fbpx

Βαρώσι: Η πιο πολυτελής εγκαταλελειμμένη πόλη του κόσμου βρίσκεται στην Κύπρο! (video)

Τα Βαρώσια (ή Βαρώσι) «είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο τραγικές πόλεις-φαντάσματα στον πλανήτη… Η σύγκρουση στην Κύπρο (το Κυπριακό ζήτημα) απέχει πολύ από το να επιλυθεί και δυστυχώς η πολυπλοκότητά του αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια.»

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τα λόγια που συνοδεύουν το συγκινητικό ντοκιμαντέρ που δημιούργησε γνωστό YouTube channel για την ιστορία των Βαρωσιών της Κύπρου.

Το Yes Theory, και συγκεκριμένα ο Thomas Brag, βρέθηκε «μέσα στην πιο πολυτελή εγκαταλελειμμένη πόλη του κόσμου (που δεν έχεις ξαναδεί)» για τα γυρίσματα του νέου τους video. Δημοσιεύθηκε μόλις στις 18 Οκτωβρίου 2021 και είναι #39 ON TRENDING στο YouTube!

Δες πιο κάτω το ντοκιμαντέρ για το Βαρώσι από το Yes Theory:

«Η ιστορία που μόλις δημοσιεύσαμε στο YouTube δεν είναι μια ιστορία όπως κάθε άλλη. Η πόλη Βαρώσια ήταν κάποτε ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, προσελκύοντας διασημότητες από όλο τον κόσμο και τώρα έχει εγκαταλειφθεί και κλείσει για 47 χρόνια.

Μαζί με τους φίλους μου @Johnny.Harris, @nathanieldrew_ και τον συντάκτη μας της Yes Theory @brycepery (που έβγαλε αυτές τις φωτογραφίες), γίναμε μερικοί από τους πρώτους ανθρώπους στον κόσμο που μας επιτράπηκε να μπουν μέσα. Αποτυπώσαμε πλάνα από drone που δεν έχετε δει ποτέ πριν, συνεντεύξεις από ξεχασμένες φωνές που αφηγούνται μια ιστορία που είμαι περήφανος να προβάλω.

Στέλνοντας αγάπη και ελπίδα σε όλους τους Κύπριους εκεί έξω, σας ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε στη χώρα σας και παρόλο που δεν μπορούσα να συμπεριλάβω κάθε λεπτομέρεια σχετικά με αυτήν τη σύγκρουση, καθώς θα χρειάζονταν ώρες για να την εξηγήσουμε, ελπίζω ότι η ιστορία (μέσω του ντοκιμαντέρ μας) θα λειτουργεί ως σημείο εισόδου για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα.», γράφει χαρακτηριστικά στο Instagram caption του ο λογαριασμός Yes Theory.

1
Ποιοι είναι οι Yes Theory;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yes Theory (@yestheory)

Αν ασχολείσαι ή παρακολουθείς κανάλια στο YouTube, τότε ίσως να ξέρεις ήδη το εν λόγω YouTube channel, αφού μετράει 6,94 εκατομμύρια subscribers! Το Yes Theory, λοιπόν, είναι ένα ομαδικό κανάλι στο YouTube, το οποίο είναι κυρίως γνωστό για τα vlogs και τις «άγριες περιπέτειές» του.

Δημιουργήθηκε το 2014 και είναι αφιερωμένος στην έμπνευση και την ενδυνάμωση μιας παγκόσμιας κοινότητας που θα ταξιδεύει έξω από τις “comfort zone” της. Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το κανάλι είναι ο Thomas Brag, ο Ammar Kandil και ο Matt Dajer (ο οποίος αποχώρησε από το team στις αρχές του 2021).

Το περιεχόμενό τους έχει επαινεθεί καθώς βιώνει τους ξένους πολιτισμούς με «έναν φρέσκο και αυθεντικό τρόπο» και «που ακτινοβολεί με συνέπεια θετικότητα και προάγει τη ζωή με ανοιχτό μυαλό, ακριβώς αυτό που χρειάζεται το YouTube και ο κόσμος».

Πώς σου φάνηκε το video για το Βαρώσι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending