία Ρομποτικής είναι μια ερευνητική και εκπαιδευτική μονάδα η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2013, με τη συνεργασία του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick. Στελεχώνεται με φοιτητές/τριες και απόφοιτους των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των δύο Τμημάτων.

Πρωταρχικός σκοπός της Ακαδημίας είναι η διεξαγωγή έρευνας και η ανάπτυξη του τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, αλλά και η προώθηση της ρομποτικής στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα και γενικότερα στην κυπριακή κοινωνία.

Το χειμερινό εξάμηνο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 στο Πανεπιστήμιο Frederick ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου.

Για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορείς να απευθυνθείς στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 ή μέσω email στο info@frederick.ac.cy.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending