fbpx

ΤΕΠΑΚ: Εφαρμογή στο κινητό παρέχει πληροφόρηση για έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου του μαστού!

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εγκαινιάζει την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που έχει δημιουργήσει με στόχο την παροχή πληροφόρησης και καθοδήγησης για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες, μέσω της διενέργειας του προσυμπτωματικού ελέγχου, με αφορμή τη σημερινή (21/10) Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Μαστού και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ ‘Prolepsis’: ‘Προαγωγή Υγείας Του Μαστού Μέσω Της Αυτενέργειας Του Οικογενειακού Φροντιστή Για Έγκαιρη Ανίχνευση Της Κακοήθειας Του Μαστού’.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ‘Prolepsis’ έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της προληπτικής συμπεριφοράς μεταξύ του πληθυσμού των οικογενειακών φροντιστών. Μέσω της εφαρμογής θα παρέχονται εξατομικευμένα μηνύματα και πληροφορίες τα οποία θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σημαντικών θέματών χωρίς τοπικούς και χρονικούς περιορισμούς.

Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος απαρτίζεται από τους: Δρ. Ανδρέα Χαραλάμπους Αναπληρωτή Καθηγητή και συντονιστή του προγράμματος, Δρ. Θεολογία Τσίτση, Δρ Άντρη Χρίστου, ΕΕΠ, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΠΑΚ και Δρ. Μαρία Χριστοδούλου Φελλά, Νοσηλευτικός Λειτουργός Α, Τμήμα Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending