fbpx

8 σειρές να δεις στην εξεταστική ανάλογα με τις σπουδές σου & να πάρεις σωστό motivation!

Πριν τις εξετάσεις κάνεις και εσύ το λάθος να παρασυρθείς, να αρχίσεις μια νέα σειρά και στο τέλος αγχώνεσαι ότι δεν θα τα πας καλά στην εξεταστική; Ο λόγος που αγχώνεσαι είναι επειδή κάνεις λάθος επιλογή σειρών σε μια τέτοια απαιτητική περίοδο!

Αυτό το διάστημα, λοιπόν, που έχεις διάβασμα για τις εξετάσεις σου δεν λέμε ότι δεν μπορείς να δεις μια σειρά (τις ώρες που κάνεις break για να χαλαρώσεις), απλά δεν πρέπει να δεις κάτι που απλώς θα σε ψυχαγωγήσει… Πρέπει να επιλέξεις κάτι που θα σου δώσει και το σωστό motivation για να δεις το διάβασμα με άλλο μάτι!

Γι’ αυτό βάλε σαν βασικό κριτήριο της επιλογής σου… τις σπουδές σου! Ναι, καλά διάβασες. Διάλεξε σειρά ανάλογα με τον κλάδο σου, έτσι θα συνδυάζεις χαλάρωση και γνώση ταυτόχρονα.

Δες τι σου προτείνουμε:

1
Δημοσιογραφία – “The Bold Type”

TheBoldType
Freeform

Αυτή η σειρά μας έχει πάρει τα μυαλά, ασχέτως επαγγελματικού προσανατολισμού και σπουδών. Φαντάζομαι, λοιπόν, τι επίδραση θα έχει σε ‘σένα που είσαι φοιτητής δημοσιογραφίας.

Η νεαρή Jane δουλεύει σαν αρθρογράφος στο γυναικείο περιοδικό “Scarlet”, ζει δηλαδή το φανταχτερό όνειρό σου και όσο γίνεσαι μάρτυρας της ιστορίας της μέσω της σειράς… τόσο θες να πάρεις τη θέση της! Με σωστό διάβασμα σ’ αυτήν την εξεταστική, θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρα και τους στόχους σου.

2
Νομική – “Suits”

Suits
Amazon.com

Η μοίρα φέρνει τον Mike στη ζωή του Harvey και γίνονται το πιο ακτίπυτο δίδυμο των δικαστηρίων της Νέας Υόρκης. Αν η σειρά μπει στη δική σου ζωή -σίγουρα- θα σε κάνει να ονειρεύεσαι πτυχία και μεταπτυχιακά και μια καριέρα σαν των πρωταγωνιστών!

Παρακολουθώντας τις νίκες τους στα δικαστήρια, σκέφτεσαι τι θα σε περιμένει βγαίνοντας από το πανεπιστήμιο και πεισμώνεις έτσι παρακολουθόντας τη σειρά. Άρα θα βρεις και το motivation που ψάχνεις για να βγάλεις την ύλη!

3
Ψυχολογία – “Sex Education”

SexEducation
Fosonline

Οι έφηβοι του Moordale Secondary School βιώνουν τη σεξουαλική αφύπνιση που έρχεται πακέτο με την ηλικία κι έτσι εσύ μπορείς να κάνεις στα γρήγορα μια “διατριβή” πάνω στην ψυχολογία των νέων.

Χωρίς καν να το προσπαθήσεις ή να το θέλεις… θα μπεις στη διαδικασία να ψυχολογήσεις τους χαρακτήρες της σειράς και να καταλάβεις για τι άτομα πρόκειται και γιατί συμπεριφέρεται ο καθένας όπως συμπεριφέρεται!

4
Φυσική ή Μαθηματικά – “Big Bang Theory”

BingBangTheory
WomenOnly

Ο καθένας με την τρέλα του σ’ αυτήν τη σειρά (άλλωστε κι εσύ κουβαλάς μια δόση τρέλας… αλλιώς γιατί να διαλέξεις αυτόν τον κλάδο χαχα), πιθανόν όμως να σου δώσει και με μια extra πληροφορία που θα σου χρειαστεί στις εξετάσεις!

Η τετραμελής παρέα αγοριών που λατρεύει τα φυσικομαθηματικά, αφοσιώνεται τόσο σε αυτά, που κάθε κουβέντα τους έχει σχέση με θεωρίες και διάφορες επιστημονικές εξυπνάδες. Ακόμα κι αν τα ξέρεις όλα αυτά και δεν πάρεις κάποια χρήσιμη πληροφορία, -σίγουρα- θα εμπνευστείς για ένα καλύτερο διάβασμα.

5
Πληροφορική – “Mr. Robot”

Mr.Robot
Peakpx

Ο Elliot Anderson εργάζεται σε μια cybersecurity εταιρεία, όπου στόχος τους είναι να καταστρέψουν μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο. Γενικότερα η σειρά σε εντάσσει στον τεχνολογικό κόσμο και καταφέρνει να σε απορροφήσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Υ.Γ Εσύ που ανήκεις στον κόσμος της πληροφορικής και έχεις αγάπη για το αντικείμενο, κάτι τέτοιες σειρές θα σε ενθουσιάσουν και θα είναι ό,τι πρέπει για να μπεις στο mood και να περάσεις κανένα μάθημα!

6
Χημεία – “Breaking Bad”

BreakingBad
IMDb

Σε καμία περίπτωση μην πάρεις σαν παράδειγμα τον Heisenberg – τον κορυφαίο κατασκευαστή μεθαμφεταμίνης.

Μπορείς να πάρεις σαν παράδειγμα τον Walter White για να έχεις το ίδιο πάθος για την Χημεία και να κατάφέρεις να περάσεις τα μαθήματά σου. Και πού ξέρεις ίσως μείνει και το δικό σου όνομα κάποια στιγμή στην ιστορία (για τους σωστούς λόγους)!

7
Ιατρική & Παραϊτρικά Επαγγέλματα –  “Grey’s Anatomy”

hellomagazine.com

Σίγουρα, σαν φοιτητής Ιατρικής ή Παραϊατρικών επαγγελμάτων μπορείς να πάρεις επιπλέον πληροφορίες από το Grey’s Anatomy. Και πού ξέρεις, ίσως κάποιο επεισόδιο δώσει την απάντηση σε ερώτημα που θα πέσει στην εξέταση

Προς θεού, όμως, μην τύχει και σε βρουν σε καμιά τουαλέτα/διάδρομο/γραφείο με κάποιον/α “συνάδελφο”/συμφοιτητή/τρια όπως τους περισσότερους πρωταγωνιστές της σειράς… #oups

P.S: Αν είδες ήδη το Grey’s Anatomy μπορείς να δεις και κάτι πιο πρόσφατο, τη σειρά “The Good Doctor”!

8
Διοίκηση Επιχειρήσεων – “Girl Boss”

GirldBoss
Deadline

Η Sophia ανοίγει τη δική της επιχείρηση όσο τα πάντα δείχνουν να είναι κατά της και καταφέρνει να οδηγηθεί στην κορυφή. Αν μάλιστα σε τραβήξει η ιστορία της, μπορείς να διαβάσεις και το βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η σειρά, #GirlBoss, που είναι αυτοβιογραφία!

Υ.Γ To “Girl Boss” δυστυχώς κράτησε μόνο μία σεζόν και στη συνέχεια κόπηκε. Όμως, έτσι δεν θα “δεσμευτείς” με τη σειρά για πολύ καιρό (μην ξεχνάς ότι έχεις και μια εξεταστική), ενώ ταυτόχρονα θα πάρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό στα μαθήματα!

Εσύ ποια σειρά σκοπεύεις να ξεκινήσεις σε συνδυασμό με το διάβασμα για τις εξετάσεις σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending