fbpx

Island Escapers: Γνωρίσαμε τους Κύπριους που δουλεύουν ως full-time travelers!

Οι island escapers είναι ένα ζευγάρι που τόλμησε να κάνει τη δουλειά των ονείρων του (φυσικά και των δικών μας)!

Η Στέφανη και ο Πάνος, λοιπόν, είναι “buddies” τόσο στη ζωή, όσο και στη δουλειά τους, αφού εργάζονται κάνοντας ταξίδια σε κάθε γωνιά του κόσμου.  Το ζευγάρι κατάφερε να γίνει γνωστό μέσα από το Instagram (με πάνω από 25 χιλιάδες followers μέχρι στιγμής), αλλά και μέσα από το κανάλι τους στο Youtube.

Οι ταξιδιωτικές φωτογραφίες τους είναι απίστευτες και -αποκλείεται- να μην σε κάνουν να θέλεις να επισκεφτείς τα μέρη που έχουν ταξιδέψει. Πάμε να δούμε τι μας είπαν ο ίδιοι στην πιο κάτω συνέντευξη για το πώς είναι πραγματικά να είσαι travel blogger, τι δυσκολίες αντιμετωπίσαν και ποιες ήταν οι προκλήσεις και τα εμπόδια την περίοδο της πανδημίας.

Δες ποιο κάτω όσα μας είπαν οι island_escapers:

– Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς. Πόσο καιρό είστε ζευγάρι και πώς προέκυψε να ταξιδεύετε μαζί σε κάθε γωνιά του κόσμου;
Instagram.com/@island_escapers

Είμαστε ζευγάρι από τον Ιούλιο του 2016. Από τον πρώτο καιρό που γνωριστήκαμε καταλάβαμε ότι είχαμε μια κοινή αγάπη για τα ταξίδια και την εξερεύνηση!

Τον πρώτο χρόνο της σχέσης μας εξασκούσαμε και οι δυο δουλειές που δεν μας ευχαριστούσαν και δεν μας επέτρεπαν να περνούμε πολύ χρόνο μαζί. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, πως έπρεπε να βρούμε ένα επάγγελμα που θα μας έδινε την ευκαιρία να περνούμε περισσότερο χρόνο μαζί και παράλληλα θα μας κάλυπτε και οικονομικά.

Το 2017 ξεκίνησαν να γίνονται γνωστά στο Instagram ζευγάρια που ταξίδευαν τον κόσμο, ως full time ταξιδιώτες. Και τότε ήταν που είπαμε, “lets give it a shot”! Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και στη χειρότερη περίπτωση θα έχουμε να θυμόμαστε αξέχαστες εμπειρίες από μοναδικά ταξίδια.

– Φανταζόμαστε ότι οι σκέψεις και τα ρίσκα που πήρατε για να κάνετε τη δουλειά των ονείρων σας ήταν πολλά. Πόσο εύκολη απόφαση είναι να αφήνεις πίσω μια σταθερή δουλειά, οικογένεια και φίλους;
Instagram.com/@island_escapers

Το να είσαι full time traveler -καλώς ή κακώς- ακούγεται πολύ πιο γλυκό και ευχάριστο από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Όταν πήραμε συνειδητά την απόφαση να τα παρατήσουμε όλα, γνωρίζαμε ότι θα χρειαστεί να στερηθούμε αρκετά για να πετύχουμε. Δουλεύαμε και εξακολουθούμε να δουλεύουμε από 14-18 ώρες την ημέρα, στερηθήκαμε αμέτρητες εξόδους με φίλους, στερηθήκαμε οικογενειακές στιγμές λόγω ταξιδιών, τρεφόμασταν με ρύζι και μακαρόνια για να εξοικονομήσουμε λεφτά για τα ταξίδια μας κι άλλα πολλά.

Είναι αλήθεια ότι το επάγγελμα που επιλέξαμε είναι πολυέξοδο και απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή μέχρι να σου αποφέρει εισόδημα. Το καλό στη δική μας περίπτωση είναι ότι είμαστε δυο, οπότε εκεί που ο ένας έχανε την υπομονή και ήθελε να τα παρατήσει, τον παρότρυνε ο άλλος και το αντίθετο.

Όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίσαμε, όμως, στον δρόμο μας χαιρόμαστε πολύ που τις ζήσαμε και τις ξεπεράσαμε μαζί. Μας έκαναν πιο δυνατούς και μας έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές που δεν θα τις ζούσαμε αν δεν ρισκάραμε.

– Ποιες αντιδράσεις λάβατε από το οικογενειακό/φιλικό σας περιβάλλον όταν πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε αυτή τη δουλειά; Σας υποστήριξαν;
Instagram.com/@island_escapers

Δυστυχώς αρκετά άτομα δυσκολεύονται να πάρουν στα σοβαρά επαγγέλματα τα οποία βρίσκονται έξω από τα καθιερωμένα. Ειδικά στις αρχές μας, όταν ανακοινώναμε ότι τα παρατήσαμε όλα για να ταξιδεύουμε επαγγελματικά, η αντίδραση τους δεν ήταν και η πιο υποστηρικτική.

Οι οικογένειές μας ήταν ουδέτερες. Εννοείται οι γονείς μας είχαν τις ανησυχίες τους όταν τους ανακοινώσαμε ότι θα τα παρατήσουμε όλα για κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα μας εξασφαλίσει οικονομικά, αλλά το δέχτηκαν. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι είμαστε και οι δυο άτομα που δεν επηρεαζόμαστε από τις απόψεις των άλλων και όταν βάλουμε κάτι στο μυαλό μας δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να μας αλλάξει γνώμη.

Γενικότερα, είμαστε της άποψης ότι ο όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους, χωρίς να μας νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ζω μια ζωή βάση του τι θέλουν οι άλλοι για εμένα. Μόνο εγώ γνωρίζω τι είμαι και τι θα με κάνει πραγματικά χαρούμενο και μόνο εγώ θα πρέπει να ζήσω με τις συνέπειες των πράξεων μου. Αυτό που δεν θέλουμε με τίποτα είναι να φτάσουμε 70 χρονών και να μετανιώνουμε για πράγματα που δεν έχουμε κάνει. Η ζωή είναι μικρή, γι’ αυτό πρέπει να τη γεμίζουμε με πράγματα και στιγμές που μας κάνουν ευτυχισμένους.

– Όταν ξεκινήσατε πιστεύατε ότι θα είχατε τόση απήχηση μέσα από το Instagram; Δουλεύετε μόνο οι δύο σας ή έχετε άτομα που σας βοηθούν;
Instagram.com/@island_escapers

Όταν πρωτοξεκινήσαμε είχαμε ως στόχο να μπορέσουμε να ζήσουμε εξ’ ολοκλήρου μέσα από αυτό. Υπήρξαν στιγμές που πιστεύαμε ότι δεν θα τα καταφέρουμε και που ξεκινήσαμε να αμφισβητούμε τους εαυτούς μας.

Όμως ο εγωισμός μας δεν μας επέτρεψε να τα παρατήσουμε και είμαστε σήμερα εδώ πιο δυνατοί από ποτέ. Σαφώς στις αρχές δεν το περιμέναμε ότι θα φτάναμε εδώ και ότι θα ζούσαμε τόσες όμορφες στιγμές και ότι θα κλείναμε τόσο σπουδαίες συνεργασίες ακόμη και στο εξωτερικό.

Φυσικά, δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο που θα θέλαμε, μιας και έχουμε θέσει πολύ ψηλούς στόχους, αλλά είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και ευγνώμων για αυτά που καταφέραμε μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε άλλα άτομα που μας βοηθούν ή manager προς το παρόν. Αφήνουμε, όμως, ανοικτά τα ενδεχόμενα, καθώς θα ήταν μεγάλη βοήθεια να είχαμε κάποιον να διαχειρίζεται συμφωνίες για εμάς.

– Ποιες ήταν οι επιπτώσεις στη δουλειά σας την περίοδο της πανδημίας;
Instagram.com/@island_escapers

Όταν έγινε το πρώτο lockdown στην Κύπρο και έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις που μας ενδιέφεραν, δεν ξέραμε τι να περιμένουμε, μιας και ο τομέας του τουρισμού δέχτηκε τεράστιο πλήγμα.

Τον Μάιο του 2020, όταν έκλεισαν για πρώτη φορά τα αεροδρόμια και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε για αρκετό καιρό, πήραμε την απόφαση να μετακομίσουμε στην Αγία Νάπα. Όλα τα ξενοδοχεία είχαν κλείσει οπότε φαινομενικά δεν θα υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για συνεργασίες. Όμως, προς μεγάλη μας έκπληξη, είδαμε ότι οι επιχειρήσεις τουρισμού θέλησαν να εκμεταλλευτούν το lockdown για να διαφημίσουν τα καταλύματα τους μέσω των island escapers!

Οπότε στην τελική η πανδημία μας άνοιξε πολλές πόρτες και μας έδωσε την ευκαιρία να εντάξουμε στο ενεργητικό μας πολλές συνεργασίες στην Κύπρο. Πέραν από αυτό, η πανδημία ήταν και μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσουμε περισσότερο το όμορφο μας νησί και να προωθήσουμε τον τόπο μας, τόσο ως καλοκαιρινό, όσο και ως χειμερινό προορισμό.

– Πώς είναι να βρίσκεσαι με τον/τη σύντροφό σου και στη δουλειά; Πιστεύετε ότι αν βρίσκεστε πολλές ώρες μαζί ίσως επηρεαστεί αρνητικά η σχέση σας;
Instagram.com/@island_escapers

Το να βρίσκεσαι 24 ώρες το 24ωρο με τον/τη σύντροφό σου έχει και τα καλά του έχει και τα κακά του. Όπως προαναφέραμε, ο λόγος που δημιουργήσαμε εξαρχής τους Island Escapers ήταν για να περνούμε περισσότερο χρόνο μαζί. Όταν, λοιπόν, κάνεις τα πάντα με τον άλλο, φυσικό είναι σε κάποια φάση να έρθουν και εντάσεις. Καμία σχέση δεν μπορεί να είναι συνεχώς ρόδινη και εύκολη.

Σαφώς και έχουμε και εμείς τις διαφωνίες μας, όπως όλα τα ζευγάρια. Το θετικό, όμως, είναι ότι σκεφτόμαστε το ίδιο σε πολλές πτυχές της ζωής μας, με αποτέλεσμα όλες μας σχεδόν οι διαφωνίες να έχουν να κάνουν με τη δουλειά. Έχουμε περάσει και ξεπεράσει πολλές δυσκολίες μαζί τα τελευταία έξι χρόνια που μας έχουν φέρει πολύ πιο κοντά. Οπότε ξέρουμε πως τίποτα δεν μπορεί να μπει ανάμεσα μας και να μας επηρεάσει αρνητικά.

– Σε πόσες χώρες έχετε ταξιδέψει μέχρι στιγμής; Ποια είναι η επόμενη χώρα που έχετε στη λίστα σας;
Instagram.com/@island_escapers

Μέχρι στιγμής μαζί έχουμε επισκεφθεί 34 χώρες. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές χώρες στο bucket list μας, αλλά θα θέλαμε πολύ το επόμενο μας ταξίδι να είναι είτε στο Μεξικό, είτε στη Σρι Λάνκα!

– Ποιος προορισμός από όσους επισκεφθήκατε είναι ο αγαπημένος σας και γιατί;
Instagram.com/@island_escapers

Ο αγαπημένος προορισμός μέχρι στιγμής είναι οι Φιλιππίνες. Τα αγνά γαλαζοπράσινα νερά, τα αμέτρητα δάση φοινικόδεντρων και ο τόσο φιλόξενος και ευγενικός κόσμος είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μας έκαναν να ερωτευθούμε αυτόν τον προορισμό.

Αν αποφασίζαμε να μετακομίσουμε σε κάποια στιγμή, τότε αυτό το μέρος θα ήταν σίγουρα οι Φιλιππίνες. Οι άνθρωποι εκεί έμαθαν να ζουν ευτυχισμένοι με ελάχιστα πράγματα, οπότε η διαμονή μας εκεί μας δίδαξε πολλά και μας έκανε να αναθεωρήσουμε για πολλά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας.

– Πείτε μας ένα αστείο/ περίεργο περιστατικό που σας συνέβη σε κάποιο ταξίδι!
Instagram.com/@island_escapers

Το πιο περίεργο και συνάμα άσχημο περιστατικό που μας συνέβη σε ταξίδι ήταν όταν μας έκλεψαν το κινητό στο Μπαλί. Η σκηνή της κλοπής θα μπορούσε να είναι μέρος ταινίας δράσης μπορώ να πω. Είχαμε σηκωθεί χαράματα, 04:00 το πρωί, ανεβήκαμε στο ενοικιαζόμενο μηχανάκι μας και κατευθυνθήκαμε στο ηφαίστειο του νησιού για να δούμε την ανατολή!

Στον δρόμο και καθώς οδηγούσε ο Πάνος, αμέριμνος και εγώ καθόμουνσυνοδηγός, περνά ένα μηχανάκι από δίπλα μας, και ενώ είμασταν εν κινήσει και οι δύο, μου αρπάζει το χέρι και με ταρακουνάει μέχρι να μου αρπάξει το κινητό από τα χέρια. Παρά τις προσπάθειες μου να αντισταθώ, κατάφερε να αρπάξει το κινητό και να χαθεί μέσα στο σκοτάδι. Δυστυχώς, αυτή η εμπειρία κατάφερε να μας χαλάσει πολλές στιγμές του ταξιδιού μας. Το θετικό, όμως, είναι ότι δεν πέσαμε από το μηχανάκι και βγήκαμε μέσα από αυτό σώοι και αβλαβείς. Η υγεία έρχεται πάνω από οποιοδήποτε αγαθό.

– Ποια είναι τα όνειρα/σχέδια που έχετε για το μέλλον; Βλέπετε να συνεχίζεται να ταξιδεύετε ή σκέφτεστε να βρείτε μια πιο μόνιμη δουλειά;
Instagram.com/@island_escapers

Ο μεγαλύτερος μας στόχος είναι να επισκεφθούμε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς, αλλά και να παρακινήσουμε τον κόσμο να κάνει αυτό που αγαπά και αυτό που πραγματικά τον γεμίζει. Εν έτει 2022, η τεχνολογία μας προσφέρει πολλές ευκολίες και ευκαιρίες ώστε να δημιουργήσουμε τη δουλειά των ονείρων μας.

Στο άμεσο μέλλον έχουμε σκοπό να επεκτείνουμε κι άλλο τους ορίζοντες μας και να δημιουργήσουμε τη δική μας εταιρεία που θα παρέχει υπηρεσίες και βοήθεια σε άτομα που θέλουν να γίνουν επίσης full time ταξιδιώτες!

– Μια συμβουλή που θα δίνατε στα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους όπως εσείς, αλλά ίσως κάτι να τους φοβίζει;
Instagram.com/@island_escapers

Η συμβουλή που θα δίναμε στα νέα παιδιά είναι να ακολουθήσουν τα όνειρά τους όσο κι αν τους φοβίζουν! Είναι καλύτερο να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες ποτέ.

Η ζωή είναι μικρή για να τη ‘χαραμίζουμε’ σε καταστάσεις που δεν μας γεμίζουν και δεν μας κάνουν ευτυχισμένους. Είμαστε όλοι ικανοί να πετύχουμε ότι βάλουμε στο μυαλό μας, φτάνει να είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε για τα όνειρά μας. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να ζήσεις αξέχαστες εμπειρίες και να κερδίσεις μαθήματα ζωής, τα οποία θα σε συντροφεύουν σε όλη σου τη ζωή!

Ευχαριστούμε πολύ Στέφανη & Πάνο και ευχόμαστε να συνεχίσετε να μας εντυπωσιάζετε με τα νέα τοπία που ανακαλύπτετε σε κάθε σας ταξίδι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending