fbpx

5 καφενεδάκια με live μουσική για να απολαύσεις το ποτάκι σου στην παλιά Λευκωσία!

Η παλιά πόλη της Λευκωσίας είναι πραγματικά μαγευτική αν αποφασίσεις να την περπατήσεις, είτε μέρα, είτε βράδυ. Κυριολεκτικά, σε κάθε καντούνι, σε κάθε γωνιά, σε κάθε στενό της θα έβρεις κι ένα ωραίο στέκι για να κάτσεις.

Εγώ, όμως, ως τύπος της πιο χαλαρής φάσης, πάντα ψάχνω για κάποιο καφενεδάκι, όπου θα χαλαρώσω με την παρέα μου.

Άκου τον φίλο σου, λοιπόν, για να σου πει πού να πας για να απολαύσεις live μουσική στην παλιά Λευκωσία, πίνοντας τα ποτάκια σου (κι όχι μόνο)!

Δες πιο κάτω 5 στέκια με live μουσική για να πιεις το ποτάκι σου στην παλιά Λευκωσία:

1
Μέρες Αργίας

philenews.com

Κάνουμε αρχή με ένα μαγαζάκι με πολύ ωραία κλασσικά vibes, γουστόζικο χώρο και χαλαρή διάθεση. Μικρό, αλλά πάντα γεμίζει με μεγάλες παρέες τις νύχτες που αρχίζει να καλοκαιριάζει. Εκεί οι μουσικοί παίζουν συνήθως λαικορεμπέτικες καταστάσεις.

Μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου, μια σπιτική λεμονάδα, άλλα να πιείς τζιαι μια τσακρίν, όπως τον Αγαθοκλή τον μπυραρία. Ο ιδιοκτήτης, ο Κυριάκος, θα σου φέρει τζιαι τον μεζέ σου με το ποτηρούι πάντα του θαλάμου. Επίσης, σου προτείνω να τιμήσεις το platter με ορεκτικά και αλλαντικά. Αξίζει πραγματικά.

  • Οδός: Ιπποκράτους 19, Λαϊκή Γειτονιά, Λευκωσία – Τηλέφωνο: 99576286

2
Μουσικών Καφενείο

philenews.com

Πάνω σε ένα σταυροδρόμι, στο κέντρο της παλιάς πολής θα βρεις ένα από τα καλύτερα καφενεδάκια της περιοχής. Το Μουσικών Καφενείο, όπως λέει και το όνομά του, είναι εδώ για να σε ανεβάσει, πάντα στους ήχους της παλιάς, καλής, ελληνικής μουσικής.

Must visit για τους λάτρεις της ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής. Το καφενείο μαζεύει μεγάλες παρέες και αυθεντικές φωνές μουσικών, οι οποίες σε ταξιδεύουν σε άλλα μέρη με τις μελωδίες τους.

Συστήνω ανεπιφύλακτα τον ζεστό μεζέ, ειδικά αν πρόκειται για μεγάλη παρέα. Μια τεράστια πιατέλα με λουκάνικο, παστουρμά, λούντζα, χαλούμι, τηγανιτές πατάτες, λαχανικά και ορεκτικά με ζεστή πιτούλα. Παράδεισος!

  • Οδός: Ονασαγόρου 78, 1011 Λευκωσία – Τηλέφωνο: 96661180/22660123

3
Χαλαρά Καφενείο

unic.ac.cy

Ένα στέκι όπου μπορείς να κάτσεις όλη τη μέρα! Είτε το πρωί για το καφεδάκι σου (τζιαι σαν παραδοσιακός Κυπραίος) το τταβλούι σου ή το απόγευμα, μετά τη βόλτα για τα ψώνια, για να πιείς τη λεμονάδα σου να ξεδιψάσεις.

Άν όμως είσαι και βραδινός τύπος, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το Χαλαρά θα σε φιλοξενήσει και τις βραδινές ώρες με την παρέα… για το ουζάκι ή την μπυρίτσα σας! Πολύ συχνά θα βρεις και κοπέλια με την κιθάρα τους, που θα σε βάλουν σε μια πιο έντεχνη διάθεση με αγαπημένα τραγούδια.

  • Οδός: Φανερωμένης 72, 1011, Λεύκωσια – Τηλέφωνο: 99493199/99 651326

4
Τρελάδικο

checkincyprus.com

Όλοι οι τρελοί χωράνε. Κάπως έτσι σκέφτονται και τα παιδιά που έχουν το καφενείο στην παλιά πόλη και μάλιστα είναι περήφανοι για την τρέλα που διαθέτουν!

«Χωμένος» μέσα στη Στοά Παπαδοπούλου, αυτός ο χώρος, είναι ένας ναός της τρέλας, της αφασίας και του αλκοόλ, το οποίο πάντα ρέει αύθονο. Εκεί θα ξεχάσεις όλα σου τα προβλήματα.

Καλή παρέα, ποτά σε προσιτές τιμές και ένα team που σε βλέπει σαν μέλος της οικογένειας και όχι σαν απλό πελάτη. Και πάντα η μουσική στη διαπασών… σε ένα μαγαζί που δεν είναι δυνατό να μην περάσεις καλά όταν πας εκεί.

Υ.Γ: Πιες ένα υποβρήχιο και για εμάς! 😉

  • Οδός: Στοά Παπαδοπούλου, 182 – Τηλέφωνο: 99664094

5
Καφενείο το Λεωφορείο

Facebook.com/Kafeneio To Leoforeio

Ένα πλήρως ανακαινισμένο καφενείο, με παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα στοιχεία, προσφέρει τις υπηρεσίες του για πολλές επιλογές… Από ένα χαλαρό καφεδάκι το πρωί μέχρι για ποτό και διασκέδαση το βραδάκι!

Στο Λεωφορείο, συχνά διοργανώνονται και βραδιές μουσικής από έντεχνα και ρεμπέτικα μέχρι jazz, blues και rock, με νεαρούς τραγουδιστές να είναι έτοιμοι να σε διασκεδάσουν και να σε «ταξιδέψουν» με το παλιό λεωφορείο που βρίσκεται σταθμευμένο στην άρκη του μαγαζιού. 😉

  • Οδός: Πλατεία Δημαρχείας 26, Λευκωσία – Τηλέφωνο: 97748177

Εσύ ποιο καφενεδάκι με live μουσική θα κάνεις το στέκι σου αυτό το διάστημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending