fbpx

Δεν είσαι original Κυπραίος αν δεν έχεις αυτά τα πράγματα στο σπίτι σου!

Όπως και να το δεις το θέμα… κάθε -άσιλα- κυπριακό σπίτι έχει κάποιες «σταθερές αξίες».

Είναι όπως τζιείντα βιντεούθκια μες το TikTok που λαλούν «πες μου ότι είσαι Κυπραίος… χωρίς να μου πεις ότι είσαι Κυπραίος!». Εν κάποια πράματα που θα τα έβρεις αν όι σε ούλλα τα κυπριακά σπίθκια, στο 99,9%.

Από μαχαιροπίρουνα μέχρι πιάτα, από εικόνες μέχρι ποτήρκα, από κουθκιά μέχρι… συρτάρκα. Τα πάντα όλα «μυρίζουν» Κύπρος!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι εστί 100% κυπριακό σπίτι:

1
Το συρτάρι

sirtari_sakoules_kipros

Μεν μου πεις όι! ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ! Σί-ου-ρα έχεις στο σπίτι σου ένα συρτάρι αφιερωμένο… μόνο στις σακούλες!

Ναι, εν τζιείντο συρτάρι που μόλις εσκέφτηκες! Σακούλες που το supermarket, πλαστικές, χάρτινες, μεγάλες, μικρές, του ZARA, της φρουταρίας, που το Jumbo… Ό,τι θέλεις βρίσκεις.

2
Τα μαχαίρια

maxairia_kipros

Δεν ξέρω τι φάση επέχτηκε παλιά τζιαι εκαταφέραν τούντα μαχαίρια να γίνουν viral σε όλη την Κύπρο, αλλά μπράβο τ@ τζιείν@ που τα έκαμε!

Επεράσαν τόσα χρόνια τζιαι ακόμα βρίσκεις τα σε όποιο σπίτι και να πάεις… Αν είσαι τυχερ@ ίσως να κόφκουν τζιαι λλίο… αλλιώς εν μόνον για τη μόστρα. 😉

3
Τα πιάτα με το φκιορούι

cyprus_piata
facebook.com/CyprusPassion

Τώρα που το σκέφτουμαι ξανά, γενικά μια «μανία» με την κουζίνα μας διακατέχει εμάς τους Κυπραίους. Επειδή -ως γνωστόν- δεν μας εφτάναν τα πολύχρωμα μαχαίρια, εθέλαμε τζιαι fancy πιάτα… ή «πλουμιστά» όπως τα λαλούν κάτι γιαγιάδες!

Ε hello, αν δεν φάω εγώ μέσα σε πιάτο με φκιορούθκια τότε ποιος εν να φάει; Ο Εγγλέζος οξά ο Γάλλος;!

4
Η «φρίζα» – παντοπωλείο

kipriaki_friza
facebook.com/CyprusPassion

Είναι λες τζιαι βλέπω τον θάλαμο του σπιθκιού μου. Φαντάζομαι ταυτίζεσαι, έννεν;! Μες τζιείντον θάλαμο κυριολεκτικά βρίσκεις τα πάντα. Χαλούμια, κρέατα, ψάρκα, πουλιά του τζιυνηού, ζιβανίες, λεμονάδες, λουκάνικα, νάκετς, τραχανά…

Το τραγικό της υπόθεσης εν ότι εν τόσο πίττα τα πράματα που για να έβρεις τζιείνο που ψάχνεις… πρέπει να κάμεις ολόκληρη ανασκαφή! Good luck!

5
Το κουτί με τα ραπτικά

kouti_mbiskota
imgur.com/user/notinferno

ΜΙΑ ΦΟΡΑ να ανοίξω τούντο κουτί τζιαι να έσσιει μπισκόττα μέσα αντί για ραπτικά… ΜΙΑ τζιαι εν θέλω τίποτε άλλο!

Εξήγα μου please ποι@ αμαρτωλ@ εσκέφτηκε να βάλει τούντα πράματα μες το συγκεκριμένο κουτί. Ελυφτήκαν μας σιόρ οι κασσιούες;! Για όνομα του Θεού πλέον, λυπηθείτε μας.

6
Το εικονοστάσι

ikones_agiwn_Sto_spiti
spirossoulis.com

Αλίμονο σε όποιον δεν έσσιει τουλάχιστον 10 εικόνες Αγίων στο σπίτι του! Άτε αν μου πεις ότι εσένα που το σπίτι σου εν νάκκον πιο μοντέρνο να μεν έσσιει τοοοόσες πολλές. Όμως 2 πράματα εν σίουρα: 1o ότι κάπου θα υπάρχουν 1-2 ή τουλάχιστον 3-4 εικόνες τζιαι 2ο ότι σπίτι της γιαγιάς σου υπάρχει μια γωνιά που είναι κάπως έτσι! 😉

Βάλε τζιαι να βάλεις εικόνες, τζιερούθκια τζιαι καντήλια, σε λλίο εν να ξεκινήσουμε να κάμνουμε τζιαι “homemade” λειτουργίες τα απογεύματα… Αμήν!

Έχεις κι εσύ στο σπίτι τα παραπάνω πράγματα ή είσαι τίποτα τριτοτέταρτος; Περιμένουμε τα σχόλιά σου! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending