fbpx

Τα 5+1 πιο παράξενα έθιμα του Πάσχα στον κόσμο – Ανάμεσά τους και ένα κυπριακό!

Οι μέρες του Πάσχα, σε όλες τις χώρες του κόσμου, αποτελούν μια περίοδο όπου τα ήθη και τα έθιμα κάθε λαού «ζωντανεύουν» κι έτσι οι άνθρωποι γιορτάζουν την Ανάσταση, σύμφωνα με τις παραδόσεις της χώρας ή (και) της πόλης τους!

Στην Κύπρο τα έθιμα που έχουμε για το Πάσχα είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους μας και μπορεί σ’ εμάς να φαίνονται απλά και απολύτως φυσιολογικά, όμως, ένα από αυτά είναι λίγο παράξενο και ασυνήθιστο…

Έτσι, πιο κάτω σου μαζέψαμε τα έξι πιο παράξενα έθιμα του Πάσχα που γίνονται σε όλο τον κόσμο και ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα έθιμο που έχουμε μόνο σε Κύπρο και Ελλάδα και μέχρι σήμερα αποκλείεται να είχες σκεφτεί ότι είναι περίεργο!

Δες πιο κάτω τα πιο παράξενα έθιμα του Πάσχα στον κόσμο:

1
Η μεγαλύτερη ομελέτα του κόσμου (Γαλλία)

startmediacorfu.gr

Στη Γαλλία οι κάτοικοι του Haux, έχουν σαν έθιμο τη Δευτέρα του Πάσχα να φτιάχνουν τη μεγαλύτερη πασχαλινή ομελέτα στον κόσμο, με περισσότερα από 4.500 αυγά!

Πάνω από 1000 άτομα, σπάνε μερικά αυγά στο σπίτι μαζί με την οικογένεια τους και στη συνέχεια μαζεύονται όλοι μαζί στην κεντρική πλατεία, ώστε να ψήσουν την ομελέτα, την οποία τρώνε για μεσημεριανό, δείπνο και πρωινό της επόμενης ημέρας!

2
Παιχνίδια με νερό (Ουγγαρία)

huffingtonpost.gr

Το συγκεκριμένο έθιμο που γίνεται στην Ουγγαρία, είναι κάτι σαν τον δικό μας κατακλυσμό. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες την Κυριακή του Πάσχα, φοράνε την παραδοσιακή στολή της χώρας τους και οι άντρες της ακολουθούν… ρίχνοντάς τους νερό!

3
Πάσχα με θέμα το έγκλημα (Νορβηγία)

ant1.com.cy

Στη Νορβηγία οι μέρες του Πάσχα είναι αφιερωμένες στο έγκλημα. Τα τηλεοπτικά κανάλια της Νορβηγίας συνηθίζουν να προβάλλουν αστυνομικές εκπομπές και μάλιστα, λίγο πριν από αυτή την περίοδο κυκλοφορούν νέα αστυνομικά μυθιστορήματα!

Οι άνθρωποι, αφήνουν τις πόλεις και επισκέπτονται τις ορεινές περιοχές, με σκοπό να παρακολουθήσουν τις αστυνομικές τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και να διαβάσουν βιβλία με το ίδιο θέμα. Ακόμη και τα κουτιά του γάλακτος έχουν πάνω τους σύντομες αστυνομικές ιστορίες κατά την πασχαλινή περίοδο!

4
Σταύρωση και αυτομαστίγωση (Φιλιππίνες)

city.sigmalive.com

Στις Φιλιππίνες, οι καθολικοί έχουν ένα πιο σκληρό έθιμο, την αυτό-σταύρωση και το αυτό-μαστίγωμα, καθώς πιστεύουν ότι τους βοηθά να καθαριστούν από τις αμαρτίες του κόσμου.

Ωστόσο, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη ιδέα και προσπαθεί ενεργά να αποθαρρύνει αυτήν την πρακτική, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα!

5
Πομπές μετάνοιας (Σεβίλλη)

versustravel.eu

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Σεβίλλη, οι άνθρωποι φορούν στολές διαφορετικού χρώματος για να ξεχωρίζουν και μεταφέρουν ομοιώματα του Ιησού Χριστού και της Παναγίας, σε φυσικό μέγεθος, υπό τους ήχους τύμπανων που κτυπούν σε πένθιμο ρυθμό και πραγματοποιούν «πομπές μετάνοιας»!

6
Κόκκινα αυγά (Κύπρος και Ελλάδα)

serrespost.gr

Κι όμως! Το βάψιμο των αυγών σε κόκκινο χρώμα βρίσκεται στην κατηγορία με τα πιο παράξενα έθιμα για το Πάσχα και αν έχεις εκπλαγεί μ’ αυτό που ν’ ακούσεις και το καλύτερο… Παράξενο θεωρείται επίσης και το τσούγκρισμα των αυγών!

Εσένα ποιο από τα παραπάνω έθιμα σου φαίνεται πιο περίεργο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending