Αυτά είναι τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για το 2022!

Freepik.com

Το U.S. News & World Report δημοσίευσε τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο για το 2022!

Για να καταλήξει στα 10 καλύτερα πανεπιστήμια, πρώτα εκτιμήσε 1.750 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε περισσότερες από 90 χώρες, με βάση 13 κριτήρια (όπως η έρευνα, η φήμη, οι δημοσιεύσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού και οι διεθνείς συνεργασίες).

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πανεπιστήμια από τις Ηνωμένες Πολιτείες κυριάρχησαν στη λίστα, κατακτώντας οκτώ από τις δέκα πρώτες θέσεις. Όσον αφορά τώρα, την Κύπρο και την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στην 566η θέση, ενώ το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρέθηκε στο Νο. 111 της λίστας με τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, ενώ διεθνώς καταλαμβάνει την 260η θέση. Το Αριστοτέλειο είναι το 336ο καλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στον κόσμο!

Δες ποια είναι τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου:

1Πανεπιστήμιο Harvard

Avant-Garde

Το πασίγνωστο Harvard, με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, βαθμολογήθηκε υψηλά σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανόμενης της βιολογίας και της βιοχημείας, καθώς και των οικονομικών και της διοίκησης επιχειρήσεων.

2Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μασαχουσέτης (ΜΙΤ)

AlfaVita

Έχοντας επίσης έδρα το Κέιμπριτζ, το ξακουστό σε όλους ΜΙΤ αξιολογήθηκε ως το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο, στον τομέα των Μαθηματικών.

3Πανεπιστήμιο Stanford

Proto Thema

Το πανεπιστήμιου του Stanford, βρίσκεται στην Καλιφόρνια και φημίζεται για το καλύτερο πρόγραμμα Χημείας στον κόσμο!

4Πανεπιστήμιο Berkeley 

Wikipedia

Το όνομα του πανεπιστημίου “προδόνει” και την πόλη στην οποία εδρεύει, το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Φέτος, το UC Berkley αναγνωρίστηκε για το δεύτερο καλύτερο πρόγραμμα Χημείας (μετά το Πανεπηστήμιο Στάνφορντ).

5Πανεπιστήμιο Oxford 

Financial Times

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήκει και αυτό στην κορυφαία 10άδα για το καλύτερο πρόγραμμα τεχνών και ανθρωπιστικών σπουδών παγκοσμίως.

6Πανεπιστήμιο Columbia

iEfimerida

Το πανέμορφο αυτό campus της φωτογραφίας ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Columbia, που βρίσκεται στην Νέα Υόρκη. Οι φοιτητές/τριες του είναι τυχεροί όχι μόνο γιατί απολαμβάνουν τέτοιες εικόνες στην καθημερινότητά τους, αλλά και γιατί θα παρακολουθήσουν το καλύτερο πρόγραμμα καρδιαγγειακού συστήματος!

7Πανεπιστήμιο Washington

YouVisit

Το Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο για την κλινική ιατρική!

8Πανεπιστήμιο Cambridge

SALTO systems

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge που είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήκει και αυτό στην κορυφαία 10άδα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, χάρη στο πρόγραμμα Μαθηματικών του!

9Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια

Brief

Στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια εδρεύει το CalTech, το οποίο αποτελεί μεταξύ άλλων το Εργαστήριο Αεριώθησης της NASA. Το ίδιο, λοιπόν, έχει αξιολογηθεί με τον υψηλότερο βαθμό στη Διαστημική Επιστήμη!

10Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

PRESS-GR

Στη Βαλτιμόρη, των ΗΠΑ βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο είναι γνωστό για την ιατρική έρευνα, καθώς και για το δεύτερο καλύτερο πρόγραμμα μολυσματικών ασθενειών, όπως επίσης και για το χειρουργικό πρόγραμμα.

Δες την πλήρη λίστα με τα Rankings των πανεπιστημίων ανά το παγκόσμιο εδώ!

Γράψε μας σε σχόλιο αν θα ήθελες να σπουδάσεις σε κάποιο από αυτά τα πανεπιστήμια!