fbpx

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Πολιτικές Ταυτότητες στο Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ»!

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), σε συνεργασία με το γραφείο Erasmus και το Audiovisual Research Lab, διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο: «Πολιτικές Ταυτότητες στο Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ» και εισηγητή τον Παραγωγό και Σκηνοθέτη Ντοκιμαντέρ, Κωνσταντίνο Κουκούλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και  19:30 στον Πολυχώρο «+εργείο» στην οδό Ελευθερίας 91, Λεμεσός, 3042.

Το δημιουργικό ντοκιμαντέρ, ως ιδιαίτερο κινηματογραφικό είδος, είναι ικανό να μελετήσει ενδελεχώς ζητήματα πολιτικής φύσης, στάσης και ταυτότητας, χρησιμοποιώντας δημιουργικά αφηγηματικά εργαλεία, μεθόδους έρευνας και παρατήρησης, καλλιτεχνικές πρακτικές οπτικής επικοινωνίας, αλλά και εργαλεία του μιζ-εν-σεν, με βάση την (κινηματογραφημένη) πραγματικότητα.

O Κωνσταντίνος Κουκούλης συνενώνει δημιουργικά τη διεύθυνση φωτογραφίας με το είδος του δημιουργικού ντοκιμαντέρ και επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει σημαντικές παραμέτρους οι οποίες συνθέτουν και επικοινωνούν τις πολιτικές ταυτότητες σε αυτές τις ταινίες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν τέσσερα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με δικαιώματα Creative Commons και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Ο Κωνσταντίνος Κουκούλης σπούδασε Οπτικοακουστική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ελλάδα, και μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Γρανάδα. Κινηματογράφησε μεγάλο αριθμό ντοκιμαντέρ, δούλεψε σε παραγωγές ταινιών, και ήταν ανάμεσα στους κινηματογραφιστές του Ai Weiwei για το ντοκιμαντέρ “The Human Flow” (2017). Ως κινηματογραφιστής ντοκιμαντέρ συνεργάστηκε με οργανισμούς όπως το BBC, το CBC, το ARD και το VICE. Ως εκπαιδευτής στον τομέα των Συμμετοχικών Μέσων, εργάστηκε για πολλές ΜΚΟ και κινηματογραφικά φεστιβάλ, με διάφορα γκρουπ, σε πολλές χώρες ανά την Ευρώπη. Από το 2012 είναι μέλος του cross-media project www.caravanproject.org

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending