fbpx

5+1 εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης… γιατί λεφτά για βενζίνη στο αυτοκίνητο γιοκ!

Λοιπόν Κυπραίοι και Κυπραίες μου, μαζεύτειτε νάκκον, γιατί σαν λαός έχουμεν το μέσα στο DNA μας να πιάνουμε το αυτοκίνητό μας για να πάμε ως το περίπτερο που μπορεί να απέχει μόλις 300 μέτρα που το σπίτι μας!

Με τούντες αυξήσεις στις τιμές τζιαι ΕΙΔΙΚΑ στα καύσιμα, νομίζω εν ώρα να βρούμε διαφορετικούς και πιο οικονομικούς τρόπους μετακίνησης…

Μα δηλαδή εν φόνος οι πεζίνες ρε πελλέ! Τζιαμέ που έβαλλαμε το 20α-ευρούι μας τζιαι έφκεννεν ο δείχτης ως το μισό, εγύρναμε τζιαι πίσω τζιαι εγυρίζαμε δίχως έννοια, τωρά με το ίδιο ποσό μετά βίας πάει 2 γραμμές, άτε 3 αν είσαι τυχερός!

Μεν μου αγχώνεσαι, όμως, εμείς είμαστε δαμέ για το καλό το δικό σου, του περιβάλλοντος αλλά και της πούγκας σου!

Δες πιο κάτω εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης για να αφήκεις τα κλειδιά στο τραπέζι:

1
«Έπιασα το ποδήλατο…»

Όπως λέει και το αγαπημένο άσμα, της εθνικής τραγουδίστριας της Κύπρου, Κυριακούς Πελαγίας, είναι καιρός να σκεφτούμε και λίγο τα δίκυκλα για τις μετακινήσεις μας!

Εννοείται πως είναι πιο οικονομικό από το πετρέλαιο, το οποίο σημείωσε ότι είναι ακόμα πιο ακριβό τζιαι που την πεζίνα. Εκτός αυτού το ποδήλατο είναι πολύ καλό για το περιβάλλον μας, γιατί ως γνωστόν η περιβαλλοντική κρίση μας «δείχνει τα δόντια της» τα τελευταία χρόνια.

2
«Εμπρός καλά μου πόδια!»

ultimateclassicrock.com

Εδώ θα χρειαστώ και λίγο τη βοήθεια όσων βλέπαμε τον αγαπημένο, αδέξιο αστυνόμο Σαΐνη στα παιδικά μας χρόνια… Όπως λέει και ο Inspector Gadget, λοιπόν, «εμπρός καλά μου πόδια!»

Κατανοώ ότι εν δύσκολο, ειδικά αν έσσιεις να περπατήσεις χρόνια, όμως, τα ριάλλια που θα γλυτώσει το πορτοφόλι σου είναι άλλο ένα κίνητρο για να αρκέψεις να γράφεις βήματα.

Τζιαι που την άλλη, σκέφτου το σαν ένα μούχτι γυμναστήριο τζιαι δώκε πίεση για να χτίσεις κορμί μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι άλλοι δηλαδή που τρων τα λεφτά τους στα γυμναστήρια τζιαι τις πρωτεΐνες εν καλλύττεροι;

3
«Είναι μια καμήλα…»

Freepik.com/comspacesincyprus.com

Ρε κοπέλια, μα τι είναι τούτη η σκόνη που μας έπνιξεν τις τελευταίες μέρες; Μα να φκαίννεις highway να πάεις Λεμεσό τζιαι το διάσημο Oval Building (που βλέπεις στην εικόνα πιο πάνω) να μεν φαίνεται ίντζα;!

Το καλό της υπόθεσης, όμως, εν ότι οι καμήλες εν θέλουν πεζίνα… Μόνο νεράκι του Θεού. Άτε κοπέλια μου, πιάστε που μια καμήλα τζιαι πάμε σαφάρι στη Σαχάρα της Κύπρου!

4
Τίνι, Τίνι, Το Πατίνι

bikeit.gr

Επιστρέφουμε στην παιδική μας ηλικία και πάμε σε μια πολύ καλή επιλογή, το πατίνι. Θυμάσαι κι εσύ το δικό σου, που είτε ήταν ροζ της Barbie, είτε μπλε και είχε πάνω τον Spiderman;! Ε γι’ αυτά λέμε.

Το μόνο πρόβλημα που είχαμε, απ’ ότι θυμούμαι εν το πώς εν να σταματήσεις, χωρίς να φάεις μια σσιιστή χαμέ! Διά σου τζιαι το αερούι σαν πηαίνεις δουλειά, κάμνεις τζιαι επιδερμίδα για να γλυτώσεις τζιαι λεφτά που τες κρέμες. Win-Win!

5
Αϊ λιλί λιλί λιλί, μαγικό χαλί

youtube.com/Clips with Subtitles

Με ένα μείγμα από Aladdin, ΛεΠα και Locomondo, η επόμενη μας εισήγηση είναι ένα ωραιότατο μαγικό χαλί… Θα πρέπει να αναφέρεις 3 φορές τους στίχους ενός από τα 2 τραγούδια και αν τα πεις σωστά θα έρτει το τζίνι να σε βρει!

Σε περίπτωση που το τζίνι δεν εμφανιστεί, τότε θα πρέπει να αρχίσεις μαθήματα φωνητικής και να προσπαθήσεις ξανά…

Άνοιξε τα ερμάρκα τζιαι τα πατάρια τζιαι φκάλε τα χαλιά έξω. Πού ξέρεις μπορεί να μεταλλαχτούν σε μέσα μετακίνησης. Σκέφτου, όμως, την έκφραση του άλλου που εν να σταματήσει στα φώτα τζιαι να δει δίπλα του ένα χαλί. Priceless.

6
Kiteboarding στην άσφαλτο αλά… κυπριακά

youtube.com/flyingsaucerrr

Και για το τέλος, σου αφήσαμε μια επιλογή για την οποία θα χρειαστείς λίγη βοήθεια. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πάεις στο χωρκό γιατί άψεν τα κάρβουνα ο παπάς σου, να πάεις να έβρεις ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο ή γυψοσανίδα. Θα βάλεις 4 τροχούθκια στες γωνίες τζιαι το μεταφορικό σου είναι έτοιμο!

Θα πάεις να έβρεις τον θκειό σου τον Κωστή, που έχει διπλοκάμπινο και θα του πεις ότι θέλεις τη βοήθειά του. Το τι θα κάμεις εν απλό. Θα δεθείς πάνω στον τραβηχτήρα του Hilux, θα κάτσεις πάνω στην σανίδα τζιαι off you go.

Ούτε πεζίνα θα πκιερώσεις, ούτε τίποτε. Εσύ απλά θα βαστάς το σσιοινί τζιαι θα πηαίνεις περίπατο με οδηγό τον Κωστή. Το καλοτζιαιρούι θα κάμνεις τζιαι την ηλιοθεραπεία σου. Όι ρε, εν μελούι!

Εσένα ποιο εναλλακτικό μέσο σου άρεσε παραπάνω για να κάμεις οικονομία της πεζίνας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending