fbpx

Μιλήσαμε με τη νεαρή Κύπρια μαθήτρια που πρωταγωνιστεί στο Netflix!

Ναι, καλά διάβασες! Η Όλγα Πέτσα, με καταγωγή από την Κύπρο και είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Netflix, αφού σε ηλικία 13 χρόνων κατάφερε να «πάρει» έναν από τους βασικούς ρόλους στην ταινία “Mixtape”, όπου υποδύεται τη Nicky.

Η Όλγα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, ενώ στην ηλικία των 9 χρονών μετακόμισε με την οικογένειά της στον Καναδά, όπου και απέκτησε ένα χόμπι. Την υποκριτική, που στη συνέχεια αντιλήφθηκε πως μπορεί να το εξελίξει σε μια σπουδαία καριέρα… Έτσι κι έγινε!

Εμείς, θελήσαμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα και στη σύντομη κουβέντα που είχαμε, μεταξύ άλλων, μας είπε για τη ζωή της στον Καναδά, πώς είναι να πρωταγωνιστείς στο Netflix σε τόσο νεαρή ηλικία, αλλά και ποιο είναι το μεγαλύτερό της όνειρο.

Δες όσα μας είπε η Όλγα Πέτσα που πρωταγωνιστεί στο Netflix:

– Γεια σου Όλγα! Πες μας λίγα πράγματα για ‘σένα.

Γεια σας! Είμαι μαθήτρια, grade 10 (1ης Λυκείου) και θα κλείσω τα 16, στις 28 Ιουλίου 2022. Γεννήθηκα στη Λευκωσία, όπου και ζούσα μέχρι το 2016, που ήρθαμε Βανκούβερ. Με τον ερχομό μας εδώ, αντιλήφθηκα ότι ένα σημαντικό χόμπι μου που θα μπορούσε να γίνει καριέρα είναι η υποκριτική!

Έτσι, εγγράφηκα σε διάφορα προγράμματα που με βοήθησαν να αναπτύξω τις ικανότητές μου. Το Βανκούβερ θεωρείται Λος Άντζελες του βορρά, με εξαιρετικά μεγάλη υποδομή για τη βιομηχανία υποκριτικής.

Τον Μάρτιο του 2019 μου δόθηκε η ευκαιρία να καλωσορίσω την Michelle Obama στην παρουσίαση του βιβλίου της “Becoming”, μπροστά σε 13,000 κόσμο στο Rogers Arena, όπου μίλησα για το τι σημαίνει για εμένα η λέξη «Γίνομαι»… Απίστευτη εμπειρία!

– Πέραν από την υποκριτική, με τι άλλο σου αρέσει να ασχολείσαι;

Με ενδιαφέρει η ψυχολογία και διαβάζω διάφορα για το θέμα. Επίσης, μου αρέσει να κάνω skateboarding και ασχολούμαι και με τον αθλητισμό, παίζοντας μπάντμιντον και κάνοντας τοξοβολία. Το θεωρώ τύχη που στο σχολείο έχουμε όλων των ειδών sports, μιας και εκτός των άλλων μου αρέσουν επίσης το τρέξιμο και το ποδόσφαιρο!

Ακόμη, λόγω του “Mixtape” έμαθα να παίζω drums, μου άρεσε και αγοράσαμε set στο σπίτι για να γίνω καλύτερη. Το τελευταίο τραγούδι στην ταινία, “Dancing in the Moonlight”, το εκτέλεσα προσωπικά!

– Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την Κύπρο; Τι σου έχει λείψει περισσότερο;

Μου είναι αξέχαστες οι μεγάλες οικογενειακές συναθροίσεις τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και άλλες γιορτές ή επετείους. Από το σχολείο οι πιο ευχάριστες αναμνήσεις ήταν κάποιες μέρες που είχαμε εκδρομή στη φύση!

Θυμάμαι που ο μπαμπάς μου με έμαθε πώς να πιάννω τους τζίτζικες! Είναι τα μικρά και φαινομενικά ασήμαντα πράγματα της Κύπρου και της παιδικής μου ηλικίας που μου φέρνουν χαρά και νοσταλγία…

Συγγενείς και φίλοι είναι σίγουρα το πρώτο που μου έχει λείψει κι έπειτα η κυπριακή κουζίνα που… δεν παίζεται! Επίσης, η καθαρή και ζεστή θάλασσα τα καλοκαίρια με ατέλειωτες ώρες στην αμμουδιά και καρπούζι!

– Πώς είναι η ζωή στον Καναδά; Επισκέπτεσαι καθόλου την Κύπρο;

Η μετανάστευση γενικά δεν είναι απλό θέμα. Τη μια στιγμή είσαι εδώ και την άλλη εκεί, με μια βαλίτσα στο χέρι και χωρίς να γνωρίζεις κανένα… Θυμάμαι όταν απογειώθηκε το αεροπλάνο από τη Λάρνακα, κοίταξα έξω και σκέφτηκα ότι «πάμε για κάτι νέο»!

Δυσκολευτήκαμε αρχικά με τη γλώσσα, μιας και μέσα σε μια βδομάδα ξεκινήσαμε να φοιτούμε σε Αγγλικό σχολείο με τον αδελφό μου, όμως, με λίγο έξτρα διάβασμα τα καταφέραμε. Στη συνέχεια έπρεπε από το 0 να δημιουργήσουμε φιλίες με τους συμμαθητές μας, πράγμα που δεν είναι εύκολο.

Επισκεφθήκαμε την Κύπρο μόνο το 2019 και το συνδυάσαμε με την κλήση που πήρε ο αδελφός μου, Φρίξος, για να παίξει με την Εθνική Κύπρου U17 στα προκριματικά του Euro. Θα ήθελα να ερχόμαστε συχνότερα, αλλά είναι μεγάλα και ακριβά τα ταξίδια!

– Πάμε και στον ρόλο σου στην ταινία “Mixtape” του Netflix. Πώς προέκυψε; 
vaguevisages.com

Αρχικά έκανα οντισιόν για τον ρόλο της Beverly, όμως, δεν είχα ακούσει κάτι από τους διευθυντές κάστινγκ, οπότε θεώρησα ότι δεν θα προχωρούσα. Μετά μου ζητήθηκε να κάνω οντισιόν για τη Nicky και αυτή ήταν η δεύτερη μου ευκαιρία στη συγκεκριμένη ταινία που οδήγησε τελικά στη συμμετοχή μου!

Για να μου δοθεί ο ρόλος πέρασα από 4 στάδια. Η πρώτη audition για τη Nicky έγινε τον Μάιο του 2020. Μερικές εβδομάδες αργότερα, κάναμε zoom meeting ένας – ένας με την σκηνοθέτη, Valerie Weiss και μετά μια ανάγνωση χημείας με τους συμπρωταγωνιστές μου (chemistry reading).

Η ανακοίνωση ότι πήρα τον ρόλο έγινε στην 5η κλήση μέσω του zoom και είναι μια ανάμνηση που δεν θα ξεχάσω ποτέ!

– Πώς ένιωσες όταν συνειδητοποίησες ότι πρόκειται να πρωταγωνιστήσεις σε μια ταινία που θα την παρακολουθήσουν άνθρωποι από όλο τον πλανήτη;

Παρότι στην ταινία θα λάμβαναν μέρος διάσημοι ηθοποιοί, όπως η Julie Bowen, που η παρουσία τους αυξάνει κατά πολύ την ακροαματικότητα μιας ταινίας, προσπαθώ να μην το βλέπω από αυτή την σκοπιά και να συγκεντρώνομαι στον ρόλο που έχω να ενσαρκώσω. Ο στόχος μου πάντοτε είναι να «γίνομαι» ο χαρακτήρας που υποδύομαι!

Όσον αφορά τα συναισθήματά μου τη στιγμή που μου ανακοινώθηκε ότι πήρα τον ρόλο, ένιωσα μια ανήσυχη και με ένταση ανυπομονησία και άγχος, λόγω του «φόρτου εργασίας» που υπήρχε μπροστά μου. Ταυτόχρονα, όμως, ένιωσα και ενθουσιασμό – χαρά, αφού ήταν το πρώτο μου μεγάλο πρότζεκτ!

– Σαν Όλγα, έχεις κοινά στοιχεία με τον χαρακτήρα της Nicky; Αν ναι, ποια είναι αυτά;
vaguevisages.com

Έχω στην καρδιά μου τη Nicky και αγαπώ την ουσία της! Παίρνω όλους τους τρόπους που εκφράζεται: Μέσα από τα ρούχα της, το μακιγιάζ, τη μουσική, τη στάση της. Ελπίζω ότι η Nicky θα εμπνεύσει τους νέους να κάνουν το ίδιο…

Να χτίσουν, δηλαδή, αυτήν την αυτοπεποίθηση, την αγάπη για τον εαυτό τους, την φροντίδα του εαυτού τους και την αυτοέκφραση!

– Ποιο ήταν το κλίμα που επικρατούσε στα γυρίσματα και πώς σε αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοί σου;

Υπέροχη ατμόσφαιρα, φιλικό και πλήρως επαγγελματικό περιβάλλον. Ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να δω πώς προσέγγιζαν όλοι τις σκηνές τους και σχεδόν δεν μπορώ με λόγια να περιγράψω πόσα έμαθα από τον κάθε ηθοποιό, τη σκηνοθέτη και τα μέλη του cast!

Όλοι ήταν όπως τους είχα φανταστεί και ακόμα καλύτεροι. Εκπληκτικοί, με ενθάρρυνση προς εμάς τους νέους, με αστεία, χαλαροί και χωρίς να παρεκκλίνουν του στόχου. Υπάρχουν κάποιοι διαφορετικοί κανόνες για ανήλικους, π.χ. να κάνεις σχολικά μαθήματα παράλληλα με τα γυρίσματα, να δουλεύεις μάξιμουμ 8 ώρες την ημέρα, πιο συχνά διαλείμματα

Η σκηνοθέτης και γενικότερα οι μεγαλύτεροι, προς μεγάλη μας χαρά και έκπληξη, αντιμετώπιζαν εμάς τους νέους με σεβασμό και ισότητα!

– Πώς σε αντιμετώπισαν οι συμμαθητές σου στο σχολείο μετά από την προβολή της ταινίας;

Είναι μεγάλο το σχολείο, με περίπου 1700 μαθητές και σχεδόν όλοι με γνώριζαν, ειδικά από τον Δεκέμβριο του 2021 που η ταινία «ανέβηκε» στο Netflix. Ευτυχώς τίποτα δεν άλλαξε από την επόμενη μέρα και όλοι οι φίλοι μου με έβλεπαν όπως πάντα, μια απλοϊκή Όλγα!

Επίσης, είμαι ευγνώμων που οι καθηγητές μου με βοήθησαν να μην μείνω πίσω στα μαθήματά μου την περίοδο που απουσίαζα και όταν επέστρεψα κάλυψα τα πάντα!

– Μάθαμε ότι μετά το “Mixtape” θα σε δούμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ταινία “Brooke and Sam”. Θα μπορούσες να μας αποκαλύψεις κάτι για τον ρόλο σου και ποιο είναι το θέμα της ταινίας;

Το φθινόπωρο του 2021 έγιναν τα γυρίσματα στο Τορόντο της indie ταινίας και ως ανήλικη με συνόδευσε ο πατέρας μου. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της υπέροχης Ally Pankiw και συμπρωταγωνίστρια μου ήταν η Rachel Sennott, που υποδύθηκε τη Sam!

Η ταινία ακολουθεί τη Sam, μια stand-up comedian και au pair, που παλεύει με το PTSD (διαταραχή μετά-τραυματικού στρες), η οποία προβληματίζεται αν θα συμμετάσχει στην αναζήτηση της Brooke, μιας αγνοούμενης κοπέλας που κάποτε ήταν νταντά της.

Η ταινία καταπιάνεται με σημαντικά θέματα, όπως η σεξουαλική κακοποίηση, ο αλκοολισμός και PTSD. Η ερμηνεία της Brooke ήταν πρόκληση, ειδικά αφού οι συνθήκες της ζωής της ήταν τόσο ξενικές για εμένα…

Ωστόσο, η Ally και η Rachel ήταν οι καλύτερες συνεργάτιδες που θα μπορούσα να φανταστώ και δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς αυτές. Είμαι εξαιρετικά περήφανη για αυτήν την ταινία και ανυπομονώ να τη δω μετά το καλοκαίρι σε διάφορα φεστιβάλ και -ίσως- και στο cinema!

– Υπάρχει κάποιος ρόλος από σειρά ή ταινία που να «ζηλεύεις»… που να είπες «μακάρι να έπαιζα εγώ αυτόν τον ρόλο»;

Χμμ… Αν και αντίθετοι χαρακτήρες, θα διάλεγα να ενσαρκώσω στις ταινίες “Harry Potter” την Bellatrix ή την Hermione. Επίσης, 3 από τις αγαπημένες μου σειρές είναι “The Mentalist”, “Friends” και “Schitt’s Creek”!

– Μετά από την εμπειρία σου στο Netflix θα έλεγες ότι οι μεγάλες παραγωγές είναι όπως τις φανταζόσουν ή περίμενες να δεις και να ζήσεις κάτι άλλο;

Πριν από το “Mixtape” είχα λάβει μέρος σε 3 ή 4 ταινίες μικρού μήκους, εκείνες που ονομάζουν «φοιτητικές ταινίες». Τη φιλμογραφία μου μπορεί να την παρακολουθεί κάποιος από τον λογαριασμό μου στο IMDb: Olga Petsa – IMDb!

Μέχρι που ξεκίνησαν τα γυρίσματα αυτής της παραγωγής δεν είχα αντιληφθεί το μέγεθος της προεργασίας, της καθημερινής εργασίας, του επαγγελματισμού και της εκπληκτικής ομαδικότητας που απαιτείται για να γίνει μια ταινία κανονικού μήκους.

Νιώθω τιμή και μεγάλη χαρά που μου δόθηκε η ευκαιρία να λάβω μέρος σε μια τέτοια παραγωγή!

– Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια; Ποια είναι τα μελλοντικά σου όνειρα και στόχοι;

Ελπίζω να συνεχίσω στον δρόμο της υποκριτικής και να λάβω μέρος σε σημαντικές παραγωγές, με ανθρώπινα μηνύματα.

Η ψυχολογία είναι επίσης ένα θέμα που πραγματικά με ελκύει και το μελετώ και σκέφτομαι να το σπουδάσω, παράλληλα με την ενασχόλησή μου στην υποκριτική! Από το 2020, που η πανδημία covid-19 εκδηλώθηκε και καθήλωσε τον κόσμο στο σπίτι, πήρα δίπλωμα από το Coursera, περνώντας τις εξετάσεις για το “Introduction to Psychology”, που προσφέρει το Πανεπιστήμιο του Yale!

Ένα όνειρο που έχω -ίσως- όχι και τόσο τρελό σαν επαγγελματικός στόχος, είναι μια μέρα να βρεθώ σε 5-άδα υποψηφίων για Όσκαρ και -γιατί όχι- να κερδίσω!

– Τέλος, μιας και σε τόσο νέα ηλικία κατάφερες ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα σου, θα θέλαμε να μας πεις ποια συμβουλή θα έδινες στους νέους!

Αν και δεν έχει χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορώ να δώσω σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική. Χρειάζεται υπομονή… Μην χάνετε το θάρρος σας!

Κάθε οντισιόν δεν είναι μια αποτυχία, αλλά ένα μάθημα για το επόμενο βήμα! Ρισκάρετε, μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο. Και τέλος, βεβαιωθείτε ότι το διασκεδάζετε, διότι έχετε την ευκαιρία να υποδυθείτε κάποιον που -το πιο πιθανό- δεν έχει καμιά σχέση με το ποιοι είστε εσείς στην πραγματικότητα.


Μπορείς να βρεις και να ακολουθήσεις την Όλγα Πέτσα στα social media:

Facebook: Olga Petsa

Instagram: @olgapetsa

TikTok: @notolgapets

IMDb: Olga Petsa


Ευχαριστουμέ πολύ Όλγα για τον χρόνο που μας αφιέρωσες και σου ευχόμαστε να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα και στόχους!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending