fbpx

Η Κύπρια με τα τέλεια make-up looks στο TikTok μας μιλά για το body shaming (κι όχι μόνο)!

H νεαρή Κύπρια, Στέφανη Περικλέους, την οποία γνωρίσαμε μέσω του TikTok, είναι υπερ-ταλαντούχα… αφού κάνει τέλεια make-up looks και μας διασκεδάζει με τα videos που ανεβάζει!

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μαζί της μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, όπου μας αποκάλυψε από πού εμπνέεται για τα make-up looks της, πώς αντιμετωπίζει τον κόσμο όταν την αναγνωρίζει και ποια είναι τα όνειρα και οι στόχοι της για το μέλλον!

Δες ποιο κάτω όσα μας είπε η Κύπρια TikToker:

– Στέφανη μου γεια σου. Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου!
@stephani.p I’m addicted?? Follow my Insta:✨stephani.p_✨ #greektiktok #cyprus #addiction #befreebeyou? #croesfam? ♬ πρωτότυπος ήχος – Thomas E. Nikolaidis

Οι κύριες μου ασχολίες είναι αρχικά το TikTok, πηγαίνω σε σχολή χορού όπου χορεύω και γυμνάζομαι ταυτόχρονα και ασχολούμαι και με την μουσική, αφού παίζω πιάνο, γιουκαλίλι και μαθαίνω κιθάρα! Γενικότερα μου αρέσουν οι δημιουργικές δραστηριότητες.

– Σπουδάζεις ή θα ήθελες να σπουδάσεις κάτι; Αν ναι, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό και γιατί;

Προς το παρόν δεν σπουδάζω κάτι, αφού κύριος μου στόχος αυτή την περίοδο είναι να βελτιώσω τη δουλειά μου, όσον αφορά τα βίντεο και το makeup. Επίσης επικεντρώνομαι στον εαυτό μου, δηλαδή γυμνάζομαι και χορεύω, έτσι ώστε να είμαι υγιής και αυτοί είναι οι στόχοι μου για τώρα.

Πιο μετά, όμως, όταν νιώσω έτοιμη θα ήθελα πολύ να πάω στο εξωτερικό σε μια σχολή για Halloween make-up, 3D make-up και να μάθω να κάνω make-up για ταινίες. Δεν θα με ενδιέφερε να σαχοληθώ με το beauty make-up, αφού το πάθος μου είναι τα scary make-ups!

– Πότε ξεκίνησες και πώς σου ήρθε η ιδέα να κάνεις βιντεάκια στο TikTok;
@stephani.p!!! IG:stephani.p_♬ chanel is bae – ??

Όταν είχα κατεβάσει την εφαρμογή, το 2017, ονομαζόταν Musical.ly. Το πρώτο βίντεο που είχα δει στο fyp ήταν δύο αδέρφια, οι Croes Bros, οι οποίοι ήρθαν στην ζωή μου σε ένα emotional κομμάτι μου και με έκαναν να γελάσω πάρα πολύ και μπήκα στην περιέργεια να δω όλα τους τα videos!

Ο καθένας είχε από 2000 videos και τα είδα όλα σε μια νύχτα. Τα συγκεκριμένα αδέρφια έκαναν motivational videos στο Facebook και έτσι μια μέρα αποφάσισα ότι και εγώ ήθελα να κάνω videos και να κάνω τον κόσμο να νιώσει όπως με κάνουν εμέναν αυτοί.

Αρχικά είχα ξεκινήσει να κάνω funny videos, δεν έκανα βιντεάκια με make-up. Στη συνέχεια, όμως, έβλεπα κάποια βιντεάκια με make-up και σκεφτόμουν “γιατί να μην μπορώ και εγώ να τα κάνω”; και έτσι ξεκίνησα να δοκιμάζω. Γενικά ό,τι κατάφερα να κάνω σήμερα είναι εξαιτίας των συγκεκριμένων παιδιών. They changed my life completely!

– Πολλοί νόμιζαν ότι δεν είσαι Κύπρια, λόγω του ότι σε πολλά βιντεάκια σου μιλάς στα αγγλικά. Πώς ένιωθες γι’ αυτό; Τι αντιδράσεις υπήρξαν όταν «αποκάλυψες» την καταγωγή σου;

Στις αρχές το κοινό δεν γνώριζε ότι είμαι από την Κύπρο, λόγω του ότι στις αρχές δεν ήταν καθόλου γνωστή η εφαρμογή στην Κύπρο και ένιωθα ότι δεν ήταν “normal”. Επειδή έκανα αστεία βιντεάκια ξεκίνησα να μιλώ στα αγγλικά, γιατί ήθελα σε περίπτωση που έβλεπε το βίντεο μου κάποιος ξένος ή οι Croes bros να μπορούν να καταλάβουν τι λέω.

Επίσης επειδή ήμουν 3η γυμνασίου και θα πήγαινα Λύκειο δεν ήθελα να μαθευτεί ότι κάνω videos και έτσι είχα ξεκινήσει να μιλώ στα αγγλικά γι’ αυτούς τους λόγους, όμως δεν ξέρω γιατί σκεφτόμουν έτσι.

Έτσι, στην αρχή έχτισα ένα κοινό στο εξωτερικό, γι’ αυτό τώρα χρησιμοποιώ και τα αγγλικά και τα ελληνικά. Μερικά άτομα όταν έμαθαν ότι είμαι Κύπριαέπαθαν shock, επειδή νόμιζαν ότι είμαι Αγγλίδα ή Αμερικάνα. Εμένα δεν με πείραζε αυτό, επειδή στην αρχή ανέβαζα βίντεο μόνο στα αγγλικά και ήταν λογικό να μην τους έρθει απευθείας στο μυαλό ότι είμαι Κύπρια.

– Από πού εμπνέεσαι για τα διαφορετικά make-up looks; Σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό;
@stephani.p I could barely see with these lanses?‍? IG:Stephani.p_? #croesfam? ♬ Light Switch – Charlie Puth

Για τα make-up looks μπορώ να εμνπευστώ είτε από κάποιο viral trend στο TikTok ή στο στο Instagram και να το μετρατρέψω με δικό μου τρόπο!

Ακόμη μπορεί να δω κάτι in daily life, για παράδειγμα μπορεί να πάω σε κάποιο κατάστημα και να δω ωραία ψεύτικα λουλούδια και να σκεφτώ να κάνω make-up με βάση εκείνο, δηλαδή αρχικά θα κατακευάσω μια τιάρα από αυτά τα λουλούδια και μετά να κάνω το makeup. Κάθε φορά η πηγή έμπνευσης μου είναι διαφορετική!

– Φαντάζομαι ότι ο κόσμος όταν σε βλέπει έξω σε αναγνωρίζει. Ποιες είναι οι αντιδράσεις του και πώς το αντιμετωπίζεις;

Του τελευταίους 5-6 μήνες άρχισα να βγαίνω περισσότερο έξω από το σπίτι, επειδή δεν μου άρεσε πολύ η πολυκοσμία.

Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι πολύ cute. Έρχονται αρκετοί και μου ζητάνε να βγάλουμε φωτογραφίες, να μιλήσουμε για διάφορα θέματα ή για τα videos μου ή για το make-up. Ακόμη υπάρχει κόσμος ο οποίος μπορεί να με σχολιάζει με τους φίλους/ες του και να μην έρχονται να πουν γεια, κάτι το οποίο είναι λίγο uncomfortable…  

– Είδαμε ότι έλαβες κάποια σχόλια για το σώμα σου. Πώς σε επηρεάζουν; Τι θα συμβούλευες κάποιο άτομο που δέχεται body shaming και τι θα έλεγες σ’ αυτούς που σχολιάζουν αρνητικά το σώμα των άλλων;
@stephani.p #befreebeyou? ♬ This is shamaineholman sound – Friday Flamingo – Plus size

Στα social media πάντα υπάρχει το “hate”, πάντα υπάρχει ο κακός κόσμος με τα σχόλια που προσπαθεί να σε πληγώσει.

Έχω λάβει πολλές φορές μηνύματα όσον αφορά το σώμα μου, επειδή αρχικά έβαζα μόνο βιντεάκια από τους ώμους και πάνω. Όταν άρχισα να δείχνω το σώμα μου κάποιοι άνθρωποι σοκαρίστηκαν και έλεγαν “δεν ήξερα ότι είσαι έτσι”, “δεν ήξερα ότι είσαι παχουλή”… σαν να είναι κακό να έχεις “παραπάνω” κιλά! Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να σε πληγώσουν με πολύ άσχημες λέξεις.

Το point είναι, όμως, να νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου! Παρ’ όλα αυτά, όταν είσαι με μια περίοδο που εσύ δεν νιώθεις καλά και κάποιος σου λέει σχόλια και σε χτυπά στο σημείο που έχεις ανασφάλεια, τότε αυτό σε πληγώνει έστω και αν πεις ότι θα το αγνοείς. Μπορεί να λάβεις για παράδειγμα 1000 σχόλια και να υπάρχει μόνο 1 κακό. Εσύ θα θυμάσαι εκείνο το 1, επειδή σε “χτύπησε” διαφορετικά από τα άλλα!

@stephani.pThis “compliment” used to make me feel that im not good enough… IG:Stephani.p_♬ original sound – am_i_0kay09

Γι’ αυτό εμένα εκείνο που με βοήθησε είναι ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να νιώσεις εσύ ο ίδιος καλά με τον εαυτό σου και αυτό κάνει πολλή διαφορά σε πολλά πράγματα! Αν εσύ νιώσεις καλά με τον εαυτό σου δεν θα σε επηρεάζουν τόσο έντονα τα αρνητικά σχόλια. 

Για ένα άτομο που ασχολείται με το διαδύκτιο και λαμβάνει hate comments και θέλει να παραμείνει στα social media, είναι κάτι το οποίο πρέπει να το συνηθίσει επειδή έτσι είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε δυστυχώς…

– Τι στόχους έχεις για το μέλλον και ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους;

Στόχοι μου για το μέλλον, όπως είπα και πιο πριν είναι αρχικά να βελτιώσω τη δουλειά μου στο Tik Tok, στο makeup, στα videos και στις ιδέες. Επίσης θέλω να δουλέψω στον εαυτό μου για να νιώσω καλύτερα, να δουλέψω την αυτοπεποίθησή μου, έτσι ώστε να νιώθω καλά με τον εαυτό μου γιατί πραγματικά “it changes everything”.

Στο μέλλλον θέλω να ταξιδέψω σε διάφορες χώρες και να έχω την ευκαρία να πάω σε κάποια σχολή στο εξωτερικό για τα make-up looks.

@stephani.pWait 4 it🥹🥰 IG:Stephani.p_ ⬅️♬ Vegas (From the Original Motion Picture Soundtrack ELVIS) – Doja Cat

Μια συμβουλή που θα έδινα στους νέους είναι “be free, be you” πρώτα από όλα. Επίσης να ακολουθούν εκείνο που αγαπούν, γιατί ζούμε σε ένα κόσμο που σου λέει ότι δεν θα σου δώσει δουλειά ή χρήματα αυτό, άρα πήγαινε κάνε μια basic δουλειά. Έτσι, σιγά-σιγά αρκετός κόσμος αφήνει εκείνο που θέλει πραγματικά και δεν ακολουθεί τα όνειρά του γιατί πιστεύουν ότι δεν θα έχουν δουλειά. Λάθος!

Γι’ αυτό συμβουλεύω τους νέους να κυνηγούν τα όνειρά τους και να πιστεύουν σε αυτά, να κάνουν αυτό που είναι το πάθος τους και να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και να μην ξεχνούν “be kind to everyone”!

Ευχαριστούμε πολύ Στέφανη για την όμορφη συζήτηση & σου ευχόμαστε να πετύχεις όλους σου τους στόχους!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending