fbpx

Αυτή είναι η κορυφαία ενδεκάδα όλων των εποχών σε Κύπρο και Ελλάδα σύμφωνα με την IFFHS!

Την καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών στην Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα, ανέδειξε η Παγκόσμια Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Οι δύο ενδεκάδες (μια για κάθε χώρα – ξεχωριστά) αποτελούνται από κορυφαίους παίχτες, με τα ονόματά τους να ξυπνούν αναμνήσεις από μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές στο κυπριακό και ελληνικό ποδόσφαιρο! Στην κάθε εντεκάδα ανήκουν θρύλοι από το ένδοξο παρελθόν, αλλά και ποδοσφαιριστές που ολοκλήρωσαν πρόσφατα την καριέρα τους.

Δες τις πιο κάτω:

1
Κορυφαία ενδεκάδα στην Κύπρο:

Για την κορυφαία ενδεκάδα όλων των εποχών στην Κύπρο, η IFFHS επέλεξε σχηματισμό 4-4-3, με τον Νίκο Παναγιώτου στην εστία, τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Μάριο Ηλία, Σταύρο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Κύζα και Πάμπο Πίττα.

Στη μεσαία γραμμή επιλέχθησαν οι Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Σαββίδης και Στάθη Αλωνεύτης, ενώ την τριάδα στην επίθεση συνθέτουν οι Μιχάλης Κωνσταντίνου, Γιάννος Οκκάς και Σωτήρης Καϊάφας.

2
Κορυφαία ενδεκάδα στην Ελλάδα:

Οι παίκτες που συνθέτουν την ελληνική “dream team” (σε διάταξη 4-4-2) είναι οι: Τάκης Οικονομόπουλος στη θέση του τερματοφύλακα και Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Μανωλάς, Τραϊανός Δέλλας, Γρηγόρης Γεωργάτος ως αμυντικούς.

Στη μεσαία γραμμή επιλέχθησαν οι Γιώργος Δεληκάρης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μίμης Δομάζος, Βασίλης Χατζηπαναγής και στην επίθεση βλέπουμε τους Δημήτρη Σαραβάκο και Μίμη Παπαϊωάννου.

Τα κριτήρια επιλογής των παικτών παραμένουν άγνωστα!

Εσύ συμφωνείς με τις επιλογές της IFFHS;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending