fbpx

5+1 μέρη στον κόσμο που δεν ήξερες ότι απαγορεύεται να βγάζεις φωτογραφίες!

Σίγουρα όταν πας ταξίδι στο εξωτερικό το πρώτο πράγμα που μπαίνει στη βαλίτσα σου είναι η φωτογραφική σου μηχανή για να φωτογραφίσεις το κάθε τοπίο και να αποτυπώσεις τις αναμνήσεις σου!

Ήξερες, όμως, ότι σε συγκεκριμένες χώρες απαγορεύεται να βγάζεις φωτογραφίες σε κάποια συγκεκριμένα μέρη/ανθρώπους και ότι μπορεί να τιμωρηθείς με πρόστιμο ή ακόμη και με φυλάκιση;

Δες σε ποιες χώρες απαγορεύεται να βγάζεις φωτογραφίες:

1
Αγγλία

Airbnb

Στην Αγγλία μπορείς να τραβήξεις ερασιτεχνικές φωτογραφίες σε όλα τα μέρη της χώρας, αλλά οι διαφημιστικές φωτογραφήσεις απαιτούν ειδική άδεια.

Για παράδειγμα, οι εμπορικές φωτογραφήσεις στην πλατεία Τραφάλγκαρ και την πλατεία του Κοινοβουλίου μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με την άδεια του Δήμαρχου του Λονδίνου.

2
ΗΠΑ

Avidfly Vacations

Αν επισκεφθείς τις ΗΠΑ μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος/η αν τραβήξεις φωτογραφίες κάποιας ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Είναι καλό πάντα να ζητάς άδεια από τον ιδιοκτήτη και να παρατηρείς, αν υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες!

3
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Versus Travel

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγορεύεται η φωτογράφιση των παλατιών και η παραβίαση αυτού του κανόνα τιμωρείται με 1 έως 3 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 1,361 δολαρίων.

Σε πολλές περιοχές απαγορεύεται η χρήση φωτογραφικής μηχανής εξαιτίας των προλήψεων. Επίσης, δεν μπορείς να βγάλεις φωτογραφία κυβερνητικά κτήρια, κάποιες συγκεκριμένες γέφυρες και τα παλάτια των Σεΐχηδων.

Υ.Γ.: Η απαγόρευση της φωτογράφισης των παλατιών είναι γραμμένη στη νομοθεσία της χώρας.

4
Κορέα

Bird&Bird

Στη Νότια Κορέα απαγορεύεται να φωτογραφίσεις γυναίκες χωρίς τη θέλησή τους ακόμα και σε δημόσιους χώρους. Η παραβίαση αυτού του νόμου θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση και τιμωρείται με το πρόστιμο των 9.000 δολαρίων και έως 5 χρόνια φυλάκιση.

Στη Βόρεια Κορέα απαγορεύεται να βγεις από το ξενοδοχείο χωρίς τον ξεναγό σου και εννοείται ότι δεν μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες χωρίς την άδειά του. Σε περίπτωση ανυπακοής σ’ αυτούς τους κανόνες θα πρέπει να πληρώσεις πρόστιμo.

5
Άμστερνταμ

Hotels.com

H περιοχή με τα κόκκινα φανάρια στο Άμστερνταμ είναι γνωστή για τους οίκους ανοχής, τα γραφικά κανάλια και τα καφέ της.

Σε αυτό το σημείο της πόλης, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν οι τουρίστες να φωτογραφίζουν τις πόρνες που υπάρχουν στις βιτρίνες. 

6
Ιαπωνία

Skyscanner

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται να φωτογραφίσεις ορισμένα αγάλματα και ναούς, αφού οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι φωτογραφίες ενοχλούν τα πνεύματα!

Γράψε μας σε σχόλιο αν ήξερες ότι σ’ αυτά τα μέρη του κόσμου απαγορεύεται να βγάζεις φωτογραφίες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending