«Λογοτεχνικό Μυστήριο στα Λεύκαρα» με το Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων και το Πανεπιστήμιο Frederick!

Λογοτεχνική Διημερίδα για την αστυνομική μυθοπλασία στις 22-23 Οκτωβρίου

Η αστυνομική μυθοπλασία βρίσκεται στο επίκεντρο Λογοτεχνικής Διημερίδας που συνδιοργανώνουν στις 22 και 23 Οκτωβρίου το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Εργαστήρια δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής με θέμα την αστυνομική μυθοπλασία, αφήγηση, εργαστήρια θεατρικής και κινηματογραφικής προσαρμογής, παρουσιάσεις αλλά και μια «διαλεύκανση μυστηρίου» στο χωριό των Λευκάρων περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Διημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων και στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λευκάρων και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’, Γ’ Λυκείου και Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων οργανώνει από το 2018 τις πρωτοποριακές «Μαθητικές Λογοτεχνικές Διημερίδες» με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στη Διημερίδα συνεργάζονται οι συγγραφείς Φυτούλα Βακανά, Μιράντα Βατικιώτη και Ευτυχία Γιαννάκη και οι σκηνοθέτες Μάριος Ιωάννου και Βαγγελιώ Σουμέλη. Η Δρ Κατερίνα Καρατάσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, θα προσφέρει εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Η ποιητική του αστυνομικού μυστηρίου και οι έφηβοι ντετέκτιβ». «Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick στηρίζει επιστημονικά δράσεις που δίνουν βήμα στη δημιουργικότητα αλλά και τη φωνή και τη ματιά της νέας γενιάς, πάνω σε ζητήματα κοινωνικής τριβής. Η Διημερίδα «Λογοτεχνικό Μυστήριο στα Λεύκαρα» (κάτι σαν συνέδριο από κάτω προς τα πάνω) είναι ακριβώς μια ευκαιρία για ξεκλείδωμα της δημιουργικότητας με αφετηρία μια  ατίθαση λογοτεχνική μορφή, που όλο και περισσότερο αφουγκράζεται και αποτυπώνει τις κοινωνικές διεργασίες του σήμερα» αναφέρει η Δρ Καρατάσου.

Το Πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

9:00 – 13:00 Εργαστήρια Δημιουργικής Ανάγνωσης και Γραφής με θέμα την αστυνομική μυθοπλασία

13:00 – 14:00 Γεύμα

14:00 – 15:00 Διάλειμμα

15:00 – 20:00 Διαλεύκανση μυστηρίου στα Λεύκαρα

20:00 – 21:00 Δείπνο

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

9:00 – 11:00 Παρουσίαση των πορισμάτων των εργαστηρίων στην ολομέλεια

11:00 – 13:00 Συνεντεύξεις / συζητήσεις με συγγραφείς και σκηνοθέτες αστυνομικής μυθοπλασίας

13:00 – 15:00 Γεύμα και λήξη Διημερίδας

Για περισσότερες πληροφορίες στο email: [email protected] και στο τηλ. 24342421.