fbpx

Instagram update: Δες με ποια σειρά θα εμφανίζονται πλέον τα posts στο feed σου! (video)

Το Instagram μας έχει συνηθίσει στα updates, αφού είναι συχνό «φαινόμενο» να ετοιμάζει νέα features και αλλαγές, με στόχο να κρατήσει τους χρήστες στην πλατφόρμα του!

Το 2021 είχαμε δει διάφορα updates, όμως, αυτό που μας «στιγμάτισε» ήταν η κατάργηση του Swipe Up και η δυνατότητα να βάζουν -επιτέλους- όλοι οι χρήστες (ακόμη και αν δεν έχουν 10k+ followers) link στα stories τους.

Με τη νέα χρονιά, όπως ήταν αναμενόμενο, στην αγαπημένη μας πλατφόρμα social media «έρχεται» να αλλάξει την αρχική μας

Δες πιο κάτω το update για την προβολή των posts στην αρχική του Instagram:

Το Instagram, λοιπόν, μετά από 12 χρόνια επαναφέρει τη χρονολογική σειρά, αφού όταν πρωτοκυκλοφόρησε, το 2010, εμφάνιζε πρώτα τα πιο πρόσφατα posts. Αυτό άλλαξε τον Ιούνιο του 2016, όταν η πλατφόρμα αποφάσισε να άλλαξει σε αλγοριθμική ροή που εμφανίζει πρώτες τις πιο σχετικές (relevant) δημοσιεύσεις.

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ανακοίνωσε πρόσφατα το update και την απόφαση για τους 3 νέους τρόπους προβολής στην αρχική. Το Home, το Following και τα Favorites.

Οι επιλογές είναι προσβάσιμες σε ένα dropdown μενού, στην κύρια ροή και από εκεί θα μπορείς να αποφασίσεις πώς θα εμφανίζονται τα posts στην αρχική σου.

Με αυτόν τον τρόπο, το Instagram θέλει να δώσει στους χρήστες την επιλογή να ταξινομούν τη ροή τους σε χρονολογική ή αλγοριθμική σειρά. «Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μπορούν οι χρήστες να επιλέξουν χρονολογική ροή, αν τους ενδιαφέρει, γρήγορα και να βλέπουν τα πιο πρόσφατα που έχουν αναρτηθεί από λογαριασμούς που ακολουθούν», αναφέρει ο Mosseri στο νέο βίντεο.

1
Πώς θα «λειτουργούν» οι 3 προβολές;

@bymilaholmes #greenscreen #instagramupdates #chronologicalfeed #contentcreatortips ♬ BaLsAmic VINAGAUGh – Dollar Tree Prince Hans

Η προβολή “Home” είναι η προεπιλεγμένη προβολή που ξέρουμε σήμερα, η οποία δίνει προτεραιότητα στο περιεχόμενο, σύμφωνα με εκείνο που θεωρεί ο αλγόριθμος ότι θέλουμε να βλέπουμε, «αυτά που μας ενδιαφέρουν». Ωστόσο, το Instagram λέει ότι αυτή η ρύθμιση θα αναπτυχθεί ώστε να εμφανίζει «ολοένα και περισσότερες προτάσεις με την πάροδο του χρόνου».

Τα “Favorites” εμφανίζουν posts από μια λίστα λογαριασμών που ενδιαφέρουν τον χρήστη, ώστε να μην χάνει τις τελευταίες ενημερώσεις από αγαπημένα του πρόσωπα και δημιουργούς.

Τέλος, το “Following” εμφανίζει το περιεχόμενο αυτών που ακολουθούμε με χρονολογική σειρά, ώστε να μπορούν οι χρήστες να βλέπουν πρώτα στις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις.

2
Πότε θα γίνει το update;

Οι δοκιμές για τις αλλαγές στο Feed έχουν ήδη ξεκινήσει σε επιλεγμένους χρήστες και θα φτάσουν σε μια ευρύτερη ομάδα χρηστών τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Mosseri.

Όσο για την επίσημη κυκλοφορία, το Instagram αναμένει να πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022 και όπως πάντα, το update θα γίνει σταδιακά διαθέσιμο σε όλους!

Εσένα πώς σου φαίνεται το νέο Instagram update;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending