fbpx

Είναι γεγονός! Το StudentLife με 150 νέους πέτυχε μια θέση στα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness!

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και πολλές διαδικασίες ήρθε η απάντηση που τόσο πολύ αναμέναμε και πλέον μπορούμε περήφανα να το ανακοινώσουμε! Η ομάδα του StudentLife και του StudentLife Academy μαζί με 150 εθελοντές είναι ΕΠΙΣΗΜΑ:

“Guinness Record Holder for the Most people in a static equilibrium chair exercise”!

Το πιστοποιητικό “Guinness World Records” ήρθε στα γραφεία μας και φυσικά είμαστε κατενθουσιασμένοι, καθώς η προσπάθεια που κάναμε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 ήταν απόλυτα επιτυχημένη! 150 νέοι της Κύπρου είναι στα ρεκόρ Guinness και μάλιστα με το όνομά τους… Δες τους εδώ!

1
Πώς άρχισε η ιδέα

Το 2019 στο StudentLife αποφασίσαμε να πετύχουμε ένα ρεκόρ που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά στην Κύπρο – το ρεκόρ με τα περισσότερα άτομα σε στατικό κύκλο ισορροπίας. Η ιδέα “έπεσε” από τον Τάσο Κωνσταντίνου, που ήταν τότε Coach στο StudentLife Academy, αφού η «άσκηση στατικής ισορροπίας» είναι μια από τις δραστηριότητες που χρησιμοποιεί το Academy από το 2016 για team building των φοιτητών μας.

Ο Τάσος έψαξε αρκετά το θέμα και καταλήξαμε ότι στόχος μας ήταν τα 150 άτομα, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις ασκήσεις που κάναμε συνήθως. Από το 2018, το ρεκόρ κατείχε η εταιρεία “Progressive Recruitment” στο Rotterdam της Ολλανδίας με 108 άτομα.

Αμέσως ξεκινήσαμε την διαδικασία για να βρούμε 150 συμμετέχοντες! Πώς; Ενημερώσαμε όλους τους φοιτητές του StudentLife Academy, μιλήσαμε με άλλους φοιτητές, με φίλους, γνωστούς και κάναμε ανοικτό κάλεσμα στα social media σε όποιον ήθελε να δηλώσει συμμετοχή.

2
Τι ακριβώς κάναμε;

Ο «άσκηση στατικής ισορροπίας» όπως ήδη είπαμε γίνεται για ενίσχυση της συνεργασίας σε μια ομάδα. Τα βήματα έχουν ως εξής:

  • Οι συμμετέχοντες κάθονται σε καρέκλες τοποθετημένες σε κύκλο.
  • Στη συνέχεια, γυρίζουν το σώμα τους προς τα δεξιά, ούτως ώστε ο ένας να βρίσκεται πίσω από τον άλλο, και ταυτόχρονα γέρνουν προς τα πίσω ισορροπώντας στα πόδια του ατόμου που βρίσκεται πίσω τους.
  • Οι καρέκλες φεύγουν και ο ανθρώπινος κύκλος ισορροπεί στον “αέρα” με ομαδική προσπάθεια! Δηλαδή, κάθε μέλος του κύκλου στηρίζει το άτομο που βρίσκεται μπροστά του και στηρίζεται στο άτομο που βρίσκεται πίσω του.

3
Η βραδιά του ρεκόρ

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 δώσαμε ραντεβού για να καταρρίψουμε το ρεκόρ. Οι συμμετέχοντες έφτασαν στο γήπεδο γύρω στις 8μ.μ.. Έγιναν όλα τα απαραίτητα βήματα που περιλάμβαναν εγγραφές, δοκιμαστικούς γύρους σε μικρότερες ομάδες, χρονομέτρηση. 

Λίγο μετά τις 10μ.μ. η επίσημη προσπάθεια ξεκίνησε… 150 άτομα έκατσαν στις καρέκλες τους σε κύκλο και ήταν πανέτοιμοι για το ρεκόρ! Έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους διοργανωτές, οι μάρτυρες και οι χρονομέτρες ήταν στη θέση τους και όλα καταγράφονταν σε βίντεο. 

Μετά από περίπου 35 λεπτά ακούστηκε ο ήχος που σηματοδότησε την αφαίρεση όλων των καρεκλών. Μόλις αφαιρέθηκαν, οι επίσημοι υπεύθυνοι χρονομέτρησης, άρχισαν να μετρούν δυνατά τα δευτερόλεπτα. 

Για να σπάσει το ρεκόρ, οι συμμετέχοντες έπρεπε να ισορροπήσουν για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Το ρεκόρ ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μάλιστα στην πρώτη προσπάθεια με συνολικό χρόνο 14 δευτερόλεπτα!

4
Πλέον… “Guinness Record Holders”

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια, αφού στείλαμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στο Guinness World Records, είχαμε την επίσημη απάντηση!

Ε λοιπόν, πλέον έχουμε να λέμε ότι το StudentLife μαζί με 150 νέους – φίλους και εθελοντές – κατέκτησε μια θέση στα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness! Όλοι οι συμμετέχοντες ξεχωριστά θεωρούνται επίσημοι record holders και θα λάβουν το δικό τους ατομικό πιστοποιητικό!

Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι η δύναμη των πολλών, η συνεργασία, η αλληλοστήριξη μπορεί να πετύχει τα πάντα!

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν, ευχαριστούμε τον Τάσο μας για την ιδέα και όλο το τρέξιμο… και φυσικά τις ομάδες του StudentLife Academy και του StudentLife που έκαναν όλο αυτό πραγματικότητα!


Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς της βραδιάς Domino’s Pizza, SHARK Energy Drink και Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Αγρός”. Ευχαριστούμε τα γήπεδα Aspis Sport & Leisure Club στο Γέρι για την παραχώρηση του γηπέδου, τον DJ Major Ritmos που μας διασκέδασε με την μουσική του, τον Mr.BEATLE για την παραχώρηση του εξοπλισμού και τον Σάββα Παναγιώτου για τον χειρισμό του drone!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending