Αυτά τα πανεπιστήμια προτιμούν οι εργοδότες στην Κύπρο – Δες τις βαθμολογίες που έλαβαν!

StudentLife Chief Editor
Freepik.com

Είναι γεγονός πως οι εργοδότες τη σήμερον ημέρα έχουν πολύ υψηλότερες προσδοκίες και απαιτήσεις από τους εργαζομένους τους. Αυτό προϋποθέτει και εμπιστοσύνη όχι μόνο προς τους υποψήφιους, αλλά και προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τα οποία «προέρχονται» οι απόφοιτοι.

Η νέα ετήσια έρευνα για τα πανεπιστήμια που πραγματοποίησε η StockWatch μεταξύ 740 επιχειρήσεων, αποδεικνύει ότι η εμπιστοσύνη των εργοδοτών προς τα πανεπιστήμια της Κύπρου βρίσκεται σε σχετικά ψηλά επίπεδα!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, λοιπόν, η μέση βαθμολογία των οκτώ ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, διαμορφώθηκε στο 7,75 από τα 10, έναντι 7,78 στην έρευνα Σεπτεμβρίου 2020.

Οι βαθμολογίες προέκυψαν μέσα από δύο ερωτήματα. Α) Πόσο αξιόπιστο είναι το πανεπιστήμιο και Β) Κατά πόσο θα το σύστηναν.

Δες πιο κάτω τον πίνακα με τις βαθμολογίες που έλαβαν τα πανεπιστήμια της Κύπρου:

 

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των πανεπιστημίων ξεχωριστά: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στην πρώτη θέση αξιοπιστίας προς τους εργοδότες, αφού έλαβε 8,85 από τα 10, σε σχέση με 8,80 στην προηγούμενη έρευνα! Έλαβε 8,8 για την αξιοπιστία του και 8,9 στο ερώτημα εάν θα συστηνόταν.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το δεύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Κύπρου, δηλαδή, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), με βαθμολογία 8,30 από τα 10, σε σχέση με 8,35 που έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ακολουθεί το τρίτο δημόσιο πανεπιστήμιο, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, με βαθμολογία 7,80. Αξίζει να σημειώθεί ότι δεν υπάρχει μεταβολή από την προηγούμενη έρευνα και σε γενικές γραμμές οι βαθμολογίες του παραμένουν σε σταθερά επίπεδα.

Τέταρτο στη σειρά (αλλά πρώτο από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια) είναι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που έλαβε βαθμολογία 7,80/10 και ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με 7,75/10.

Το Frederick ακολουθεί, λαμβάνοντας 7,45 από 7,35 που είχε λάβει στην προηγούμενη έρευνα. Το UCLAN Cyprus έλαβε 7,20 (μείωση από το 7,40 στην έρευνα του 2020) και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο έλαβε βαθμολογία 6,80 από 7,10.

Σημειώνεται ότι η έρευνα ήταν παγκύπρια και διεξήχθη μεταξύ 1 και 22 Σεπτεμβρίου 2021, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων από το τηλεφωνικό κέντρο της RAI Consultants, σε αστικές και αγροτικές περιοχές, σε άντρες και γυναίκες 18 ετών και άνω!

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή, στρωματοποιημένη δειγματοληψία. Στο δείγμα περιλαμβάνονται συνολικά 740 επιχειρήσεις (120 επιχειρήσεις του τομέα κατασκευών, 120 της βιομηχανίας, 250 του λιανικού εμπορίου και 250 των υπηρεσιών).

Πηγή: stockwatch.com.cy