fbpx

Μόνο αν ΔΕΝ πίνεις καφέ θα ταυτιστείς με αυτές τις άβολες & «κωμικοτραγικές» καταστάσεις!

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλα τα «παράξενα όντα» -όπως μας αποκαλούν- που δεν πίνουν καφέ (μαζί τους κι εγώ)!

Για όλες εκείνες τις άβολες και συνάμα «κωμικοτραγικές» στιγμές, λοιπόν, που βρεθήκαμε να είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε στον βωμό της καφεΐνης, χωρίς να το θέλουμε… Για όλες εκείνες τις φορές που ακούσαμε «τι εννοείς δεν πίνεις / δεν σου αρέσει ο καφές», «μα πόθεν σε φέραμε»;

Ταυτίσου μέχρι το κόκκαλο αγαπητέ «συνοδοιπόρε»:

1
Καλώς τον σερβιτόρο της καρδιάς μας

waitress-first-date
freepik.com

Βγαίνεις σε καφετέρια με φίλους. Έρχεται αυτή η «καταραμένη» ώρα που στο μενού έχει 5 σελίδες τίγκα στους καφέδες (και στις παραλλαγές του) και οι μόνες επιλογές για εσένα είναι το πολύ 3. Χυμός, σοκολάτα ή αναψυκτικό;

Αυτό το αιώνιο -ο χααάρο μου- ψυχοφθόρο δίλημμα (ή τρίλημμα) που για αναψυκτικό είναι νωρίς, για χυμό δεν έχεις όρεξη και η σοκολάτα “is too sweet” για τις γεύσεις σου! Βασικά, δεν ξέρεις τι θέλεις…

Έρχεται, λοιπόν, ο σερβιτόρος/α για να παραγγείλει η παρέα και φτάνει και η σειρά σου… αααα μάνα μου τζιαι αρκέφκεις να αγχώνεσαι λες και θα δώσεις ξανά εξεταστική και σκέφτεσαι από μέσα σου αν πω σκέτο νερό εν να μου αρκέψει η παρέα… «Λαλείς να δοκιμάσω καφέ; Γιαξ! Τι να κάμω;» Για να μην τα πολυλογώ, 9 και κάτι το πρώι καταλήγεις να πίνεις αναψυκτικό για να χωνέψεις το γεγονός ότι δεν πίνεις καφέ…

2
Οι «εναλλακτικές» που σίγουρα (not) θα σου αρέσουν

Freepik.com

Οι αγαπημένοι σου φίλοι, ενώ ξέρουν ότι δεν πίνεις καφέ, αρκέφκουν «πιε κόρη/ρε τι εν να πάθεις;» συνήθως η φράση συνοδέυεται από το επίθετο «ξενέρωτη», αλλά είπα να μην παρατραβήξω τοοοόσο το άρθρο. ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΣ αγαπητά μου πρηχτάκια!

«Δεν θέλω τα γέριμα καφέ, δεν μου αρέσκει τι μάσσιεσαι; Εγώ λέω σου τι να πιεις;» Αυτή η μάστιγα πρέπει να σταματήσει να γίνεται μπροστά στον σερβιτόρο, ααα και ο σερβιτόρος να συμμετέχει του στυλ «πιε mocha ή caramel latte, εν να σου αρέσει, εν θα νιώθεις τον καφέ»… Μάλιστα!

3
Η μυρωδιά του καφέ… Σχέση αγάπης-μίσους

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε το εξής παράλογο: Λατρεύουμε τη μυρωδιά του καφέ, αλλά αηδιάζουμε τη γεύση του… ωωωω ναι! Αυτό θα πει πελλάρα. Εγώ για παράδειγμα είμαι η τύπισσα που μπορεί να φτιάχνει καφέ και να τον μυρίζεται λες και δεν υπάρχει αύριο.

Έχουμε, λοιπόν, αυτό το άτομο στην παρέα που έτσι και κάνεις το λάθος και πεις ότι η μυρωδιά του καφέ σου αρέσει, θα σου το χτυπά μέχρι να βγεί ο ήλιος που τη δύση.

Και ακούς τη φράση «Καλά κόρη/ρε πώς γίνεται να σου αρέσκει η μυρωθκιά τζιαι η γεύση όι; πιε εν να σου αρέσει, απλά εν η ιδιοτροπία σου». Κουυυυυύκλε/α μου τζαι η μυρωθκιά της πεζίνας αρέσκει μου! Να αρκέψω να την πίνω; Άσε που ακρίβωσε τζιόλας!

4
Πέφτεις στην παγίδα κι αναγκάζεσαι να δοκιμάσεις

jamieoliver.com

Η «πλύση εγκεφάλου» ακόμα κι αν είσαι χρόνιος μη καταναλωτής καφέ, κάποτε θα γίνει. Και ξεκινάς να σκέφτεσαι, «μήπως είμαι υπερβολικ@; Να δοκιμάσω; Άμπα τζιαι εν η ιδιοτροπία μου όντως; Πώς γίνεται να πίνουν όλοι κι εγώ όχι; Γιατί; Εν να δοκιμάσω»!

«Το κάστρο πέφτει από μέσα», λένε. Δοκιμάζεις, λοιπόν, και μάλιστα σε δημόσιο χώρο… Θέλεις να το φτύσεις. Αλλά ΠΟΥ; Θα το καταπιείς να τελειώνει το μαρτύριο… Η γεύση ανυπόφορη και μετά ξεκινά η αναγούλα κι αν είσαι τυχερ@ (θα κρατηθείς να κάνεις εμετό αργότερα στο σπίτι σου). Δώστου νερό και ό,τι βρεις για να αλλάξει η γεύση στο στόμα σου που ήρθε για να μείνει…

5
Ο/Η εξαρτημέν@ φίλ@ του καφέ

Freepik.com

Όλοι -μα όλοι- έχουμε αυτόν/ή τον/την φίλ@, συνάδελφο, συγγενή που θα σου πει 100 φορές το πόσο εξαρτημένος είναι στον καφέ! Ατάκες του στυλ «Μεν μου μιλάς γιατί εν ήπια καφέ ακόμα να ανοίξει το μάτι μου» ή «Ήπια κάμποσο καφέ τζιαι κρατεί με η πελλάρα», σίγουρα σου είναι οικείες.

Ναι ναι, ξέρεις τη συνέχεια… «Παναγία μου, εσύ πώς μπορείς χωρίς καφέ;», «Τι πίνεις το πρωί;», «Πώς ζεις χωρίς καφέ; Εγώ ήταν να πελλάνω!», όλα αυτά είναι από μόνα τους άβολα. ΚΑΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙ!

Ποια ήταν η πιο άβολη στιγμή που έζησες επειδή δεν είσαι fan του καφέ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending