fbpx

Πόσες ώρες σπαταλούμε στο κινητό κάθε μέρα & ποιο είναι το app με τα πιο πολλά downloads;

Σίγουρα ξέρεις ότι περνάμε πολλές ώρες της ζωής μας με ένα κινητό στο χέρι. Αυτό που -ίσως- δεν ήξερες είναι ότι αφιερώνουμε κατά μέσο όρο 4,8 ώρες την ημέρα στα κινητά μας τηλέφωνα, όπως προκύπτει από πρόσφατη έκθεση της εταιρείας App Annie!

Το 2021, η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν… το TikTok, με τους χρήστες να περνούν 90% περισσότερο χρόνο σ’ αυτήν σε σχέση με το 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, «η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει, καθώς τα κινητά τηλέφωνα συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ σχεδόν σε κάθε κατηγορία: στον χρόνο που δαπανάται, στις λήψεις και στα έσοδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της App Annie, Theodore Krantz.

Μάθε περισσότερα για την έρευνα που αποδεικνύει τον εθισμό μας στα κινητά τηλέφωνα πιο κάτω:

Ο μέσος χρόνος που δαπανήθηκε στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, ήταν τέσσερις ώρες και 48 λεπτά, σημειώνοντας 30% αύξηση σε σχέση με το 2019. Αυτό υπολογίστηκε σε δέκα αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Τουρκίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Σιγκαπούρης και του Καναδά.

Οι χρήστες στη Βραζιλία, την Ινδονησία και τη Νότια Κορέα πέρασαν πάνω από πέντε ώρες την ημέρα στα κινητά τους. Από αυτόν τον χρόνο, 7 στα 10 λεπτά τα πέρασαν σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίας και βίντεο, με το TikTok να βρίσκεται στην 1η θέση.

Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν, το 2021, κυκλοφόρησαν 2 εκατομμύρια νέες εφαρμογές και παιχνίδια, ενώ ο αριθμός των εφαρμογών με έσοδα πάνω από 100 εκατ. δολάρια, αυξήθηκε κατά 20%.

Το YouTube ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή βίντεο παγκοσμίως, σημειώνοντας περισσότερες από ένα εκατομμύριο λήψεις (downloads), σε 60 διαφορετικές χώρες. Σε πολλές περιοχές δεύτερο ήρθε το Netflix.

Εσύ πόσες ώρες είσαι κολλημένος στο κινητό σου; Περίμενες ότι θα ήταν πρώτο το TikTok;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending