fbpx

Σαρώνει στο Netflix η ιστορία του «Απατεώνα του Tinder» – Ποια η σχέση του με την Κύπρο!

Η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν κάνει τεράστια βήματα υπέρ της ανθρωπότητας, όμως, δυστυχώς υπάρχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά τους, που κάποιοι αγνοούν.

Στα social media μπορεί να ελλοχεύουν κίνδυνοι, αφού ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος/η για την αληθινή ταυτότητα του «συνομιλητή» σου πίσω από την οθόνη. Την επικίνδυνη πλευρά του Tinder, λοιπόν, που θεωρείται από πολλούς ως ο τέλειος, σύγχρονος τρόπος γνωριμιών, θέλει να μας «συστήσει» το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, “The Tinder Swindler”!

Όπως πολύ ξεκάθαρα φαίνεται μέσα από τον «Απατεώνα του Tinder», ο οποίος εξαπατούσε γυναίκες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά… τα πράγματα στη συγκεκριμένη εφαρμογή (και όχι μόνο) δεν είναι πάντα όπως φαίνονται!

Η σοκαριστική – αληθινή ιστορία, λοιπόν, που ξεδιπλώνεται μπροστά μας μέσα σε 2 ώρες, δείχνει πώς ένα απλό “swipe right” μπορεί να σου κοστίσει πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ, όπως επίσης και κάτι πολύ πιο πολύτιμο… την ψυχική σου υγεία! 

Μάθε την ιστορία του «Απατεώνα του Tinder» και ποια είναι η σχέση του με την Κύπρο:

Ο Simon Leviev είναι γιος δισεκατομμυριούχου, που εμπορεύεται διαμάντια, ταξιδεύει συνέχεια για δουλειά, φορά μόνο ακριβά ρούχα, μένει σε πεντάστερα ξενοδοχεία και πετά με ιδιωτικό αεροπλάνο… Εξάλλου οι φωτογραφίες και τα videos που έχει στο Tinder το αποδεικνύουν!

Πέραν από αυτό, στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται 3 γυναίκες που επιβαιβεώνουν όλα τα παραπάνω, καθώς έκαναν σχέση μαζί του και είδαν με τα μάτια τους την υπερπολυτελή ζωή που έκανε!

Παρ’ όλα αυτά… τίποτα δεν ισχυεί, αφού ο νεαρός άντρας δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν απατεώνα που έστησε μια ψεύτικη ζωή, παριστάνοντας κάποιον άλλον, που στην πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση μαζί του!

lifo.gr

Κάπως έτσι, η Cecilie Fjellhøy, η Pernilla Sjöholm και η Ayleen Charlotte έπεσαν θύματα του Leviev, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Shimon Hauyt και εξαπατήθηκαν επί μήνες, στέλνοντας του συνέχεια λεφτά μέσω κάρτας ή δίνοντάς του μετρητά, με τη δικαιολογία ότι η επικινδυνότητα του επαγγέλματός του ήταν μεγάλη και τον κυνηγούσαν συνέχεια εχθροί!

Αν και δεν δημιούργησε ερωτική σχέση με όλες, κατάφερε να τους αποσπάσει πολλές χιλιάδες ευρώ, μόνο και μόνο για να απολαμβάνει πανάκριβα ταξίδια με άλλες συντρόφους.

Παράλληλα, όμως, όλες ένιωσαν ότι βρήκαν τον έρωτα της ζωής τους και ήταν έτοιμες να κάνουν οικογένεια μαζί του!

1
Η περιπέτεια στην Κύπρο

Instagram.com/@simon_leviev_official

Ο νεαρός ταξίδεψε με ψεύτικο διαβατήριο στην Κύπρο και πριν τον φυλακίσουν οι φιλανδικές αρχές το 2015, ο Simon Leviev διάσχιζε τους δρόμους της Λεμεσού με ένα ενοικιασμένο BMW, το οποίο πλήρωνε με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες!

Σύμφωνα με την Courtney Simmonds Miller, η οποία έχει καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο περιβόητος Simon έζησε και δούλεψε στην Κύπρο το 2010. Μιλώντας στο podcast “You can’t make this up”, στο Spotify, η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε ότι δούλεψε μαζί του σε ένα μαγαζί, στο εμπορικό κέντρο της Λεμεσού και μάλιστα είχε διαπράξει απάτη με πιστωτικές.

Σε διάστημα μικρότερο από έναν χρόνο που είχε δουλέψει στην Κύπρο, έφυγε από το νησί μας και επέστρεψε στο Ισραήλ. Από εκεί πήρε τηλέφωνο την Courtney και της είπε ότι η οικογένεια του έχει μια αεροπορική και πως θέλει να επιστρέψει στην Κύπρο, με σκοπό να ανοίξει κάποιες εταιρείες. Της ζήτησε να γίνει η προσωπική του βοηθός κι αφού της έδωσε ένα συναρπαστικό μισθό, αυτή δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Instagram.com/@simon_leviev_official

Πριν καν επιστρέψει στην Κύπρο, ζήτησε από την κοπέλα να ενοικιάσει ένα υπέρ-πολυτελές αυτοκίνητο και όταν είχε στη διάθεσή της τα χρήματα το έκανε. Όταν, όμως, η εταιρεία ενοικίασης τους κάλεσε για να επιστρέψουν το όχημα, το ζευγάρι κατέληξε στον αστυνομικό σταθμό, διότι ήταν ύποπτοι για χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Μετά από όλο αυτό τα πράγματα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τον Simon να εμφανίζεται μόνο στο ένα από αυτά. Ύστερα έγινε καπνός και άφησε την Courtney να περνάει όλη αυτή την περιπέτεια μόνη της για τουλάχιστον 3 χρόνια και κάθε φορά φοβόταν πως θα κατέληγε στη φυλακή. Τελικά, μετά από πολλές δυσκολίες, η νεαρή κοπέλα αθωώθηκε!

2
Η σύλληψη στην Αθήνα

rosa.gr

Η ιστορία του έγινε πρώτη είδηση στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Νορβηγίας και το πρόσωπό του υπήρχε παντού στο διαδύκτιο. Η τελευταία του σχέση τα είδε όλα αυτά, επικοινώνησε με τις γυναίκες που τον ξεσκέπασαν και ενημέρωσε αμέσως τις Αρχές.

Τελικά, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αθήνας και τον έστειλαν πίσω στο Ισραήλ, από όπου και κατάγεται. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι καταδικάστηκε μόνο για 15 μήνες και τελικά εξέτισε μόλις 5, λόγω καλής διαγωγής!

Σήμερα ζει ελεύθερος, συνεχίζει να κάνει πολυτελή ζωή, έχει σχέση και δεν κατηγορήθηκε ποτέ για κλοπή. Σε αντίθεση με τα θύματά του που συνεχίζουν να πληρώνουν τα χρέη του στην τράπεζα. Υπολογίζεται ότι όλα αυτά τα χρόνια έκλεψε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο!

3
Η επικινδυνότητα του Tinder

Instagram.com/@simon_leviev_official

Το ντοκιμαντέρ είναι μια καλή αφορμή για να γίνουμε όλοι πιο προσεκτικοί με τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε, νομιζόμενοι πως γνωρίζουμε τα πάντα γι’ αυτούς, ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα.

Ειδικά τα άτομα που χρησιμοποιούν εφαρμογές, όπως το Tinder θα πρέπει να σκέφτονται διπλά και τριπλά με ποιον/α θα μιλήσουν και τι θα πουν, καθώς πίσω από μια ελκυστική φωτογραφία, ένα ωραίο προφίλ μπορεί να κρύβεται ο μεγαλύτερος απατεώνας που το μόνο που αναζητάει είναι θύματα προς εκμετάλλευση!

Εσύ είδες το ντοκιμαντέρ με την αληθινή ιστορία του “The Tinder Swindler” στο Netflix;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending