fbpx

Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας Οδυσσέα Ιωάννη Ζώρα σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Frederick!

Ο πρώτος τίτλος που απονέμεται από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου

Η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Frederick αποφάσισε ομόφωνα να αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, τον Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας Οδυσσέα Ιωάννη Ζώρα. Η Τελετή Αναγόρευσης θα γίνει την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 στις 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Τάσσος Παπαδόπουλος», του Πανεπιστημίου.

Ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα αποτελεί την κορυφαία έκφραση τιμής που μπορεί να αποδοθεί με βάση τα ακαδημαϊκά θέσμια και είναι ο πρώτος τίτλος που απονέμεται από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου. Τον Επίτιμο Διδάκτορα θα προσφωνήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ενώ τον τιμώμενο και το έργο του θα παρουσιάσει η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγήτρια Μαρίτσα Γουρνή. Στο πλαίσιο της τελετής ο Καθηγητής Ζώρας θα δώσει διάλεξη με θέμα «Σύγχρονες τάσεις και προσεγγίσεις στην ιατρική πανεπιστημιακή εκπαίδευση».

Ο Καθηγητής Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και για δύο θητείες Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο τιμά τον Καθηγητή Ζώρα για τη μεγάλη του προσφορά στην ιατρική επιστήμη, την κοινωνία και τον ίδιο τον άνθρωπο. Πρόκειται για έναν από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες Καθηγητές Ιατρικής διεθνώς. Η διδακτική, συγγραφική και ερευνητική του δραστηριότητα, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της Χειρουργικής Παθολογίας και Χειρουργικής Ογκολογίας, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό το δικό του ξεχωριστό και μοναδικό επιστημονικό αποτύπωμα στον τομέα του.

Κατά την τελετή, θα τηρηθούν όλα τα ενδεικνυόμενα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και ως εκ τούτου ο αριθμός των παρευρισκόμενων θα είναι πολύ περιορισμένος.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προκρατήσουν τη θέση τους επικοινωνώντας στο τηλ. 22394496 ή στο email: c.chattalas@frederick.ac.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending