fbpx

Αστροναύτης απαγγέλει Καβάφη πριν την εκτόξευση για το διάστημα και γίνεται viral! (video)

Συγκίνηση και ταυτόχρονα υπερηφάνεια έχει προκαλέσει το video που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει Ισραηλινό αστροναύτη να απαγγέλει… την «Ιθάκη» του -δικού μας- Έλληνα ποιητή,  Κωνσταντίνου Καβάφη.

Λίγα λεπτά πριν την εκτόξευση του διαστημόπλοιου, ο Εϊτάν Στίμπερ, ένας εκ των τεσσάρων αστροναυτών της αποστολής, απήγγειλε στα αγγλικά στίχους από την «Ιθάκη». Η αποστολή της Axiom Space αναχώρησε στις 8 Απριλίου με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και αποτελεί την πρώτη ιδιωτική αποστολή που εκτοξεύεται στο διάστημα!

Δες πιο κάτω όλες τις λεπτομέρειες και το viral video:

Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος αναφέρει στο video: «Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα λόγια του Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, που περιγράφουν ταιριαστά την περιγραφή του πληρώματος μας πριν ξεκινήσω γι’ αυτό το ταξίδι». Και συνέχισε:

«Πάντα στον νου σου να ‘χεις την Ιθάκη.Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου.
Καλύτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.»

Το τετραμελές πλήρωμα ξεκίνησε πριν λίγες μέρες το 10ήμερο ταξίδι, το οποίο θα περιλαμβάνει οκτώ ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Να σημειωθεί ότι η αποστολή της Ax-1 ηγείται από τον βετεράνο αστροναύτη της NASA, Μάικλ Λόπες-Αλεγκρία.

Τα άλλα μέλη του πληρώματος περιλαμβάνουν τον Λάρι Κόνορ, αμερικανό επιχειρηματία και τον καναδό επιχειρηματία Μαρκ Πάθι.

Η ομάδα της αποστολής θα μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξοπλισμό και προμήθειες για τα 26 επιστημονικά και τεχνολογικά πειράματα που έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον ISS.

Πώς σου φάνηκε η κίνηση του αστροναύτη; Περιμένουμε τα σχόλιά σου! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending