«Γιορτάζει η μισή Κύπρος»! Εσύ ξέρεις πόσοι έχουν το όνομα Αντρέας ή Άντρη στο νησί μας;

Instagram.com/@harisandreas

30 Νοεμβρίου γιορτάζει ο Απόστολος Αντρέας και μαζί και η μισή Κύπρος. Αν αναρωτιέσαι σε τι αριθμό μεταφράζεται η φράση “γιορτάζει η μισή Κύπρος”, τότε μπορείς να μάθεις πιο κάτω!

Μάθε πιο κάτω πόσοι γιορτάζουν:

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που έγινε από την Στατιστική Υπηρεσία στην Κύπρο το 2011, τότε, η συχνότητα του ονόματος Ανδρέας ανερχόταν στις 36.682 Ανδρέηδες και 19.339 Ανδρούλες. Επίσης, υπήρχαν και 26 άτομα με το όνομα Αντριάνθη και 11 με το όνομα Μαριάντρια (που θεωρούνται παραλλαγές του αρχικού ονόματος). Αναμένουμε να δούμε τα στοιχεία και της φετινής απογραφής!

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η Διοικητική Λειτουργός, Παρασκευή Βοσκαρίδου, είπε ότι το σύνολο των ατόμων που είναι καταχωρημένα στο Αρχείο Πληθυσμού του ονόματος Ανδρέας/Άνδρη, αλλά και τα ονόματα τα οποία προκύπτουν από αυτό φθάνουν σήμερα (2021) συνολικά τα 65,087.

Παρ’ όλα αυτά, το όνομα Ανδρέας δεν είναι το πιο δημοφιλές στο νησί μας – όπως θα νόμιζες. Πρώτο στη λίστα να βρίσκεται το όνομα… Μαρία! Αυτό κι αν είναι έκπληξη… #not! Ενώ, σύμφωνα με την κυρία Βοσκαρίδου, τα επόμενα πιο δημοφιλή ονόματα στην Κύπρο είναι τα εξής: Ελένη, Νικόλας, Κωνσταντίνος.

Όπως και να ‘χει, χρόνια πολλά σε όλους και όλες όσοι γιορτάζουν! (Α κι ας μην ξεχνάμε και τον δικό μας Αντρέα Χαρή… που δεν είναι Χάρης, αλλά Αντρέας).

Γράψε μας σε σχόλιο αν έχεις κι εσύ κάποιον δικό σου που γιορτάζει!