fbpx

Μιλήσαμε με τις δίδυμες από την Κύπρο που «δίχασαν» την κριτική επιτροπή του X-Factor!

Είναι αδερφές… και μάλιστα δίδυμες. Είναι αχώριστες και πολύ καλές φίλες. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτά που τους συνδέουν. Το τραγούδι είναι η κοινή αγάπη των “Twin Queens”!

Η Αγγελική και η Μιχαέλα Βασιλείου κατάγονται από την Κύπρο κι από μικρές ασχολούντε με το τραγούδι, γι’ αυτό και τις είδαμε στις auditions του X-Factor.

Οι δίδυμες μπορεί να δίχασαν την κριτική επιτροπή με την ερμηνεία τους, όμως, τίποτα δεν θα τις σταματήσει από το να κυνηγήσουν το όνειρό τους! «Το τραγούδι για μας είναι το παν, είναι τρόπος ζωής και χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε», αναφέρει η Αγγελική.

Εμείς μιλήσαμε μαζί τους και μεταξύ άλλων στην πρώτη τους συνέντευξη μας μιλούν για την ενασχόλησή τους με το τραγούδι, τις σπουδές τους και την εμπειρία τους στο X-Factor!

Δες όσα μας είπαν οι “Twin Queens”:

– Γεια σας κορίτσια μου! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς. Πόσων χρονών είστε, ποια η σχέση μεταξύ σας;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Twin Queens (@twinqueenscy)

Γεια σας, χαιρετούμε την πιο υπέροχη ομάδα! Είμαστε η Μιχαέλα και η Αγγελική Βασιλείου. Είμαστε 22 χρονών και είμαστε από το υπέροχο χωριό Αστρομερίτης, της επαρχίας Λευκωσίας. Μαζί μπορείτε να μας αποκαλείτε ή ίσως και να μας ακούσατε ως “Twin Queens”!

Όσον αφορά τη σχέση μεταξύ μας, είμαστε από μωρά δύο πολύ αγαπημένες και δεμένες αδερφές. Παράλληλα όμως όσο αγαπιόμαστε άλλο τόσο και διαφωνούμε ή μαλώνουμε, που είναι θεωρούμε λογικό.

– Από ποια ηλικία ασχολείστε με το τραγούδι και πώς προέκυψε αυτή η «σχέση»;

Με το τραγούδι ασχολούμαστε από μικρά μωρά. Συγκεκριμένα, από τα 4 μας αποφασίσαμε πως το τραγούδι θα είναι το όνειρό μας. Πως, πιο πολύ θα τραγουδάμε παρά να μιλάμε ή να φωνάζουμε μεταξύ μας και να τσακωνόμαστε.

Αν ήμασταν για παράδειγμα τσακωμένες λίγα λεπτά αργότερα το να τραγουδήσουμε μαζί ένα τραγούδι, τα έλυνε όλα. Είναι ίσως κι αυτό που μας ενώνει περισσότερο!

– Πρόσφατα σας είδαμε και στο X-Factor, μιλήστε μας λίγο για την εμπειρία σας. Πώς και συμμετείχατε;

Το X-Factor φέτος προέκυψε λίγο απρόσμενα για εμάς. Όταν πρωτοείδαμε ότι επιστρέφει αυτό το show στην τηλεόραση ενθουσιαστήκαμε γιατί ήταν αυτό που είχαμε πάντα όνειρο και στόχο να λάβουμε μέρος!

Πάντα θέλαμε να ζήσουμε την εμπειρία του διαγωνισμού τραγουδιού. Γιατί το X-Factor συγκεκριμένα; Επειδή αντιπροσωπεύει καλύτερα το είδος της μουσικής που εκπροσωπούμε σαν group, δηλαδή πιο πολύ το Αγγλικό pop είδος μουσικής, το πιο dance. Συνεπώς μας αρέσει το performing, το οποίο στο X-Factor συγκεκριμένα κυριαρχεί, σε σύγκριση με άλλα Ελληνικά shows.

Όσον αφορά το πώς και συμμετείχαμε τώρα, η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ξέραμε ποιο είναι και το σωστό timing για εμάς και ούτε νιώθαμε 100% σίγουρες ότι τώρα είναι η στιγμή μας για να λάβουμε μέρος. Αλλά μετά από προσέγγιση της παραγωγής σε εμάς, με σκοπό να λάβουμε μέρος, είπαμε “why not”? Πάμε να ζήσουμε την εμπειρία και ότι είναι να γίνει θα γίνει… Κι έτσι και έγινε!

– Είδαμε ότι «διχάσατε» κάπως την επιτροπή. Πιστεύετε ότι ήταν «λάθος» η επιλογή τραγουδιού; Αν είχατε μια «δεύτερη ευκαιρία» θα αλλάζατε τραγούδι;

Το “Wings – Little Mix” είναι ένα από τα τραγούδια που επιλέξαμε, όταν μας ζητήθηκε από την παραγωγή να επιλέξουμε 5 τραγούδια με σειρά προτεραιότητας. Τελικά αυτό επέλεξε η παραγωγή για εμάς. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα από τα αγαπημένα μας τραγούδια, ένα τραγούδι που μας αντιπροσωπεύει στο είδος μας και πιστεύουμε φυσικά πως μας πηγαίνει, αλλιώς δεν θα το βάζαμε καν στη λίστα με τα 5 τραγούδια.

Οι κριτές μας είπαν πως κατά τη γνώμη τους ήταν λάθος επιλογή. Δεν μπορούμε να πούμε πως συμφωνούμε, αλλά ούτε και το ότι διαφωνούμε, διότι ούτε και εμάς ήταν η πρώτη μας επιλογή, αλλά για να το επέλεξε η παραγωγή ως το κομμάτι που τους άρεσε παραπάνω από τα υπόλοιπα κάτι θα ξέρει και κάποιο λόγο θα είχε.

Αν είχαμε μια «δεύτερη ευκαιρία» θα αλλάζαμε τραγούδι ναι! Θα επιλέγαμε κάτι σε στυλ πιο μπαλάντας, πάλι Αγγλικό pop των Little Mix που ίσως να αναδεικνύει κατά τη γνώμη μας περισσότερο τις φωνές μας, χωρίς όμως αυτό να αναιρεί και την επιλογή του “Wings” που αγαπάμε εξίσου. Αλλά δυστυχώς η επιλογή τραγουδιού δεν είναι κάτι που είναι 100% στο χέρι μας!

– Πώς ένιωσες Μιχαέλα όταν σου είπαν ότι η αδερφή σου είναι πιο έτοιμη από εσένα; Αν συνέχιζε μόνη της όπως πρότειναν οι κριτές πώς θα σου φαινόταν;

Η αλήθεια είναι ότι το ένιωθα από πριν ότι η αδερφή μου είναι λίγο πιο έτοιμη από εμένα, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Θεωρώ ότι η κάθε μια είναι δυνατή στο δικό της κομμάτι. Για παράδειγμα εγώ είμαι πιο δυνατή στις ψηλές νότες και η Αγγελική πιο δυνατή στις χαμηλές. Αυτό το γνωρίζαμε και οι δύο.

Επίσης ξέραμε ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης και οι δύο. Παρ’ όλα αυτά κάτι μέσα μου, μου έλεγε ότι όντως θέλω περισσότερη δουλειά, έχω αυτογνωσία και κάνω την αυτοκριτική μου, βλέπω τα λάθη μου και πάντα προσπαθώ να τα διορθώσω από μόνη μου. Ξέρω όμως και τις δυνατότητές μου, άρα ίσως το άγχος και το τραγούδι στην τελική δεν ανέδειξαν όσο θα έπρεπε τη φωνή μου.

Εκείνη την ώρα που είπαν να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να περάσει μόνο η μια… έμεινα άφωνη, γιατί καμία απ’ τις δυο μας δεν περίμενε να μας προτείνουν να χωριστούμε. Αν συνέχιζε μόνη της η Αγγελική σίγουρα θα με πονούσε, όχι από ζήλια, αλλά επειδή ήταν το δικό μας κοινό όνειρο και θέλαμε να το ζήσουμε μαζί και όχι ξεχωριστά (τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον, γιατί δεν ξέρουμε πώς θα έρθουν τα πράγματα στην πορεία). Ωστόσο εκείνη τη στιγμή της είπα «αν το θες κάν’ το. Δεν θα σου στερήσω εγώ αυτήν την ευκαιρία»!

– Εσύ Αγγελική πώς ένιωσες όταν σας πρότειναν να χωριστείτε και να προχωρήσεις στον διαγωνισμό μόνο εσύ;

Αρχικά, όταν μου πρότειναν να προχωρήσω μόνη μου, ένιωσα πως σταμάτησαν όλα γύρω μου. Ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν περιμέναμε καθόλου, μας έπιασαν πάρα πολύ απροετοίμαστες. Εμείς θέλαμε και πήγαμε ως ντουέτο… και έτσι θέλαμε να παραμείνουμε.

Η αντίδρασή μου ήταν περίεργη, αφού εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα, αφού μέσα μου ένιωσα κάπως χαρούμενη που είδαν τις ικανότητές μου, όμως, ταυτόχρονα ήμουν δυσαρεστημένη γιατί ήθελαν να χωρίσουν δυο δίδυμες αδερφές και ήταν άσχημο για εμάς.

Όταν ερωτήθηκα αν θα έδινα μια ευκαιρία για να προχωρήσω μόνη μου, είπα ναι. Έδωσα μια απάντηση που μετάνιωσα πικρά και δυστυχώς αυτή μου η απάντηση παρερμηνεύτηκε… Μετά από σκέψη κι όταν το συνειδητοποίησα, κατάλαβα ότι ήταν απερισκεψία εκ μέρους μου, αφού πήγαμε ως group για να κυνηγήσουμε το όνειρό μας, όμως, δυστυχώς φάνηκε προς τα έξω πως προδίδω την αδερφή μου.

– Ποιος κριτής θεωρείτε ότι σας είπε τα πιο «σωστά» λόγια εκείνη τη στιγμή;

Μιχαέλα: Τα πιο σωστά λόγια για εμένα τα είπαν ο Ρόκκος και ο Σταβέντο. Δυστυχώς, ο Μάστορας ήταν εντελώς λάθος, αλλά ο κάθε ένας έχει την άποψή του. Η Μαρίζα νιώθω ότι επηρεάστηκε από τον Χρήστο. Αρχικά φάνηκε ότι θα μας έδεινε την ευκαιρία ως group, όμως, στο τέλος είπε όχι χωρίς να τεκμηριώσει την προηγούμενή της άποψη.

Θεωρώ ότι από τη στιγμή που δύο δίδυμες αδερφές πάνε μαζί σαν group δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία να κάνεις αυτόν τον διαχωρισμό. Καταρχάς, δημιουργείς μια ίντριγκα μεταξύ δυο αδερφών… πράγμα που θεωρώ πολύ άσχημο. Θα ήταν καλά να έμπαιναν και λίγο στη θέση μας πριν μιλήσουν.

Αγγελική: Για εμένα όλες οι απόψεις ήταν καλοδεχούμενες και σεβαστές. Παρ’ όλα αυτά, πιο αντικειμενικά θεωρώ πως έκριναν οι κριτές που μας είπαν τα «ναι», δηλαδή ο Ρόκος και ο Σταβέντο. Γι’ αυτό και περίμενα κι εγώ να δω την audition μας για να μπορώ να κρίνω πιο αντικειμενικά αν αξίζαμε μια ευκαιρία. Και θεωρώ πως ναι, αξίζαμε να περάσουμε.

Όσον αφορά τη θετική κριτική του Μάστορα προς εμένα, δεν μπορούσα να χαρώ γιατί με ενδιέφερε να ακούσω μια άποψη για το group και όχι ως solo. Πιστεύω ήταν μεγάλο «φάουλ» και αδικία μετά από τόσα και τόσα άτομα που είδαμε να περνούν (χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν)… μια ευκαιρία την αξίζαμε κι εμείς! Όσο για τη Ρίζου νομίζω ότι επηρεάστηκε, αφού όπως το πήγαινε στην αρχή θα μπορούσε να μας δώσει ένα 3ο ναι.

– Μιλήστε μας και λίγο για τις σπουδές σας.

Αγγελική: Εγώ έχω πάρει το πτυχίο μου στο τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφής από το “The Limassol College” το 2021. Αυτήν τη στιγμή κάνω το Μάστερ μου στο τμήμα Κλινικής Διαιτολογίας, παρ’ όλα αυτά δεν έχω ακόμη ξεκινήσει να εξασκώ το επάγγελμα, όμως θα αρχίσω στο άμεσο μέλλον.

Την απόφασή μου για να ακολουθήσω αυτή την κατεύθυνση την πήρα λόγο του ότι πάντα μου άρεσε ο τομέας της άσκησης, υγείας και διατροφής, καθώς μικρή υπήρξα και αθλήτρια στίβου.

Μιχαέλα: Εγώ σπούδασα Επικοινωνία και Σπουδές Διαδικτύου και πιο συγκεκριμένα στην κατεύθυνση του Μάρκετινγκ και της Δημοσιογραφίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η σπουδή μου μπορώ να πω πως προέκυψε απλά μέσα από την άλλη μου αγάπη για τη μόδα και τον ενθουσιασμό μου να μάθω να φτιάχνω ιστοσελίδες και να δημιουργήσω το δικό μου blog μόδας. Τελικά κατέληξα στο Μάρκετινγκ, το οποίο αγάπησα μέσα από τη σπουδή μου.

– Πώς και δεν ακολουθήσατε κάτι σχετικό με το τραγούδι, αφού είναι κάτι που σας αρέσει τόσο;

Στόχος και των δύο μας από μικρές ήταν να σπουδάσουμε Μουσική. Είτε αυτό θα ήταν Musical Performing, Μουσικοθεραπεία ή γενικές Μουσικές Σπουδές. Προτιμήσαμε, όμως, να σπουδάσουμε κάτι που θα μας ανοίξει περισσότερες πόρτες στον επαγγελματικό τομέα.

Γιατί κακά τα ψέματα η δουλειά του Μουσικού δεν είναι ούτε σίγουρη, ούτε εύκολη. Δεν είναι κάτι σταθερό, γι’ αυτό και προτιμήσαμε να το αφήσουμε ως χόμπι και κάποια στιγμή να ασχοληθούμε μ’ αυτό παράλληλα με τις δουλειές μας.

– Πότε και πώς προέκυψε να κάνετε τα βιντεάκια με τα covers αγαπημένων τραγουδιών;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Twin Queens (@twinqueenscy)

Όλα ξεκίνησαν (στο κομμάτι των covers μιλώντας πάντα) το 2017. Τη χρονιά που αποφοιτούσαμε από το Λύκειο.

Βλέπαμε τότε βιντεάκια πολλών να τραγουδάνε χωρίς να είναι επαγγελματίες και να γίνονται viral. Οπόταν είπαμε “why not”? Τότε αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το δικό μας κανάλι στο YouTube, αλλά παράλληλα ήταν και κάτι που πάντα θέλαμε να κάνουμε αλλά καλώς ή κακώς το φοβόμασταν.

Το πρώτο μας cover ήταν το Ισπανικό τραγούδι, “Despasito”, που τότε ήταν το πιο hot hit της εποχής. Γενικά αγαπάμε τη latin music και τα Ισπανικά, αλλά τα Ισπανικά μας στο cover εντάξει άστα να πάνε χαχαχ.

– Γράφετε και δικά σας τραγούδια/στίχους ή θα το θέλατε;

Αγγελική: Θα ήθελα πολύ να έχω την ικανότητα να γράψω δικό μου στοίχο και μουσική, αλλά δυστυχώς αυτό το κομμάτι δεν το κατέχω (προς το παρόν, αφού ποτέ δεν το προσπάθησα, οπόταν “never say never”). Αυτό το κομμάτι μπορώ να πω με σιγουριά ότι το κατέχει η Μιχαέλα, καθώς το έχει από μικρή και με την ποίηση. Γι’ αυτό sister κρεμόμαστε άπ’ τον εγκέφαλό σου.

Μιχαέλα: Χαχα ναι, ως content creator, κειμενογράφος, αλλά και πρώην «ποιήτρια» στο σχολείο, πάντα μου άρεσε να γράφω. Όπως γράφω και στο blog μας με τη φίλη μου “Dose of Glory” για μόδα και lifestyle, έτσι μου αρέσει να γράφω και για τη μουσική, στιχάκια ή ποιήματα που αφορούν βιώματα. Προσπάθησα αρκετές φορές να γράψω στοίχους, αλλά δεν έχω τελειώσει κάτι ακόμα. Στο άμεσο μέλλον όμως θα το ήθελα!

– Θα θέλατε να κάνετε εμφανίσεις σε κάποια μουσική σκηνή;

Τώρα χτύπησες διάνα! Αυτό το χρονικό διάστημα είμαστε σε μια φάση της ζωής μας, στην οποία έχουμε τελειώσει και τις σπουδές μας και έχουν αρχίσει τα πράγματα σιγά – σιγά να μπαίνουν στους ρυθμούς τους. Πιστεύουμε πως τώρα -ίσως- είναι η κατάλληλη στιγμή να ετοιμαστούμε και να ξεκινήσουμε κάποια lives. Είναι κάτι που πάντα είχαμε σκοπό να κάνουμε.

Στο κάτω – κάτω ποιος τραγουδιστής δεν θα ήθελε να γίνει επαγγελματίας στον χώρο και να κάνει καριέρα; Πιο ψηλός στόχος μας πάντα θα είναι ένα δισκογραφικό συμβόλαιο και μια επιτυχημένη καριέρα. Καλό είναι να ονειρευόμαστε, αλλά πιστεύουμε ότι όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα, αφού όλοι από κάπου ξεκινάμε. Οπόταν για αρχή τα lives μας είναι το ιδανικό.

– Σας έγινε ποτέ κάποια πρόταση για δουλειά που ίσως απορρίψατε λόγω των σπουδών σας;

Δυστυχώς μέχρι και την περσινή χρονιά που είχαμε τελειώσει τις σπουδές δεν είχαμε εξελίξει πολύ το τραγούδι. Άρα ούτε το ψάξαμε, ούτε το κυνηγήσαμε. Όλα, όμως, για κάποιον λόγο γίνονται και ίσως αυτό να σημαίνει ότι τώρα είναι η στιγμή μας. Συνεπώς, όχι δεν μας έχει γίνει κάποια πρόταση μέχρι στιγμής, αλλά μακάρι και ελπίζουμε να μας έρθει μια καλή πρόταση!

– Κλείνουμε με μια ευχή/συμβουλή που θα θέλατε να ακούσουν οι νέοι άνθρωποι από εσάς!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Twin Queens (@twinqueenscy)

Αγγελική: Η συμβουλή που έχω να δώσω εγώ παιδιά είναι να ακολουθείται τα όνειρά σας και τους στόχους σας! Ακόμα κι αν αργήσουν να πραγματοποιηθούν, μην μασάτε. Στην ζωή θα πάρουμε πολλά όχι και απορρίψεις, όμως σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά και προχωράμε. Κάποια στιγμή θα τα καταφέρεται και θα επιβραβευτείτε γι’ αυτό!

Μιχαέλα: Εγώ θα πω μια απλή συμβουλή που είναι και life motto μου. Ποτέ δεν είναι αργά! Να βάζετε προτεραιότητες στη ζωή σας και πάντα πρώτο σας κριτήριο να είναι η αγάπη. Αν πραγματικά αγαπάτε αυτό που επιλέξατε να κάνετε, τότε τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Αν κάτι σας κρατά πίσω απ’ τα όνειρά σας, εσείς μην τα παρατήσετε ποτέ. Να συνεχίσετε να προσπαθείτε, να βελτιώνεστε και πάντα με πίστη, αγάπη και υπομονή, όλα θα γίνουν. Επίσης, όσο ψηλά ή όσο χαμηλά κι αν φτάσεις “Remember where you started”.

Εσένα πώς σου φαίνονται οι “Twin Queens”;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending