fbpx

Λευκωσία: Στις 10 top πόλεις για να ταξιδέψεις το 2022 (και τι να κάνεις εκεί)!

Ένα scrolling down στα social media είναι αρκετό για να σε κάνει να «ζηλέψεις» λιγάκι. Τι εννοώ; Θα έχεις ήδη παρατηρήσει πως (σχεδόν) όλοι έχουν φύγει για «ταξιδάκι αναψυχής» σε κάποια πόλη του εξωτερικού. Αχ! Πόσο σας ζηλεύω!

Φέτος, λοιπόν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα ταξίδια έχουν την τιμητική τους! Ποιοι είναι, όμως, οι top προορισμοί για το 2022 – αυτοί που θα μας κάνουν να θέλουμε να ταξιδέψουμε εδώ και τώρα;!

Την απάντηση, όπως κάθε χρόνο, ήρθε να δώσει η Lonely Planet, μια από τις πιο γνωστές ταξιδιωτικές εταιρείες, η οποία δημοσίευσε τη λίστα, “Best in Travel 2022 List”, με τις top περιοχές, χώρες και πόλεις που αξίζει να ταξιδέψει κανείς το 2022.

Ανάμεσα στη λίστα αυτή βρίσκεται και η Λευκωσία… ως μια από τις 10 top πόλεις που αξίζει να ταξιδέψεις το 2022! WOW! Το περίμενες;

Η θέση της Λευκωσίας:

visitcyprus.com

Στην 6η θέση, λίγο πιο πάνω από τη Φλωρεντία (Ιταλία), βρίσκεται η Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου, αποδεικνύοντας πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες πόλεις του εξωτερικού.

Ποιος να το περίμενε; Η πόλη, το «σπίτι» κάποιων από εμάς, της οποίας -μερικές φορές- η ομορφιά δεν «εκτιμάται», κατάφερε να «μαγέψει» τους editors της Lonely Planet βάζοντας τη στη λίστα με τις 10 top πόλεις που αξίζει να επισκεφτούμε!

Γοητευτική, vintage, με πλούσια ιστορία και street life… Αυτή είναι η Λευκωσία και ήρθε η στιγμή να την ανακαλύψουμε ξανά! Γι’ αυτό και εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα μέρη που η Lonely Planet προτείνει να επισκεφτείς στη Λευκωσία.

Τι να επισκεφθείς στη Λευκωσία:

1
Μεσαιωνικά Ενετικά Τείχη

dialogos.com.cy

Τα Μεσαιωνικά Ενετικά Τείχη, τα τείχη που έφτιαξαν οι Ενετοί τον 16ο αιώνα και περιβάλλουν την παλιά πόλη της Λευκωσίας μέχρι και σήμερα, αποτελούν ένα από τους top ιστορικούς χώρους να επισκεφτεί κανείς στη Λευκωσία, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της Lonely Planet.

Εσύ ήξερες ότι βλέποντας τα τείχη από τον χάρτη, έχουν το σχήμα χιονονιφάδας;

2
Λεβέντειος Πινακοθήκη

checkincyprus.com

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη, η οποία εγκαινιάστηκε το 2014, βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας και αποτελεί την top επιλογή για όσους αγαπούν την τέχνη.

Στην Πινακοθήκη μπορείς να βρεις μόνιμα τρεις συλλογές: τη Συλλογή του Παρισιού, την Ελληνική Συλλογή, και την Κυπριακή Συλλογή. Πολύ συχνά, η Πινακοθήκη φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις και συλλογές. Μπορείς να δεις περισσότερα εδώ.

3
Διαχρονική Γκαλερί

diachroniki.com

Η Διαχρονική Γκαλερί, η οποία έχει θέμα την «Κύπρο του χθες και του σήμερα», βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης της Λευκωσίας. Εκεί θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από έργα τέχνης, αγάλματα, κοσμήματα και αντίκες της παλιάς και νέας εποχής.

4
Ταβέρνα Ζανέττος

dialogos.com.cy

Ταξίδι χωρίς φαγητό, δεν γίνεται! Αυτό γνωρίζει και η Lonely Planet, η οποία προτείνει την Κυπριακή ταβέρνα Ζανέττος ως την top επιλογή για φαγητό στην πόλη της Λευκωσίας.

Ένα ζεστό περιβάλλον, με πλούσιους κυπριακούς μεζέδες σε περιμένει να το ανακαλύψεις.

5
Patio Cocktail Bar

checkincyprus.com

…Χωρίς ποτό, γίνεται; Για μουσική και cocktails, η Lonely Planet προτείνει το Patio Cocktail Bar. Ένα ξεχωριστό χώρο, μια ατμοσφαιρική αυλή σε ένα από τους κάθετους δρόμους της οδού Λήδρας που θα σε κάνει να ζήσεις μια από τις πιο ωραίες σου βραδιές στην πρωτεύουσα!

Οι 10 κορυφαίες πόλεις είναι:

protothema.gr

1. Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία

Η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Ώκλαντ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας! Μπορεί οι κάτοικοι της περιοχής να διανύουν τη 10η εβδομάδα lockdown, όμως, οι tourism experts, όπως ονομάζονται, πιστεύουν πως το 2022 η πόλη θα προσεγγίσει ένα νέο κύμα τουριστών απ’ όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Chris Zeiher, senior marketing director της Lonely Planet, το Ώκλαντ συνδυάζει αυτά που ο κάθε μοντέρνος ταξιδιώτης θέλει να δει και να κάνει – urban αισθητική, υπαίθριες δραστηριότητες, φαγητό, κρασί, και περιπέτειες. Ενώ, η πόλη είναι ιδανική για οικογένειες, ζευγάρια, αλλά και για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μόνοι. Όπως ο ίδιος σχολίασε, το Ώκλαντ “ticks a lot of boxes”.

2. Ταϊπέι, Ταϊβάν
3. Φράιμπουργκ, Γερμανία
4. Άτλαντα, USA
5. Λάγκος, Νιγηρία
6. Λευκωσία, Κύπρος
7. Ντούμπλιν, Ιρλανδία
8. Μεριδά, Μεξικό
9. Φλωρεντία, Ιταλία
10. Gyeongju, Νότια Κορέα

Δες τη λίστα με τις κορυφαίες περιοχές και χώρες για το 2022 εδώ.

Εσύ το περίμενες να βρίσκεται η Λευκωσία ανάμεσα στις 10 top πόλεις που αξίζει να ταξιδέψεις το 2022;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending