Τα ομοιώματα που θέλουμε να δούμε (#not) σε άλλες περιοχές της Κύπρου μετά την Big Potato!

StudentLife Chief Editor

Όπως ήταν αναμενόμενο έγινε ένας μικρός χαμούλης με την… πατάτα της Ξυλοφάγου που έκανε την εμφάνισή της στις 13/10/21 και έγινε viral σε χρόνο dt!

Το ομοίωμα πατάτας που φέρει το όνομα “Big Potato” και κοστίζει 8 χιλιάδες ευρώ, δεσπόζει πλέον σε πάρκο, στην είσοδο του χωριού, στην κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς και στόχος του είναι να αναδείξει το χωριό.

Οι χρήστες των social media με το αστείρευτο χιούμορ τους δεν έχασαν δευτερόλεπτο και τρόλαραν ανελέητα τη γιγάντια πατάτα… που πιο πολύ μοιάζει με οτιδήποτε άλλο, παρά με πατάτα! Έτσι τα memes είναι παντού και εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε να γελάμε με τις «πατάτες» αυτού του τόπου.

Μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν αν κι άλλα χωριά ή περιοχές της Κύπρου αποφάσιζαν να αναδείξουν τον τόπο τους με τα δικά τους “big” τοπικά προϊόντα; Εμείς το φανταστήκαμε, λοιπόν, και πιο κάτω σου τα παρουσιάζουμε!

Δες τα ομοιώματα που θέλουμε να δούμε (#not) σε άλλες περιοχές της Κύπρου:

1Κολοκάσι Σωτήρας

Ως γνωστόν η Σωτήρα φημίζεται για το κολοκάσι της, γι’ αυτό και κάθε 2 χρόνια διοργανώνεται στο χωριό και το μεγάλο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας, όπου οι καλεσμένοι απολαμβάνουν το τοπικό προϊόν σε διάφορες γευστικές συνταγές!

2Μπανάνα που την Πέγεια

Κατ’ αρχάς υπάρχει κάποιος που δεν πήγε στο Ναυάγιο EDRO III στην Πέγεια; Φήμες λένε ότι αν δεν φωτογραφηθείς στο εν λόγω σημείο δεν είσαι original Κυπραίος… Άλλη μια «κρίσιμη» ερώτηση: Ποιος δεν είδε τις εκατοντάδες μπανανιές στον δρόμο προς το ναυάγιο; Με αυτό το ομοίωμα, λοιπόν, έχεις 2 σε 1 για την πιο “Instagrammable” φωτογραφία σου!

3Βούτυρο(ι) της Χώρας

Πολλοί είναι αυτοί (συνήθως Λεμεσιανοί) που χαρακτηρίζουν τους Λευκωσιάτες… βούτυρους! Δεν θα πάρουμε θέση στο αν έχουν δίκαιο ή όχι, όμως, αυτό που προτείνουμε είναι να μπει αυτό το ομοίωμα στην Πλατεία Ελευθερίας, έτσι ώστε να φανεί πόσο ανώτεροι είναι οι πρωτευουσιάνοι που δεν ενοχλούντε καν (ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΝ) μ’ αυτές τις αντιλήψεις… 😉

4Λιοπετρίτικα καρότα

Προσωπικά δεν καταλάβω τι διαφορά έχει το Λιοπετρίτικο καρότο που τα υπόλοιπα, αλλά για να παράγουν τόσα, κάτι πρέπει να υπάρχει που τους κάνει “expert” και τα καρότα τους “special”. Τζιαι επειδή το Λιοπέτρι εν γνωστό τζιαι για τον ποταμό του, νομίζω εν υπάρχει ιδανικότερος τόπος για να βάλουν το “Big Carrot”!

5Λεμεσός: Γη του αμπελιού και του κρασιού

Εντάξει πε μου ότι έτσι όπως το βλέπεις στην εικόνα εν σου ταιρκάζει απόλυτα;! Εξάλλου, ως γνωστόν η Λεμεσός είναι «η Γη του αμπελιού και του κρασιού», άρα ένα ποτήρι κρασί στον Μώλο -σίουρα- θα αναδείξει καλύτερα τόσο την περιοχή, όσο και το τοπικό και γευστικό κρασί της.

6Big Strawberry Δερύνειας

Το όνομα της Δερύνειας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη φράουλα, αφού οι πρώτες φυτείες φράουλας (σε εμπορική βάση) καλλιεργήθηκαν στη Δερύνεια. Αν επισκέφθηκες ποτέ το Φεστιβάλ Φράουλας, που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια -ίσως- θυμάσαι το μεγάλο ομοίωμα φράουλας. Μάλλον, τώρα που πήραν παράδειγμα από την “Big Potato” της Ξυλοφάγου θα το «ξεθάψουν» κι αυτοί -μιας και το έχουν έτοιμο- για να το βάλουν στην πλατεία του χωριού!

7Το ξακουστόν αγγούρι Χλώρακας

Τα αγγούρια της Χλώρακας είναι μεγάλα σε μέγεθος, χοντρά και στραβά. Εκτός αυτού είναι και τα πιο ακριβά της αγοράς, οπότε η αξία τους είναι μεγαλύτερη από ένα απλό αγγούρι… εξού και η γνωστή φράση «αγγούρκα της Χλώρακας»! Αν η πατάτα της Ξυλοφάου έγινε viral, λόγω σχήματος και μεγέθους… σκέφτου τι έχει να γίνει με το αγγούρι της Χλώρακας! #oups

8Τριαντάφυλλο Αγρού + Bachelor = 1+1 δωρεάν

Ήξερες ότι στον Αγρό υπάρχει μέχρι και οδός Τριανταφύλλου; Αυτό που σίγουρα γνωρίζεις είναι η Γιορτή Τριανταφύλλου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού και διαρκεί δύο βδομάδες! Και επειδή το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει καλύτερος «εκπρόσωπος» τριανταφύλλων από τον “Bachelor”, Αλέξη Παππά γιατί να μην τοποθετηθεί η «προτομή» του -με ένα τριαντάφυλλο στο χέρι- στο κέντρο του χωριού;

Εσύ ποιο από αυτά τα ομοιώματα θα ήθελες να δεις στα χωριά της Κύπρου;