fbpx

Μιλήσαμε με τον Κύπριο μαθητή, Φειδία που τραγουδά και κάνει αστεία videos στο TikTok!

Σίγουρα θα γνωρίζεις κι εσύ τον 18χρονο μαθητή, Φειδία Ηροδότου… είτε από το  «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο», είτε από το TikTok, μιας και τα βιντεάκια του γίνονται viral!

Πάμε να δούμε όσα μας είπε ο ίδιος στην πιο κάτω συνέντευξη για το πώς ξεκίνησε τα TikTok videos, πώς και γιατί πήγε στο «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» και ποια είναι τα σχέδια του για το μέλλον όσον αφορά το τραγούδι!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε o Φειδίας:

– Πες μας λίγα πράγματα για εσένα… Τι θα ήθελες να σπουδάσεις όταν τελειώσεις το σχολείο; Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι;
@feidiass Follow me on ig: @feidiass? #fyp #fy #viral #foru #gr #cyprus #greektiktok ♬ original sound – Feidias

Λοιπόν είμαι ένα πολυάσχολο άτομο. Ασχολούμαι με τον αθλητισμό, συγκεκριμένα με το Taekwondo εδώ και αρκετά χρόνια. Κατέκτησα αρκετές θέσεις και σε αγώνες παγκύπριους, αλλά ταυτόχρονα ασχολούμαι και με την μουσική και την υποκριτική. Είναι οι μεγάλες μου αγάπες και οι βασικοί μου στόχοι για το μέλλον, θέλω να τις βελτιώσω και να πετύχω σαν καλλιτέχνης!

Επίσης, ως βασικό στόχο είχα να πάω σε ένα μουσικό πανεπιστήμιο, αλλά είναι αρκετά δύσκολο γιατί δεν υπάρχουν αρκετά πανεπιστήμια που να δίνουν έμφαση μόνο στη μουσική και στην υποκριτική, γι’ αυτό και ακόμη ψάχνω!

Είμαι, όμως, αρκετά θετικός και στην περίπτωση που ένα πανεπιστήμιο δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μου είμαι διατεθημένος να δουλέψω ακόμη περισσότερο για να πετύχω ακόμη και χωρίς πτυχίο. Πιστεύω πως αν αγαπάς αρκετά αυτό που θα ακολουθήσεις μπορείς να το καταφέρεις, χωρίς πιστοποιητικά που αποδεικνύουν την επιτυχία σου σ’ αυτό.

– Πότε ξεκίνησες να κάνεις βιντεάκια στο TikTok και πώς «γεννάς» τις ιδέες σου;

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούσα αρκετά το TikTok και γενικά απολάμβανα να περνώ τον ελεύθερό μου χρόνο βλέποντας βιντεάκια, κυρίως κωμικά!

Ως έφηβος γενικά στην καθημερινότητά μου συμβαίνουν αρκετά πράγματα, τα οποία θεωρώ αστεία και πιστεύω πως πολλοί τα περνούν επίσης καθημερινά. Γι’ αυτό θεώρησα πως το να τα μοιράζομαι στο TikTok με πιο σαρκαστικό τρόπο θα βοηθούσε τα άτομα που ταυτίζονται μαζί μου να βλέπουν τις καταστάσεις με μια διαφορετική οπτική… πιο ευχάριστη.

Επίσης, η αναγνωρισιμότητα πάντα ήταν σημαντική για μένα και αυτά τα βιντεάκια με έχουν βοηθήσει αρκετά στο να φτάσω ένα βήμα πιο κοντά στον βασικό μου στόχο!

– Σκέφτηκες ποτέ να ασχοληθείς με την ηθοποιία μελλοντικά;
@feidiass more coming:) insta: @feidiass? @The Bachelor GR #greece #cyprus #greektiktok #feidias #thebachelorgr ♬ original sound – Feidias

Όπως είπα η υποκριτική είναι μια μεγάλη μου αγάπη, γι’ αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα να αναλάβω για αρχή μικρότερους ρόλους και στη συνέχεια γιατί όχι να δοκιμάσω τον εαυτό μου και σε πιο μεγάλες παραγωγές στο εξωτερικό!

– Τα βιντεάκια σου έχουν χιλιάδες προβολές… Περίμενες να έχεις τόση απήχηση μέσα από το TikTok;

Το TikTok το ξεκίνησα για την πλάκα και για να μοιράζομαι την καθημερινότητά μου, σε καμία περίπτωση δεν είχα φανταστεί την τεράστια απήχηση που είχα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Το θεώρησα μεγάλη ευθύνη και αρκετά τρομακτικό, γιατί ήθελα να παραμείνω στο σημείο που είχα φτάσει, αλλά ταυτόχρονα η ανταπόκριση του κοινού με βοήθησε στο να πεισμώσω και να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο στα επόμενα βιντεάκια.

– Η ενασχόληση με το τραγούδι πώς προέκυψε;

Από μικρή ηλικία μου άρεσε πολύ το τραγούδι και ο χορός! Επίσης στην ηλικία των 12 είχα λάβει μέρος στον τηλεοπτικό διαγωνισμό “Dansing Junior” και ήταν απ’ τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου!

– Πρόσφατα σε είδαμε και στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο». Πώς ήταν η εμπειρία και τα συναισθήματά σου;

 

Στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» μπορώ να πω ότι πήγα για την εμπειρία και γενικά προσπαθώ να διεκδικώ όσες ευκαιρίες βρίσκω μπροστά μου, έστω κι αν δεν έχει καλό αποτέλεσμα.

Η επιτυχία αποτελείται και από τις αποτυχίες, άρα όλα κομπλέ! Έχω να πω ότι το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» μου πρόσφερε μια υπέροχη εμπειρία, γνώρισα άτομα και φυσικά πήρα γνώσεις, τις οποίες δεν περίμενα και πιστεύω μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο για την μελλοντική μου βελτίωση. Τα συναισθήματα μου όταν δεν πέρασα ήταν κάπως: “Fuck it, lets keep movin’!”

– Έχεις και κανάλι στο YouTube, όπου τραγουδάς. Προτιμάς το TikTok ή το YouTube και γιατί;

Το YouTube το είχα αρχικά μόνο για τραγούδια, αλλά στο μέλλον εκτός αυτού θα συμπεριλαμβάνει κι άλλο content, στο οποίο δεν μπορώ να αναφερθώ ακόμα. Απλά τώρα αφοσιώνομαι στο TikTok και το Instagram και μόλις βρω τον κατάλληλο χρόνο για το YouTube θα «πάω» και εκεί.

Είναι πολύ δύσκολη δουλειά το να είσαι influencer, αφού πρέπει να δημιουργείς συνεχώς περιεχόμενο για να κρατάς το κοινό σου σε εγρήγορση. Προσωπικά εγώ θα προτιμούσα το TikTok, γιατί είναι και το “trend app” της εποχής και αν θέλεις τα περισσότερα views νομίζω το TikTok είναι το κατάλληλο! Αλλά είναι δύσκολο συγχρόνως γιατί υπάρχουν πολλές παγίδες και μυστικά, τα οποία κάποιος που δεν αφοσιώνεται στην πλατφόρμα δεν μπορεί να τα εντοπίσει!

– Λαμβάνεις και αρνητικά σχόλια εκτός από θετικά. Πώς σε επηρεάζουν;
@feidiass not fine? #tiktok ♬ original sound – Feidias

Λοιπόν το θέμα των αρνητικών σχολίων… Φυσικά και λαμβάνω αρνητικά σχόλια, όπως γενικά όλος ο κόσμος! Δεν πρέπει να έχεις κάποια φήμη για να λαμβάνεις αρνητικά σχόλια σωστά;

Γενικά τέτοιου είδους σχόλια τα λαμβάνεις από κάποια άτομα που μπορεί να είναι λίγο πιο κλειστόμυαλα, με λιγότερη αυτοπεποίθηση, διαφορετικά από ‘σένα, άτομα τα οποία ζηλεύουν και θα ήθελαν να ήταν στη θέση σου ή άτομα που περνούν μια φάση στη ζωή τους. Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω αυτήν τη στάση.

Πιστεύω ο κάθε άνθρωπος που ανήκει στους πιο πάνω πρέπει να κάτσει μόνος, με τον εαυτό του και να σκεφτεί κάποια βασικά πράγματα… Να καταλάβει πως υπάρχουν άνθρωποι στα social media που πέφτουν σε κατάθλιψη ή που οδηγούνται σε τάσεις αυτοκτονίας λόγω των haters. Κάποιος που ασχολείται με τα social media δεν σημαίνει πως έχει τόση αυτοπεποίθηση και είναι δυνατός χαρακτήρας, ούτε μπορείς να ξέρεις τη φάση περνά στη ζωή του.

Κι εμένα μπορεί να με επηρεάσουν κάποιες φορές, αλλά εξαρτάται κι απ’ τη διάθεσή μου και από το τι είδος σχόλιο είναι. Μόνο στα αρνητικά σχόλια που θα με κάνουν καλύτερο αφοσιώνομαι μερικές φορές!

– Τι στόχους έχεις για το μέλλον σχετικά με τα social media και ειδικότερα το TikTok;

Θα συνεχίσω να ασχολούμε με τα social media, εφόσον η φήμη είναι κάτι που θα κυνηγήσω με τον όποιοδήποτε τρόπο! Και γενικά, όπως είπα και προηγουμένως, ό,τι ευκαιρίες περνούν από μπροστά μου θα προσπαθώ να τις διεκδικώ γιατί είμαι ένας άνθρωπος που αν θέλω κάτι τόσο πολύ, θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό!

Επίσης, υπάρχει και ο στρατός μετά το σχολείο -δυστυχώς ή ευτυχώς- που ίσως μου βγει και σε καλό που θα μείνω περισσότερο καιρό στην Κύπρο. Και μόλις έχω τελειώσει με τον στρατό θα πάω εξωτερικό γιατί εκεί υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες.

Το TikTok θα το συνεχίσω. Ακόμη κι αν τα πράγματα αλλάξουν και βρεθούν νέες, διαφορετικές ευκαιρίες, εγώ δεν θα πάψω να κάνω TikToks, αλλά ίσως μειώσω το περιεχόμενό μου. Το TikTok δεν ήταν ο αρχικός μου στόχος anyway.

– Μια συμβουλή που θα έδινες στα νέα παιδιά όπως εσύ!
@feidiass Το μόνο πράγμα που θέλω αυτή την στιγμή❤️ insta: @feidiass #fypp #viral #greece #cyprus #singinglover #feidias #voiceeffects ♬ original sound – Feidias

Η αγαπημένη μου συμβουλή που θα έδινα στα νέα παιδιά και ελπίζω να την βάλουν καλά στο μυαλό τους είναι η εξής: “Everyone’s gonna die and no one’s gonna remember you, so fuck it” – Billie Eilish.

Ευχαριστούμε πολύ Φειδία για την όμορφη συζήτηση. Σου ευχόμαστε τα καλύτερα! 😉 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending